Al jaren heersen er veel vooroordelen over een eigen stacaravan. Het schijnt ouderwets te zijn en je kunt nooit ergens anders heen op vakantie. Allemaal onzin en daarom deel ik vandaag waarom een eigen stacaravan hebben hartstikke hip, handig en modern is! Wat veel vooroordelen over een stacaravan zijn absoluut niet waar en ik vind het belangrijk dat mensen dat weten.

eigen stacaravan

Hip

Je kunt zelf alles doen met het kleine huisje wat je wilt. Het is eigenlijk gewoon een soort showroom waar je zelf allerlei mooie meubels, accessoires en andere spullen voor kunt aanschaffen. Als je gek bent op interieur dan is het heel tof om naast je eigen huis ook nog een deze caravan mooi in te kunnen richten. Een stacaravan kopen is dus eigenlijk gewoon een tweede huis die je helemaal zelf kunt stijlen. Zelf vind ik het thuis altijd een beetje onzinnig om alles goed te stijlen want je woont erin dus vaak is het na een paar dagen alweer een leefbare plek. Omdat je in een stacaravan niet altijd aanwezig bent, is het daar veel meer te zien als je een mooi interieur hebt.

Handig

Het is super handig om altijd een standaard vakantieadres te hebben. Je hoeft geen uren te besteden om een mooie plek uit te zoeken en heel de route uit te pluizen. Als het vakantie is kun je altijd gewoon dezelfde weg rijden en weer op een vertrouwde plek neerploffen. Daarnaast ben je natuurlijk niet altijd in jouw eigen stacaravan en kun je hem daarom goed verhuren. Dit zorgt voor een extra inkomen, zonder dat dit veel extra tijd kost. Vaak als je op een park een stacaravan hebt, hebben ze daar namelijk een schoonmaker en hoef je niet zelf iedere keer naar het park toe wanneer er verhuurders in komen. En wanneer je er zelf in wilt, kan dat natuurlijk altijd!

accommodatie tip Ameland - eigen stacaravan

Moderne stacaravan

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen zich bewust van het milieu. Vliegen is niet milieuvriendelijk en daarom wordt het ook weer moderner om dichterbij huis op vakantie te gaan. Een eigen stacaravan in Nederland zorgt er logischerwijs voor dat je veel minder CO2 uitstoot dan op een vakantie naar Griekenland. Het kan ook een inspiratie zijn voor anderen, iedereen moet zich steeds meer bewust worden van het milieu en door een stacaravan te hebben, gebruik je langdurig hetzelfde plekje dus ben je een stuk milieuvriendelijker bezig dan veel anderen.

Disclaimer: Dit blogbericht is ontstaan met behulp van inspiratie vanuit derden. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij een eigen stacaravan willen kopen? Wat lijkt jou dan het grootste voordeel? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Caravan verkopen

~ Goed voorbereid met de auto op vakantie

4 gedachten over “Een eigen stacaravan: hip, handig en modern”

  1. Leuk artikel! En ja, we hebben sinds vorig jaar augustus heel bewust gekozen voor de aanschaf van een klein vakantiehuisje. Juist omdat we op een bovenwoning wonen en dus niet zo gemakkelijk buiten kunnen zitten, laat staan in een groene omgeving. Dat alles hebben we wel bij ons huisje. Voor ons is het vooral bedoeld voor de weekenden, het is niet ter vervanging van een vakantie.

  2. Ik heb er ook wel eens overgedacht, maar dan ben ik al tijd weg werken of in de caravan. Dat kan ik de poezen niet aandoen en meenemen is geen optie, daar zijn ze veel te lief voor. Dus in de weekenden is het knuffeltijd bij mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge