Als reiziger is het natuurlijk altijd heerlijk om op reis te zijn, maar helaas kan dat niet altijd. Tijdens de periodes thuis vind ik het fijn om inspiratie op te doen voor volgende bestemmingen of terug te lezen over plekken die je bezocht hebt. In veel gevallen doe ik dit online maar ik heb ook een gaaf boek ontdekt waar ik veel inspiratie uit haal. Namelijk het boek backpack bestemmingen geschreven door Roëll de Ram, de eigenaresse van We Are Travellers. We Are Travellers is de grootste Nederlandstalige reisblog van dit moment. Met veel trots kan ik dan ook zeggen dat ooit mijn carrière in reisblogland daar begonnen is. Ik heb verschillende artikelen geschreven voor de website en zo ook eigenaresse Roëll leren kennen.

backpack bestemmingen

De backpack bestemmingen

Het boek is zoals de naam al zegt een opsomming van mooie backpack bestemmingen. Niet alleen ver van huis maar ook plekken dichterbij worden besproken. Zo kun je voor ieder wat wils vinden in het mooie boek. Iedere bestemming heeft een complete hoeveelheid aan informatie. Bijvoorbeeld het budget wat je nodig hebt om deze bestemming te bezoeken, hoeveel dagen je het best hier kunt blijven en welke plekken je in het land moet bezoeken. Zelf vind ik het vooral erg leuk om het boek door te bladeren en inspiratie op te doen voor een volgende bestemming. En als je eenmaal een plan hebt gemaakt om één van de bestemmingen te bezoeken, dan kun je alle nodige informatie uit het boek halen. Iets wat ik persoonlijk echt heerlijk vind.

Prachtige foto’s

Naast alle nodige informatie voor een bestemming, is Roëll natuurlijk ook op alle plekken zelf geweest en ze is niet alleen geweest. Ze heeft haar camera overal mee naartoe genomen, wat ervoor heeft gezorgd dat iedere bestemming ook de meest mooie foto’s bevat. Helemaal fijn voor mensen die vooral gek zijn op het kijken van foto’s want dat kun je ook zeker in het boek Backpack bestemming. Ik vind juist de combinatie fijn want foto’s zeggen veel maar je wilt toch ook verdere informatie hebben voordat je zelf beslist om naar een bestemming toe te gaan.

Mooie bestemmingen waar je niet snel aan denkt

De standaard reisboeken vind ik vaak niet erg interessant, het zijn de standaard bestemmingen die ieder boek bevat. Maar het leuke aan backpack bestemmingen vind ik dat Roëll ook veel bestemmingen behandeld die nog erg onontdekt zijn, zoals Taiwan. Een land waar ik zelf niet meteen aan zou denken om naartoe te gaan. De handige tips, mooie foto’s en het overzicht van de kosten zorgt ervoor dat je zo meteen kunt zien of zo’n onbekende bestemming echt bij je past. Natuurlijk bevat het boek ook enkele bestemmingen die iedereen wel kent en waar ook veel over te vinden is. Dan is het juist leuk dat Roëll daar ingaat op de onbekende plekken en stops die je in die landen ook kunt maken. Unieke routes die je niet in iedere reisgids terug zult vinden.

backpack bestemmingen

Zou jij het boek Backpack bestemmingen willen lezen? Voor wie is dit een goede cadeau tip? Laat het ons weten in de reacties!

Meer cadeau tips voor reizigers?

~ Mannelijke reizigers

– Vrouwelijke reizigers

~ Zomerse cadeaus

10 gedachten over “Backpack bestemmingen van We Are Travellers – Cadeautip”

  1. Hoewel het niet direct de bestemmingen zijn die hoog op mijn eigen lijstje staan, zou ik zo’n boek met veel plezier lezen. Juist om toch meer te weten te komen over deze totaal onbekende bestemmingen en te genieten van de foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge