Tijdens mijn reizen door Florida ben ik altijd op zoek naar leuke accommodaties. Zo verbleef ik afgelopen keer in deze hotel tip Fort Lauderdale, namelijk Summerland Suites. Op nog geen vijf minuten lopen van het strand en de boulevard. Een ideale plek om te verblijven tijdens een vakantie naar Florida!

hotel tip fort lauderdale
hotel tip fort lauderdale

Bereikbaarheid

Het hotel ligt op nog geen vijf minuten lopen vanaf de boulevard van Fort Lauderdale. Met de auto is het hotel goed te bereiken, met het openbaar vervoer niet echt. Het openbaar vervoer in Florida is over het algemeen niet erg goed geregeld dus het is sowieso aan te raden om een auto te huren. Vanuit Miami airport ben je in ongeveer 40 minuten bij het hotel, afhankelijk van de drukte op de weg iets langer. Handig om te weten is wel dat het hotel verschillende pleintjes heeft met huizen, hierdoor is de ingang wat lastiger te vinden. Bij het zwembad vind je de ingang.

hotel fort lauderdale
summerland suites

De kamer

De kamer is echt typisch Amerikaans, twee tweepersoonsbedden en dat is dan een familiekamer. Eigenlijk zijn de Summerland suites meer appartement dan een hotelkamer want je hebt ook een eettafel en een klein keukentje. Het keukentje heeft echter geen fornuis en dus het alleen gebruikt kan worden om eten op te warmen. De koelkast vond ik het belangrijkste want zeker in Florida kunnen de temperaturen enorm oplopen en dan is koel drinken erg lekker. Verder staat er bij ieder bed een nachtkastje en is er een grote kledingkast voor alle spullen. Ook een televisie is aanwezig maar die hebben wij amper gebruikt.

De badkamer

Over de badkamer valt vrij weinig te zeggen, alles zit erin en het werkt. Het is een beetje verouderd maar verder wel erg schoon. Op een bestemming als Florida ben je vaker op pad dan in het appartement laat staan in de badkamer. Het is gewoon een prima badkamer voor een week of twee weken.

fort lauderdale
summerland suites

De omgeving van deze hotel tip Fort Lauderdale

Het grootste voordeel van deze hotel tip Fort Laurderdale? De omgeving! Zo ben je binnen vijf minuten op de boulevard van Fort Laurderdale en bij het strand. Verder vind je een grote shoppingmall op ongeveer 10-15 minuten lopen en kun je vanuit hier verschillende plekken in Florida goed aanrijden. De buurt is gezellig en ook gewoon veilig voor dames om hier rond te lopen. Het is een bruisende buurt waar veel te beleven en te ontdekken is. Een leuke tip is ook om vanuit Fort Lauderdale een dagtrip te doen naar de Bahama’s. Op ongeveer een kwartier rijden bevindt zich de afvaartplek van de boot.

Prijs voor drie personen exclusief ontbijt per nacht: vanaf €50 euro.

Disclaimer: In dit artikel heb ik affiliatie links geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Zou jij de hotel tip Fort Lauderdale opvolgen en het hotel boeken? Ben jij wel eens in dit gedeelte van Florida geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Florida?

~ De ultieme route in Florida

– Dagtrip naar de Bahama’s

~ Wat te doen in Key West

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Hotel tip Fort Lauderdale – Summerland Suites”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge