Het liefst willen we natuurlijk elk land van de wereld ontdekken. Helaas gaat dat mij niet lukken (denk ik), maar we houden hoop! Toch kun je een aantal landen van de wereld in één dag tegelijk bezoeken. Maar hoe? Ga naar Epcot Florida, dit themapark is geweldig!

Het park is eigenlijk opgedeeld in drie verschillende thema’s. Allereerst vind je vooraan de Future World East en Future World West, achteraan vind je mijn favoriete deel: de World Showcase. In de Future World vind je verschillende futuristische attracties die je meenemen in de ruimte of meenemen naar een ongekende snelheid. Maar het leukste deel persoonlijk vind ik de World Showcase.

Maar wat is de World Showcase nu eigenlijk? Je vindt hier maar liefst 11 landen van over de hele wereld. Ieder land is nagemaakt en ingericht zoals gebruikelijk is in dat land. Je kunt dus rond lopen door Canada, Mexico, Noorwegen, Duitsland, Italië, de Verenigde Staten, China, Japan, Marokko, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In de ‘landen’ vind je winkeltjes met typische spullen uit het land en heb je het gevoel dat je je echt in dat land waant.

In bijvoorbeeld Italië kun je genieten van de lekkerste pizza’s en het beroemde ijs. Ga je naar Duitsland dan kun je kiezen voor een echte braadworst met een biertje. Zo kan ik nog wel eventjes doorgaan, de landen zijn afgestemd op de originele tradities. In sommige landen vind je ook nog een attractie, hoewel je de meeste attracties in Future World vindt.

Het leuke vind ik ook aan de verschillende landen, dat in de winkels en restaurants ook echt alleen maar mensen uit dat land werken. De mensen in Frankrijk spreken Frans en komen uit Frankrijk of hebben Franse roots. De spulletjes die je kunt kopen in Frankrijk, komen ook daadwerkelijk uit Frankrijk. Je hebt dus bijna het gevoel dat je zelf in al die landen bent geweest. Het is zo groots opgezet dat je een hele dag nodig hebt om alle landen te kunnen bezoeken.

Erg kenmerkend denk ik voor Amerikaanse themaparken is de vuurwerkshow. Ook Epcot heeft een vuurwerkshow, als je deze wilt zien moet je blijven tot sluitingstijd. De show begint om 21.00 en als de show is afgelopen gaat iedereen naar huis. De show kent een goed lopend mooi verhaal dus zorg dat je lekker vooraan staat, zodat je dit verhaal goed kunt volgen.

Praktische informatie:

  • De entreeprijs van Epcot Florida bedraagt ongeveer €100 per persoon. Dit hangt af van de dollar stand.
  • Epcot is onderdeel van Walt Disney World, als je een combinatie ticket koopt met een ander park is dit een stuk voordeliger.
  • Epcot is het gehele jaar door geopend van 09.00 tot 21.00, behalve op speciale feestdagen. Check daarom altijd eerst de website voor actuele openingstijden.
  • Bestel alvast een ticket online, de rijen bij de kassa zijn gigantisch lang en het scheelt ook nog een aantal euro in prijs.

Heb jij wel eens een gaaf thema park bezocht? Ben jij wel eens in Epcot Florida geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Florida?

~ Universal Studios, de droom van iedereen

– Krokodillen spotten in Orlando

~ Skyline van Orlando

9 gedachten over “De hele wereld over reizen in één dag? Bezoek Epcot Florida”

  1. Wat ontzettend gaaf zeg, een soort Madurodam maar dan voor de hele wereld (en iets groter hihi). En voor Amerikaanse begrippen valt de prijs nog best mee 😉 Leuke tip!

  2. Lijkt me zo gaaf! Ik ben heeeeel lang geleden in Orlando geweest, maar we hadden geen tijd meer voor dit park. Als ik ooit nog eens terug ga, wil ik dit park zeker bezoeken.

  3. Wat een toegangsprijs! Je foto’s zien er gaaf uit, maar ik weet niet zeker of ik er zo snel naar toe zou gaan…. Maar ik ben voorlopig sowieso niet in de buurt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge