Veel mensen zijn er wel eens geweest, Disneyland Parijs. Voor ieder kind is het een droom, maar ook voor volwassenen is het geweldig. Zelf ben ik er geweest toen ik klein was en keek ik mijn ogen uit. Nu vind ik vooral de achtbanen het leukst en kan ik daar erg van genieten. Disneyland is dus absoluut niet alleen voor kinderen. Maar hoe kun je er het beste heen gaan en hoe kun je een leuke korting scoren? Deze vragen beantwoord ik in mijn tips & tricks Disneyland Parijs.

Ga met de Thalys & boek deze op tijd

Het makkelijkst om bij Disneyland te komen is de Thalys, vanuit Amsterdam of Rotterdam. Dit geldt vooral als je voor één dag of twee dagen gaat. Als je langer richting Frankrijk gaat is natuurlijk de auto ook een goede optie. De Thalys kun je het best op tijd boeken, het beste is drie maanden van te voren. Via NS Internationaal kun je de tickets makkelijk boeken en heb je een goed overzicht.

Een doordeweekse dag tussen januari & maart

Als je niet veel wilt wachten in rijen is een doordeweekse dag de beste keuze. Verder wordt er gezegd dat het tussen januari en maart de rustigste tijd is. Natuurlijk heb je niet altijd de keuze om binnen deze periode te gaan. Maar wel de keuze tussen doordeweeks of in het weekend. Toen ik in Disneyland Parijs was, was ik er op een maandag en de wachtrijen vielen enorm mee. Een goed weekend is bijvoorbeeld Pasen, waarbij je nog een extra vrije maandag hebt.

Tips & tricks Disneyland

Boek van te voren je tickets

Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet is Disneyland niet goedkoop. Daarom misschien wel de belangrijkste tip van mijn tips & tricks Disneyland Parijs: boek je ticket van te voren. Een leuke tip is Acties.nl, hier vind je leuke kortingen voor Disneyland en dat maakt jouw tripje naar Disneyland nog leuker. Nog een voordeel van online van te voren boeken is de tijd. Als je het park binnenkort kun je namelijk meteen doorlopen en hoef je niet te wachten. Je kunt nog meer genieten van de tijd in het park, een win-win situatie toch?

Tips & tricks Disneyland Parijs

Ga vroeg op de dag of ’s avonds.

De meeste gezinnen bevinden zich in het park tussen 12:00-17:00, het park is geopend van 10:00-22:00 en dus kun je het beste voor of na de mega drukte komen. Natuurlijk zal er altijd wel iets van overlap zijn, maar je voorkomt wel het ellenlange wachten. Mijn tip? Zorg dat je er 10:00 bent of dat je ’s middags rond vijf of zes uur aankomt. Je hebt dan genoeg tijd om in alle attracties te gaan. De openingstijden verschillen per seizoen dus check de website van Disneyland Parijs voor je naar het park gaat.

Of ga voor een fast pass, bij de attractie waar je in wilt, vraag je een fast pass aan. Je krijgt dan een tijdsindicatie, als je tussen die tijden komt, mag je meteen doorlopen. Deze service is helemaal gratis! Een andere truc die ik vaak gebruik? De single riders, als je in deze rij staat kom je sneller aan te beurt. Het enige nadeel? Je zit niet naast degene waarmee je bent. Je wordt namelijk als “opvulling” gebruikt om de attracties vol te krijgen.

Geniet!

Mijn laatste tip is natuurlijk: geniet! Je komt niet iedere week in Disneyland Parijs dus laat je niet tegenhouden door rijen en ga in alle attracties waar je graag in wilt. Het park is leuk voor alle leeftijden!

De rechten van deze foto’s behoren niet tot GlobeGirl. De rechten behoren tot Frank Overkleeft, de fotograaf van deze foto’s. Lees de disclaimer voor meer informatie.

Ben jij wel eens in Disneyland Parijs geweest? Heb jij iets gehad aan mijn tips & tricks Disneyland Parijs? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Parijs?

~ Wat te doen in Parijs (10x)

~ 7 fotohotspots in Parijs

Meer pretparken?

~ Europa park Germany

14 gedachten over “Mijn tips & tricks Disneyland Parijs: voordelige tickets en meer!”

  1. Superleuk! Ik kom van kinds af aan al vrijwel jaarlijks in Disneyland Parijs. Echt een jeugdsentiment 😉 Ik heb de afgelopen 3 jaar in Gran Canaria gewoond en gewerkt en kon daardoor niet ‘even op-en neer’ naar Disney. Ik zag van de week ergens een mooie aanbieding voorbij komen. Binnenkort maar weer een tripje boeken 😉 Door jouw artikel krijg ik gelijk helemaal weer zin om te gaan haha.

    Groetjes Melissa

  2. Als kind kwam ik er jaarlijks en ben toen een keer of 13 geweest, daarna heb ik het jaren gelaten voor wat het is totdat ik hoorde dat mijn vriend (of man inmiddels haha) nog nooit is geweest. Dus drie jaar geleden zijn we nog eens geweest, met veel plezier. Hoe volwassen je ook bent, je voelt je daar toch altijd weer een beetje kind =p

  3. Jaaaa Disneyland is zo leuk! Het is alweer een paar jaar geleden dat ik er ben geweest en toen was ik alleen in het ‘oude’ park met het kasteel. Maar je kunt ook entreekaarten voor het andere park met meer achtbanen en zo kopen. Is Pasen trouwens niet juist een heel druk weekend om Disneyland te bezoeken? Het begint dan net weer wat beter weer te worden en veel mensen nemen rondom Pasen een paar dagen vrij ;p

    1. Ja klopt, ik ben in beide parken geweest. Wel vergelijkbaar maar in het “oude” park is het meer gericht op kleine kinderen. Ik snap wat je bedoelt, ik bedoelde juist om op de maandag te gaan (tweede paasdag) dan is het minder druk. Maar op de zaterdag & zondag waarschijnlijk wel druk.

  4. Leuk! Ik ben als kind in Parijs geweest maar afgelopen mei ook in Disney Tokio. Als ik dit lees krijg ik wel weer zin om misschien tussen januari en maart nog een keer naar Disney Parijs te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge