Een app die we op de eerste dag op het eiland ontdekte door een tip van Novi, de lieve dame achter de receptie. Ze wees ons op de app en tijdens onze drie weken op het eiland hebben we echt optimaal gebruik gemaakt van de gemakken die deze applicatie met zich meebrengt. Nu ben je vast benieuwd wat het is en hoe het precies werkt. Daar is dit artikel voor bedoelt, Grab op Bali is echt een geweldige uitkomst. Na terugkomst in Nederland begon ik het zelfs een klein beetje te missen.

Grab op Bali

Gebruik een scooter om je te verplaatsen

Zoals overal wordt gezegd, is een scooter op het populaire eiland één van de meest makkelijke manieren om jezelf te verplaatsen. Nu is het officieel nodig om een motorrijbewijs te hebben omdat de scooters op Bali veel meer CC bevatten, en in Nederland onder de categorie motor valt. Wij wilden dit dus niet maar hebben via Grab op Bali wel veel gebruik gemaakt van scooters. Via de app kun je namelijk een scooter met chauffeur regelen, een scootertaxi eigenlijk. Je kunt de bestemming invullen en de chauffeur komt je op de aangevraagde locatie ophalen. Je krijgt een helm (of moet er even om vragen) en hij rijdt je binnen no time naar de bestemming. Superhandig!

Grab op Bali

Naast een scooter kun je ook een taxi regelen

Voor kleine stukken is het natuurlijk ideaal om achterop een scooter te rijden maar voor langere stukken of wanneer je met koffers en tassen op pad bent kan een auto fijner zijn. Je hebt dus ook de mogelijkheid om een taxi te regelen via de app. Het proces werkt hetzelfde als bij de scooter maar dan met een auto. Er zijn superveel scooters beschikbaar maar met een auto kan het soms iets langer duren voordat er één arriveert. Mocht je dus ergens naartoe moeten dan kun je het beste een aantal minuten van te voren alvast een boeking maken zodat de chauffeur naar de ophaallocatie kan komen.

Het bestellen van eten via Grab

Samen met de scooters hebben wij hier verreweg het meest gebruik van gemaakt. Je kunt namelijk ook eten bestellen via Grab. En dat gaat niet zoals bij Thuisbezorgd waarbij ieder restaurant zijn eigen bezorgers heeft. De scooterrijders van Grab op Bali gaan naar het restaurant en bestellen voor jou en brengen het vervolgens thuis. Het kan dus wel eens zijn dat enkele producten niet meer leverbaar zijn maar dan zal de bezorger contact met je opnemen. Je betaalt gewoon de normale prijs van het restaurant en daarbovenop nog tax en 5.000 roepie bezorgkosten. Een erg fijne manier wanneer je laat thuis komt en nog even wat te eten wilt hebben maar geen zin hebt om op pad te gaan. Er is van alles te vinden van pannenkoeken tot donuts en van pizza tot nasi goreng. Gebruik vooral de zoekfunctie want vaak geeft de hoofdpagina maar een klein deel van de mogelijkheden weer.

Betalen met Grab op Bali

Een groot voordeel vind ik dat je gewoon contant kunt betalen, je hoeft het account niet te koppelen aan een betaalmethode of iets dergelijks. Grab werkt overigens ook in andere landen en daar werkt het af en toe ook met een tegoed wat je op jouw account moet zetten. Op Bali gaat het gewoon met contact geld. Van te voren staat er al wat de prijs zal worden, dit is als het om vervoer gaat ook afhankelijk van de tijd. Het is een standaardprijs en er kan dus niet onderhandelt worden maar ik heb gemerkt dat de prijs scherp is en dat andere taxi’s of scooters een veel hoger tarief vragen. Een belangrijk punt is wel dat het soms lastig is wanneer je geen kleingeld meer hebt en de chauffeur niet kan wisselen. Gelukkig zijn er veel Grab chauffeurs en die helpen elkaar graag.

Contact via de applicatie

Wanneer je gekoppeld bent aan een chauffeur of bezorger kun je gemakkelijk via de app bellen en chatten. Erg handig, wanneer er bijvoorbeeld moeilijkheden zijn. Het kan zijn dat je elkaar niet kunt vinden of dat een product dat je hebt bestelt uitverkocht is. Verder zie je ook wat het kenteken is en de naam van de chauffeur met foto. Erg handig  want zo kun je elkaar nog makkelijker vinden. Nadat de alles is gelukt kun je een chauffeur ook altijd beoordelen. Je kunt altijd zien wat de gemiddelde score is die een bezorger heeft gekregen. Mocht je het willen kun je zelfs altijd kiezen voor een chauffeur die minimaal 5 sterren gemiddeld heeft.

Wat vind jij van Grab op Bali? Welke functie zou jij het liefst gebruiken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Indonesië?

~ Wat te doen op Nusa Penida?

– Orang oetan spotten op Sumatra

~ Sta op de evenaar in Pontianak

Bewaren op Pinterest?

5 gedachten over “Grab op Bali voor scooters, taxi en eten bestellen!”

  1. En ik maar denken dat Grab een app enkel voor taxi’s was. Ik twijfel om achterop een scooter een rit te maken. Dan bestel ik liever gewoon een taxi. Wel goed om te weten, dat je ook eten via Grab kunt bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge