Een heerlijke vakantie met de caravan naar Zuid-Frankrijk hebben we allemaal wel eens gehad. En ook mooie ritjes gewoon in ons eigen kikkerlandje. Maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Een caravan verkopen: wat moet je dan doen? In dit artikel kun je alle tips & tricks lezen over het verkopen van een caravan!

Caravan verkopen

Zorg voor een opgeruimde caravan

Het is waarschijnlijk even een werkje en helemaal als je de caravan al jaren hebt. Het opruimen en schoonmaken van de caravan is echt nodig. Je kunt geen caravan verkopen zonder hem van te voren op te ruimen. Potentiële kopers hebben geen interesse in een slordige caravan, je kunt dan niet goed zien wat hij te bieden heeft. Zorg dus dat je voordat je foto’s maakt en mensen de caravan kunnen komen bekijken, de caravan helemaal schoon is.

Bepaal de verkoopprijs

Dit is waarschijnlijk het moeilijkste punt, de verkoopprijs. Het is afhankelijk wat je graag wilt bereiken met het verkopen van jouw caravan. Als je er iemand anders blij wilt maken dan kan de prijs iets dalen maar wil je graag waar voor je geld dan moet de prijs scherp zijn. Er zijn verschillende factoren die deze prijs bepalen.

  • Merk
  • Bouwjaar
  • Hoe vaak is die gebruikt?
  • Kwaliteit banden
  • Afmetingen
  • Hoeveel plekken?
  • Prijs
  • Indeling

Een aantal factoren op een rij maar er zijn veel meer factoren die bepalen wat de verkoopprijs is. Daarom is het verstandig om daarbij hulp te krijgen van experts. Hieronder vind je daar meer informatie over.

Caravan verkopen

Verkoop de caravan online

Het makkelijk om een caravan online te verkopen bij een bedrijf zoals OSW. Dit zorgt ervoor dat de caravan verkopen binnen een mum van tijd gebeurt is en dat je er zelf weinig zorgen om hebt. Je hoeft dan namelijk niet zelf de verkoopprijs te bepalen, daar helpt OSW mee. Aan de hand van enkele gegevens zoals het kenteken, staat en de indeling wordt de prijs bepaald. Een caravan verkopen was nog nooit zo makkelijk.

Caravan verkopen

Maak goede overzichtelijke foto’s

Net als bij het verkopen van een huis of auto, zorg dat je mooie foto’s maakt. Hierdoor zullen mensen sneller geïnteresseerd zijn. En is het waarschijnlijk makkelijker om de caravan te verkopen. Een overzichtelijke foto maak je door geen hoekjes en gaatjes erop te zetten maar voornamelijk het overzicht van de caravan. Zodat de potentiële koper goed kan inschatten hoe groot de caravan is en wat de indeling is.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij een caravan verkopen zelf doen? Heb jij nog andere tips? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Lange tochten fietsen: dit moet je weten

– Vlucht vertraagd?

~ Zakelijke rekening als digital nomad: tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge