Fietsen door Kopenhagen

Vliegen of rijden naar Kopenhagen

Het rijden naar Kopenhagen duurt zo’n 8 uur en kost je zo’n €180 euro aan benzine. Wil je een rondreis door Scandinavië maken, dan is de auto wel de beste keuze. Voor een stedentrip raad ik toch het vliegtuig aan. Een stuk sneller en als je op tijd boekt, niet veel duurder. Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks naar Kopenhagen vliegen met Transavia. De vlucht duurt 1 uur en 25 minuten en dan kom je aan op Kastrup airport. Een vlucht naar Kopenhagen Kastrup kost zo’n €100 – €150 afhankelijk van het moment van boeken. Dan gaan we nu verder met de praktische informatie Kopenhagen vanaf de luchthaven.

Vervoer vanaf de luchthaven

Je kunt met de metro, bus, trein of natuurlijk taxi vanaf de luchthaven in het centrum komen. Een taxi is makkelijk te scoren en brengt je in zo’n 20 minuten naar het stadscentrum. Dit zal je zo’n €30 kosten voor een enkeltje, vrij prijzig vind ik zelf. De beste en makkelijkste optie is eigenlijk de metro. Deze vertrekt elke 4-6 minuten vanaf de luchthaven en het duurt 15 minuten om bij centraal station te komen. Dit kost €2 voor een enkeltje, je kunt de kaartjes kopen bij Terminal 3, hier vertrekt de metro ook.

Accommodatie in Kopenhagen

Een klein puntje wat ik toch wel lastig vond; een goede (betaalbare) accommodatie vinden. Ik ben nog steeds student, dus het liefst reis ik zo goedkoop mogelijk. Tijdens het zoeken naar een ho(s)tel in Kopenhagen merkte ik eigenlijk dat dit vrij lastig was. De gemiddelde prijzen liggen erg hoog en als je een fijne prijs vindt, zit je buiten de stad. Ik kwam na veel speurwerk op City Hotel Nebo, een goede vondst al zeg ik het zelf. We betaalden €50 per nacht (voor twee personen) zonder ontbijt en het hotel zat recht achter het centraal station. Het is wel zo dat je dan geen eigen badkamer hebt, voor mij geen probleem. Verwacht geen luxe, maar je bent het grootste deel van de dag op pad, toch?

Praktische informatie Kopenhagen

Vervoer binnen de stad

Je kunt binnen de stad gebruik maken van de bussen, treinen en metro’s. Een City pass geeft je 24 uur toegang tot al deze vervoersmiddelen, voor €8 per 24 uur. Zelf vind ik dit wat aan de prijzige kant en koos ik ervoor om de benenwagen te kiezen. De stad Kopenhagen is niet erg groot, zolang je in het centrum blijft kun je makkelijk alles aanlopen. De wandeling naar bijvoorbeeld de zeemeermin is wel iets verder, je kunt ervoor kiezen om dit wel per openbaar vervoer te doen.

Praktische informatie Kopenhagen rondom betalen

Een belangrijk punt van Kopenhagen waar je aan moet denken is de valuta. Je hebt namelijk geen euro in Denemarken. Ze gebruiken de Deense kroon. Op alle plekken in Kopenhagen kun je gewoon pinnen in de winkel, het restaurant, café of bij de supermarkt. Verder kun je natuurlijk op verschillende plekken geld uit de pinautomaat opnemen. Ik zou dus NIET aanraden om geld om te wisselen in Nederland of in een wisselkantoor in Kopenhagen.

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Kopenhagen? Welke tips neem jij mee als jij naar Kopenhagen gaat? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Kopenhagen?

~ Kopenhagen in 5 minuten (travelvideo)

~ Wat te doen in Kopenhagen (8 tips)

4 gedachten over “Praktische informatie Kopenhagen: betalen, vervoer en meer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge