Ubud is een populaire stad midden op het eiland Bali. Veel reizigers verblijven hier een aantal dagen en ontdekken de omgeving en de stad. Ook ik heb dat gedaan en vond Ubud een leuke plek om te verblijven. De vele bezienswaardigheden en mooie groene natuur zorgt ervoor dat je verliefd wordt op deze omgeving. Vandaag deel ik wat te doen in Ubud, acht verschillende tips zoals in de stad als buiten de stad.

Leuke ecolodge om te overnachten in Ubud.

In de stad

wat te doen op Bali - wat te doen in Ubud

Pura Taman Saraswati

Hoewel de tempel zelf niet te bezoeken is, is alleen de ingang al prachtig. Het ligt een beetje verstopt tussen de andere gebouwen op de hoofdstraat van Ubud maar is zeker een bezoekje waard. Op een heldere dag is het helemaal schitterend omdat het water de tempel dan laat weerkaatsen. Zeker een mooie plek om mee te beginnen in Ubud, er staat een klein bordje langs de weg dus zorg dat je deze niet mist en hier even een bezoek aan brengt.

Niet toeristische routes op Java, Bali en Lombok vind je hier!

wat te doen op Bali - wat te doen in Ubud

Ubud Palace

Een super mooi paleis wat zich midden in de stad bevindt. Bij ons hotel lag dit op loopafstand en dat geldt voor de meeste accommodaties die zich in het centrum bevinden. Tot een aantal jaar geleden woonden hier de koninklijke familie van het district waar Ubud in ligt. Het leukste van deze bezienswaardigheid is dat het geheel gratis is. Als je in de stad loopt, kun je dus altijd even naar binnen gaan. Je mag zeker Ubud niet verlaten zonder Ubud Palace te hebben bezocht. Eerlijk gezegd kan je het ook haast niet missen, als je een tour doet vanuit het zuiden van het eiland dan zal je ook altijd dit paleis bezoeken.

wat te doen op Bali - wat te doen in Ubud

Ubud market

Als je denkt aan een gezellige Balinese markt met veel souvenirs dan ben je in Ubud aan het goede adres. Je kunt hier uren rondwandelen op de overdekte markt met allerlei leuke winkeltjes. Persoonlijk zou ik aanraden om hier de meeste souvenirs te gaan scoren. De sfeer op de markt is gezellig en hoewel het lijkt alsof ieder winkeltje hetzelfde verkoopt is er toch veel variatie en is het de kunst om het perfecte cadeautje voor het thuisfront te vinden.

wat te doen op Bali

Campuhan Ridge Walk

Aan de rand van het centrum begint een prachtige wandeling namelijk de Campuhan Ridge Walk. Een wandeling die je meeneemt door de rijstvelden en prachtige natuur die je rond Ubud kunt vinden. Helaas liet het weer niet toe dat wij deze wandeling konden maken. Toch hoor ik er veel goeds over en staat hij nog steeds op mijn lijstje, voor tijdens een mogelijk volgend bezoek aan Bali. Het is een stenen pad dus je kunt de wandeling gewoon doen zonder een gids. Let wel op dat je niet op het heetst van de dag de wandeling gaat doen want het pad biedt weinig beschutting.

Ten noorden van Ubud

Batik bekijken - gratis - wat te doen in Ubud

Tirta Empul Tempel

Wordt ook wel de watertempel genoemd. De tempel staat met name bekend om het heilige water wat hier in een bron onder de tempel te vinden is. Je kunt jezelf reinigen in het water en het ritueel uitvoeren maar kunt ook gewoon genieten van de pracht en praal van het complex. Mocht je het ritueel uit willen voeren, zorg er dan voor dat je wel zwemkleding meeneemt zorgt je niet de rest van de dag met natte kleding rond hoeft te lopen. Hoewel het officieel een Hindoe ritueel is, kunnen ook mensen met een ander geloof het ritueel uitvoeren, als je maar respectvol blijft.

wat te doen op bali - wat te doen in Ubud

Gunung Kawi

Dit complex is gigantisch, het bestaat uit tien tempels die uit de rotsen zijn gehakt. Verder heb je hier prachtige wandelpaden waar je heerlijk kunt genieten van het authentieke Bali. In de meeste verhalen wordt er uitgegaan dat dit grafmonumenten zijn voor de koninklijke familie. Toch hangt er een groot mysterie om de uitgehakte rotsen want niemand weet exact waarvoor ze zijn gemaakt. Naast de monumenten is er ook een boeddhistische tempel die nog dagelijks wordt gebruikt.

Ten zuidoosten van Ubud

wat te doen op Bali

Tegenungan waterval

Misschien wel de meest bekende waterval van het hele eiland. De Tegenungan waterval ligt ten zuidoosten van Ubud en wordt daarom vaak gecombineerd met deze mooie stad. Ook wij hebben dat idee uitgevoerd en ik moet zeggen dat het erg handig is. De waterval zie je al in de verte liggen als je aankomt vanaf de parkeerplaats. De afdaling naar de waterval is steil en de klim weer omhoog is best zwaar, zeker in deze tropische temperaturen. Toch is de waterval het zeker waard om te bezoeken.

wat te doen op bali

Goa Gajah – Elephant Cave

Een grot die uitgehakt is in een rots van maar liefst 13 meter lang. De buitenkant is volledig omgetoverd tot een monster en zo lijkt het of je via zijn bek naar binnen loopt. Binnen is het vrij smal en daarom is het belangrijk om even te wachten tot het rustig is binnen. Kijk dan ondertussen even rond op het complex waar je ook mooie fonteinen en andere monumenten kunt vinden.

Wat te doen in Ubud? Welke bezienswaardigheden lijken jou het leukst? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Bali?

~ Wat te doen op Bali 45 tips

– Mount Batur beklimmen

~ Scooter of eten bestellen op Bali

Bewaren op Pinterest?

12 gedachten over “Wat te doen in Ubud? 8 bezienswaardigheden! [Bali]”

  1. Er is inderdaad genoeg te doen in Ubud en omgeving. Ik was er zo’n zeven jaar geleden, toen was het in Ubud nog echt rustig. Als ik iedereen moet geloven, is daar helaas nog maar weinig van over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge