Het is voor de meeste mensen een droom, een reis naar Australië. Mocht je hier naartoe gaan, dan heb je ten alle tijden een visum voor Australië nodig. Het land is streng beveiligd en dat is ook algemeen bekend. Daarom is het handig om van te voren goed geïnformeerd te zijn over het reisdocument dat je nodig hebt. Vandaag deel ik in dit artikel alles wat je moet weten over het visum.

reis naar Australië - visum voor australië

Een reis down under

Wanneer je down under gaat, zal het voor een langere tijd zijn. Je mag met dit visum voor Australië maximaal drie maanden aaneengesloten in het land verblijven. Binnen een periode van één jaar is het reisdocument geldig. Met dit elektronische visum kan je dus makkelijk een prachtige reis maken door dit mooie land. Zoals op de foto hierboven, Sydney is een mooie plek om jouw rondreis te beginnen. Het elektronische reisdocument kost maar €14,95 per persoon. Fijn is wel dat je meerdere visa tegelijk kunt aanvragen via de website. Belangrijk is wel dat ook kinderen allemaal een eigen visum voor Australië hebben.

Op zoek naar een rondreis door Australië? Vind een overzicht van de beste specialisten op Australie.nl

Binnen vijf minuten de aanvraag gedaan

Het is fijn dat tegenwoordig de aanvraag gewoon online gedaan kan worden. Het invullen van het formulier duurt maar vijf minuten. Ondanks dat het niet lang duurt, moet je goed de tijd nemen om alle antwoorden zorgvuldig in te vullen. Wanneer je een fout maakt, is het visum namelijk niet geldig. Dit kan voor veel problemen zorgen dus het controleren van alle gegevens is erg belangrijk.

reis naar Australië

Vraag het visum voor Australië op tijd aan

Hoewel het aanvragen van het visum ongeveer vijf minuten duurt, kan het goed keuren nog wel enkele dagen duren. Zorg dus dat je het op tijd aanvraagt want de controle gebeurt vaak al voor het inchecken als je in Nederland vertrekt. Wanneer je vertrekt moet je dus in het bezit zijn van een goedgekeurd visum voor Australië. Je kunt het reisdocument het beste ongeveer twee tot drie weken van te voren aanvragen. Dan heb je voldoende speling.

Wat mag wel en niet met het visum?

Voor veel jongeren is het aantrekkelijk om te gaan werk en reizen in Australië. Maar je moet goed weten dat je met een toeristenvisum voor Australië niet mag werken. Je mag geen geld verdienen als je in het bezit bent van dit visum. Een andere optie is dat je wel vrijwilligerswerk mag doen. Mocht je een werkvisum willen dan gelden daar weer totaal andere regels en dergelijke voor.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Nu weet je alles over het visum voor Australië! Ben jij wel eens in Australië geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reisinformatie?

~ Praktische informatie Thailand

~ Praktische informatie Nepal

4 gedachten over “Visum voor Australië, eenvoudig en goedkoop aanvragen!”

  1. Super netjes geschreven! Mocht ik over mijn spinnenangst heen komen dan wil ik zeker een keer naar Australië en nu weet ik ook wat voor regels er rondom de aanvraag van een visum zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge