Sintra is een prachtige stad in Portugal die je makkelijk vanuit Lissabon kunt bezoeken. Het kleurrijke kasteel en de kenmerkende heuvels zijn bijna sprookjesachtig en daarom erg bijzonder om te bezoeken. Praktische informatie Sintra wil ik daarom graag met jullie delen. Hoe kun je het beste in de stad komen en wat is de handigste manier om de verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Vandaag deel ik daar alles over met jullie! Belangrijk om te weten is dat ik er vanuit ga dat je vanuit Lissabon komt. Je kunt natuurlijk ook vanuit andere kanten komen maar daar heb ik geen ervaring mee.

praktische informatie sintra

Trein, bus of met de auto?

Er zijn verschillende manieren om van Lissabon naar Sintra te reizen. Hoewel wij een huurauto hadden in Lissabon hebben wij toch voor de trein gekozen en dat was een goede keus. Hoewel je op Lissabon even in de rij moet staan om een treinkaartje te kopen is er verder niets mis met de trein. Hij rijdt regelmatig en een kaartje kost maar €4,50 per persoon, ideaal dus. Het grootste probleem in Sintra zijn namelijk de parkeerplekken als je met de auto gaat. Bij de mooie bezienswaardigheden is er amper parkeerplek en moet je vaak een kwartier tot twintig minuten wachten voordat je kunt parkeren. De bus is ook een optie want het duurt ongeveer net zolang als de trein en is net zo duur. Toch kan de duur door het drukke verkeer steeds meer toenemen.

praktische informatie sintra

Het vervoer tussen de bezienswaardigheden

Er zijn vier belangrijke bezienswaardigheden namelijk: Palácio da Pena & tuinen, Quinta da Regaleira, Monserrate Palace en Castelo dos Mouros. Alle vier deze bezienswaardigheden bevinden zich niet in het centrum van Sintra maar op de heuvels rond te stad. Je kunt daar met de bus naartoe gaan maar er is maar één lijnbus die je hier kan brengen en dat betekent dat er een enorme rij staat. Er staat een rij van gemiddeld een half uur tot een uur. Je kunt die tijd natuurlijk veel beter besteden door de prachtige bezienswaardigheden van Sintra te bezoeken. Mijn allergrootste tip voor praktische informatie Sintra is dus het huren van een E-bike. Je kunt ze het best bezoeken met een E-bike van Go2Cintra tegenover het station. Dit kost
€50 per fiets per dag, het klinkt duur maar de E-bike geeft je wel veel vrijheid. Je kunt overal gemakkelijk parkeren (wat met de auto een drama is) en het kost niet zoveel tijd als met de bus.

Sintra - praktische informatie Sintra

Accommodaties Sintra

Eigenlijk is het niet echt belangrijk om de accommodaties in Sintra te bespreken. Het belangrijkste is namelijk dat er maar weinig mogelijkheden zijn om te overnachten in de stad. Het makkelijkst is daarom om gewoon in Lissabon te overnachten en met de trein naar Sintra te gaan. Dit hebben wij ook gedaan en beviel goed. Meestal zijn de accommodaties die betaalbaar zijn al maanden van te voren volgeboekt en kun je dus niet echt budget overnachten in Sintra. Praktische informatie Sintra over het overnachten kan ik dus niet echt geven.

Praktische informatie Sintra rond het betalen

Het betalen in Sintra is erg makkelijk. Dit komt natuurlijk om ze in Sintra net zoals in Nederland de Euro hebben. Je kunt in alle restaurants en winkels gewoon betalen met een Nederlandse betaalpas. Ook kun je vrijwel overal geld pinnen bij een ATM of bij een bank. Het kost geen extra geld omdat je opneemt in dezelfde valuta (EURO). Handig is wel om cash geld mee te nemen om de entreegelden te betalen. Soms is er een aparte rij voor het contante geld en die is meestal korter.

Heb jij wat gehad aan deze praktische informatie Sintra? Ben jij wel eens in Sintra geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Portugal?

~ Bezienswaardigheden in Sintra

– Wat te doen in Lissabon

~ Autoroute rond Lissabon

Bewaren op Pinterest?

Eén gedachte over “Praktische informatie Sintra vanuit Lissabon [Portugal]”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge