Zoals jullie weten ben ik gek op Zweden en heb ik zelfs een tijd in het Scandinavische land gewoond. Toen ik met Voigt Travel naar Zweeds Lapland in de zomer ging, was ik dan ook super enthousiast. Al eerder ben ik in de regio geweest maar het was al enige tijd geleden dus ik was erg blij dat ik hier weer terug naartoe mocht. Maar ondanks dat ik er al eens eerder was geweest, had ik mij niet op alle fronten goed voorbereid en daarom wil ik graag mijn tips met jullie delen. Tijdens een volledig verzorgde pakketreis van Voigt Travel kun je gemakkelijk een mooie reis maken voor Zweeds Lapland. De vlucht, accommodaties en een huurauto worden dan voor je geregeld.

route door Zweeds Lapland

Hoe kom je in Zweeds Lapland?

Toen wij naar Zweeds Lapland gingen, was het de eerste vlucht van Rotterdam naar Skellefteå in Zweeds Lapland. Een superhandige verbinding die wordt aangeboden door Voigt Travel. Binnen drie uur kun je in de Zweedse stad zijn en kan het avontuur beginnen. Zelf zou ik dus aanraden om met het vliegtuig naar Zweeds Lapland te gaan en vervolgens een auto te huren of op één bestemming te blijven. Met een huurauto kun je superveel van de omgeving verkennen en dus zou ik dat persoonlijk aanraden. De vluchten van Rotterdam naar Skellefteå vertrekken één keer per week en gaan alleen in de zomerperiode van juni tot september. Een ideale manier dus om Zweeds Lapland in de zomer te kunnen ontdekken. Het kan handig zijn om te parkeren op Rotterdam Airport gedurende de vakantie in Zweeds Lapland. 

schoenen van TOMS -

Bereid je voor met outdoor kleding en schoenen

Tijdens de zomerperiode in Zweeds Lapland kan het heerlijk weer zijn maar de realiteit is dat het soms ook regent. Bereid je daarom goed voor met voldoende outdoor kleding en goede schoenen. Goede wandelschoenen mogen niet ontbreken in jouw koffer en het liefst moeten ze ook nog waterdicht zijn. Daarom heb ik mijn geliefde TOMS ingepakt en die heb ik ook veelvuldig nodig gehad. Daarnaast is een waterdichte jas echt een must, als je een mooie wandeling maakt door de bossen wil je goed voorbereid zijn en voldoende kleding mee te nemen. Het voordeel van een huurauto vind ik dan ook dat je makkelijk even kleding kunt wisselen of natte schoenen makkelijk mee kunt nemen.

Zorg dat je voldoende muggenspray mee hebt

Helaas vinden wij het niet alleen leuk in Zweeds Lapland tijdens de zomerperioden maar ook de muggen hebben het naar hun zin. Met name door de aanwezigheid van alle bossen, kom je overal muggen tegen. Als je ’s avonds een wandeling gaat maken of nog op pad gaat, dan kom je de muggen overal tegen. Daarom is het echt belangrijk om goed voorbereid weg te gaan, muggenspul moet mee! Daarnaast zorg ik er zelf vaak voor dat mijn voeten en benen goed afgeschermd zijn en mocht het echt erg worden dan kun je altijd een capuchon opdoen om zo het ergste tegen te houden. Muggenspray kan het beste minimaal 40% DEET bevatten, dat biedt de meeste bescherming.

Belang telefoon op reis -

Navigatie heb je zeker nodig

De wegen in Zweden zijn goed te berijden en ook erg mooi. Maar tijdens mijn ultieme route voor Zweeds Lapland kom je soms ook op plekken waar de weg niet zo duidelijk is. Gelukkig hebben we navigatie want zonder de navigatie waren we vast meerdere keren verkeerd gereden. Soms zijn onverharde wegen een stuk sneller dan verharde wegen maar de bewegwijzering op de onverharde wegen valt vaak tegen. Daarom zou ik aanraden om navigatie te regelen, zelf heb ik dit gewoon via mijn telefoon kunnen doen. Tegenwoordig kun je gewoon gebruik maken van je internetbundel in Zweden en dat kwam ideaal uit. Maar anders is het meenemen van een kaart geen overbodige luxe want het kan goed van pas komen.

accommodaties in Zweeds Lapland

Regel van te voren accommodaties

Tijdens onze route door Zweeds Lapland in  de zomer hebben we veel mooie accommodaties bezocht en dat had ik zeker niet willen missen, daarom is een tip om van te voren accommodaties te regelen. Helemaal ideaal om dus gewoon een pakketreis te boeken met Voigt Travel, dan ben je verzekerd van dezelfde mooie accommodaties die wij hadden. Veel mooie accommodaties hebben maar ruimte voor 10/15 mensen dus helemaal op de bonnefooi op pad gaan heeft geen zin. Daarom kun je het beste een route bedenken en Voigt Travel kan vervolgens de reis voor jou regelen. Dit zorgt ervoor dat je op de beste plekken terecht komt maar zelf weinig werk eraan hebt.

Neem ooglapje mee naar Zweeds Lapland in de zomer

Als je in de zomermaanden naar Zweeds Lapland gaat, dan is het ongeveer 24 uur licht. Het gaat wel schemeren maar echt donker wordt het niet. Dat is natuurlijk handig want daardoor kan je super veel dingen doen en bekijken maar als je wilt slapen kan het soms vervelend zijn. Daarom raad ik aan om een ooglapje mee te nemen, zo kun je lekker slapen zonder dat je last hebt van het licht buiten. Veel huisjes zijn ook voorzien van verduisterende gordijnen maar je wilt niet de hele nacht wakker liggen als je een huisje hebt zonder deze gordijnen. Wees daarom goed voorbereid en neem zelf een ooglapje mee!

Disclaimer: Ik bezocht Zweeds Lapland op uitnodiging van Voigt Travel. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij wel eens in Zweeds Lapland in de zomer geweest? Wat zou neem jij altijd mee op reis? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Zweeds Lapland?

~ Mooiste accommodaties van Zweeds Lapland

– De ultieme route van Zweeds Lapland

~ De omgeving van Luleå & Brändön

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Zweeds Lapland in de zomer: dit moet je weten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge