India is natuurlijk een prachtig land om te bezoeken, van de Taj Mahal tot Varanasi. Het land kent veel gezichten en heeft daarom vaak aantrekkingskracht op reizigers. Toch hoor je veel spookverhalen over visa voor India, gelukkig is dat tegenwoordig niet meer waar. Vandaag vertel ik alles over een visum aanvragen voor India!

naar India - visum aanvragen voor India

Het visum is volledig elektronisch

Waarbij het jaren geleden nog alleen maar op papier kon, is het gelukkig anders geregeld. Wanneer je niet langer dan 60 dagen in India wilt blijven, kun je het visum voor India gewoon elektronisch aanvragen. Dit betekent dat je het gewoon vanuit huis kunt doen. Een visum aanvragen voor India is dus totaal niet lastig. Natuurlijk is het wel een secuur werkje want je wilt geen fouten maken tijdens het invullen van het formulier. Zorg dus dat je het aanvragen gaat doen op een rustig moment met goede verbinding zodat je de hele aanvraag in één keer kunt afhandelen.

Wat zijn de kosten van het visum?

Bij een visum aanvragen voor India zijn de kosten ook een belangrijk punt. Helaas zijn de kosten in vergelijking met andere landen niet laag. De kosten bedragen €109,95 per persoon. Als je met meerdere mensen op reis gaat, is het makkelijk om die aanvraag in zijn geheel te doen. Fijn is dat de kosten veilig en eenvoudig online betaalt kunnen worden. Dit kan via iDEAL, creditcard, PayPal of bankoverschrijving.

De drie verschillende soorten

Belangrijk om te weten is dat er drie verschillende soorten visa zijn. De eerste is voor toerisme, de meest voorkomende reden. Verder heb je een visum voor zakelijke of medische reizen. Ga je voor een mooie reis? Dan moet je natuurlijk gewoon een reizigers visum aanschaffen. Reizigers met een toeristisch of zakelijke reden mogen het land twee keer betreden op hetzelfde visum. Het visum is 60 dagen geldig, je mag dus twee keer het land binnen komen binnen deze periode.

naar India

Zijn er voorwaarden?

Zeker! Allereerst moet jouw paspoort nog zes maanden geldig zijn op het moment dat je India binnenkomt. Belangrijk is dus om dit goed te controleren met de datum dat jij het land binnenkomt. Verder is het ook zo dat een elektronisch visum aanvragen voor India alleen kan als je binnen bepaalde luchthavens binnenkomt. Zorg dat je dit goed controleert voordat je naar India afreist. Op de website van Visum Buitenland, staat een lijst met alle vliegvelden en grensovergangen waar je het land via kan betreden.

visum voor Sri Lanka - vakantie naar canada

Alle informatie op een rijtje over een visum aanvragen voor India

De nodige informatie nog eens kort samengevat. Je kunt dit eigenlijk gebruiken als een checklist. Heb je alles bij de hand en voldoe je aan alle voorwaarden? Dan kun je met een gerust hart beginnen met het visum aanvragen voor India.

  • Een paspoort dat nog zes maanden geldig is tijdens aankomst in India
  • Je gaat voor toerisme, zakelijk of medische redenen naar India
  • De verblijfsduur is maximaal 60 dagen
  • Je kunt de kosten betalen via iDeal, PayPal, creditcard of bankoverschrijving.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Je weet nu alles over een visum aanvragen voor India. Welke plekken in India zou jij graag willen bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Azië?

~ Teun’s avonturen in India

~ Een rondreis door Nepal

4 gedachten over “Een visum aanvragen voor India: dit is wat je moet weten!”

  1. India staat hoog op mijn lijstje, maar tot nu toe ben ik er nog nooit geweest. Alle negatieve verhalen weerhoud me er toch wel een beetje van denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge