Eigenlijk schrijf ik niet vaak over specifieke restaurants, maar dit restaurant was het meer dan waard. Mijn vriend was jarig toen we in Bordeaux waren en dus wilden we lekker uit eten. Na een beetje research op internet kwamen we terecht bij restaurant Delarte, langs de Garonne. We gingen op pad en kwamen tot de ontdekking dat we een hele goede keus hadden gemaakt.

We kwamen geheel op z’n Nederlands al om 18:00 aan in het restaurant en het was nog helemaal leeg… Meestal geen goed teken, maar toch gingen we zitten en besloten hier te eten. Toen we de kaart onder ogen kregen, was het meteen duidelijk dat er genoeg keuze was. Na wikken en wegen kozen we beide voor de pizza pollo en begon ons diner echt.

Laat eten

Inmiddels stroomde het restaurant steeds voller en voller en hadden we door dat het puur de tijd was geweest dat het zo leeg was. We wachtten geduldig op onze pizza, maar na zo’n 15/20 minuten kwam de serveerster al terug met twee heerlijke pizza’s.

Pizza Pollo Delarte Bordeaux

Je ziet meteen dat deze pizza helemaal zelf gemaakt is en de geur is zalig. Helaas kan ik jullie de geur niet laten ruiken… Pizza pollo is een pizza met kip, paprika, kaas en peper. De pizza was heerlijk en de service was top. Na de pizza zaten we beide vol en besloten even een rustmoment in te lassen. We hadden namelijk de lekkere toetjes gezien en die wilden we niet overslaan!

Restaurant Delarte

In deze ‘pauze’ besloot ik ook om even naar het toilet te gaan. Onderweg deed ik een gave ontdekking; de keuken. Je kunt hier de koks aan het werk zien, ze maken de pizza’s waar je bij staat. Die oven ziet er toch super gaaf uit? Tijdens het wachten op jouw pizza kun je dus ook even gaan gluren in de keuken.

Na het rustmoment besloten we dus toch nog een toetje te nemen en de keuze was snel gemaakt. Mijn vriend koos voor een banana split en ik voor de crème brûlée. Beide toetjes waren heerlijk en na de toetjes zaten we helemaal vol. Inmiddels was ook het gehele restaurant vol gelopen en was het er gezellig druk. De bediening was snel en vriendelijk.

Praktische informatie:

  • Restaurant Delarte vind je op Cinéma Mégarama, 7 Quai Queyries, 33100 Bordeaux, Frankrijk.
  • Het restaurant is dagelijks geopend van 11:30 -14:30 en van 18:30-22:30. Je kunt hier dus ook lunchen.
  • Je kunt reserveren via de website mocht je zeker willen zijn van je zaak.
  • Voor een pizza betaal je gemiddeld €13 euro.

Zou jij willen dineren bij restaurant Delarte in Bordeaux? Heb jij nog een andere food hotspot in Bordeaux? Waar at jij je lekkerste pizza ooit? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Bordeaux?

~ Wat te doen in Bordeaux, 15 tips

– Praktische informatie Bordeaux

~ Hotel tip Bordeaux

2 gedachten over “Restaurant Delarte: de beste pizza van Bordeaux”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge