Tijdens een reis naar Bali gaan de meeste mensen voor cultuur in combinatie met de mooie natuur. Helemaal te gek natuurlijk maar ik zou aanraden om ook één dag vrij te houden voor Waterbom. Dit geweldige waterpark ligt in het zuiden van Bali en heeft ontzettend veel te bieden. Zeker voor gezinnen met kinderen is het een geweldige plek om te bezoeken. Zelf ben ik er twee keer geweest en was het op en top genieten.

Waterbom Bali

Verschillende zwembaden

Naast super gave glijbanen zijn er ook gewoon normale zwembaden. Je kunt hier ook heerlijk ontspannen. De verschillende zwembaden zijn allemaal anders. Sommige hebben een volleybal veldje voor de sportievelingen, andere hebben een jacuzzi gedeelte voor de ontspanning. Ook vind je in enkele zwembaden een poolbar waar je lekker kunt genieten van iets te drinken tijdens het zwemmen.

boomerang bali

Glijbanen

Iedere glijbaan wordt beoordeeld met verschillende cijfers. Eén cijfer voor nattigheid, één cijfer voor spanning en één voor snelheid. Zo kun je altijd zelf kiezen welke glijbanen je wilt doen en niet. Bij sommige glijbanen heb je een band nodig en moet je die mee naar boven nemen. Zorg dus niet dat je boven staat zonder band. Gelukkig word je vaak gewoon op de banden gewezen door de medewerkers.

waterbom bali

Geweldige service

Als er iets hoog in het vaandel staat bij Waterbom op Bali dan is het goede service. Alle medewerkers zeggen je gedag en je kunt altijd op hulp rekenen. Hoewel er goede service is, kan het zijn dat er bij de ingang een aardige rij staat. Handig is om tickets van te voren online te kopen, dit bespaart geld maar ook tijd bij het naar binnen gaan van het park. Je kunt dan meteen doorlopen en alleen maar het ticket laten controleren.

waterbom bali

Mijn favoriete glijbaan van Waterbom

De boomerang! Deze grote groene glijbaan is verreweg mijn favoriet. Je gaat met zijn tweeën (of alleen) in een grote band zitten en komt terecht in de boomerang. Een ontzettend hoge helling waar je bijna 90 graden schuin hangt. De snelheid is hoog en de helling maakt het extra spannend. Het leukst is om met zijn tweeën te gaan want dan ga je een stuk harder dan alleen. Ook kan je samen een stuk makkelijker evenwicht houden op de schuine helling.

waterbom bali
 bali

Kluisjes, armbandjes en eten

Bij binnenkomst krijgt iedereen een polsbandje, je kan daar zelf tegoed op zetten. Dit zorgt ervoor dat je geen pinpas of contant geld mee naar binnen hoeft te nemen. Met dit bandje maak je ook jouw kluisje open met waardevolle spullen. Verder kun je ook handdoeken huren of als je meer te besteden hebt een privé onderkomen. Het eten is lekker en je kunt op verschillende plekken gaan zitten. De wachttijd is niet lang en je wordt altijd vriendelijk geholpen.

Zou jij naar Waterbom op Bali willen? Ben jij ook gek op waterglijbanen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Bali?

~ Wat te doen op Bali 45 tips

– Mount Batur beklimmen

~ Wat te doen in Ubud en omgeving

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Waterbom op Bali! Waterpret voor iedereen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge