Een stedentrip naar de Zwitserse stad Basel komt misschien niet meteen bij je op maar het is zeker de moeite waard. Het is een prachtige stad aan de grens met Duitsland en Frankrijk en is daarmee een unieke plek. In de stad kun je met de BaselCard alles doen wat je graag wilt. Daarom vertel ik vandaag alles wat je wilt weten of deze kaart. Want als je een stedentrip maakt naar Basel dan kun je niet zonder deze ontzettend handige kaart.

Praktische informatie Basel

Wat kun je met de BaselCard doen?

Het belangrijkste punt van de kaart is dat alle openbaar vervoer gratis is. Je kunt dus zonder enige kosten gebruik maken van de bussen, trams en metro’s binnen de stad. Daarnaast krijg je 50% korting op een aantal leuke bezienswaardigheden zoals de dierentuin, verschillende musea, het theater, een wandeltour en nog veel meer. Handig is om bij alle attracties en bezienswaardigheden die je bezoekt de kaart te laten zien. Vaak krijg je dan dus korting of soms mag je ook gewoon gratis naar binnen!

Hotel tip Basel

Waar kun je de BaselCard halen?

In vrijwel alle hotels kun je de BaselCard halen, dus meestal krijg je hem als toerist daar. Maar natuurlijk kun je hem ook bij het toeristenbureau halen, wat in het centrum van de stad en op het treinstation zit. Ook op de luchthaven kun je de kaart al aanschaffen maar denk eraan, meestal is dit niet nodig omdat je hem krijgt bij het boeken van een overnachting. Vraag dus altijd eerst na bij de accommodatie waar jij verblijft of ze daar de kaarten hebben. Dan hoef je helemaal geen moeite te doen om hem op te halen bij het toeristenbureau.

Wat te doen in Basel - BaselCard

De kosten van de kaart

Het leukste van de hele kaart is, dat de BaselCard geheel gratis is! Althans de kaart is niet voor iedereen gratis maar waarschijnlijk wel voor jou. Als je namelijk een hotelovernachting hebt geboekt in de stad, dan krijg je ten allen tijden een BaselCard. Dit betekent dat vrijwel iedereen uit Nederland deze kaart zal krijgen. Tenzij je natuurlijk buiten de stad verblijft maar dan kun je hem altijd aanschaffen bij de lokale VVV. Wanneer je dan aangeeft een toerist te zijn, ook dan is de kaart gratis.

leymen ruïne - BaselCard

Mijn persoonlijke tips met de kaart

Het leukst om te doen met de kaart is naar het stationnetje Leymen te reizen met de tram. Dit duurt ongeveer één uur vanuit het stadscentrum en vanuit daar kun je prachtige wandelingen maken. Ook heb je een mooie ruïne op ongeveer 20 minuten lopen van de tramhalte. Verder kun je geheel gratis een boottochtje maken over de Rijn. Met een klein bootje steek je de Rijn over en kun je verder gaan aan de andere kant van de rivier. Iedereen met een BaselCard kan deze overtocht één keer gratis doen. Alles wat je met de kaart kunt doen vind je op de website van het toeristenbureau.

Begrijp jij nu ook het grote voordeel van de BaselCard? Ben jij wel eens in Basel geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Basel?

~ Wat te doen in Basel

– Praktische informatie Basel

~ Hotel tip in Basel

Bewaren op Pinterest?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge