Na een jarenlange droom ben ik afgelopen oktober eindelijk op vakantie naar Canada geweest. Mijn hele familie had deze droom en afgelopen jaar was het eindelijk zover. We waren allemaal erg enthousiast en hadden enorm veel zin in de reis. Maar toch is het geen normale reis, er zijn een aantal zaken die je van te voren moet regelen om een fijne vakantie te hebben. Hieronder heb ik alle belangrijke zaken op een rijtje gezet. Ik vertel daarbij onze ervaringen.

visum voor Sri Lanka - vakantie naar canada

Een geldig eTA

Naast een paspoort dat geldig is moet je ook een eTA hebben. Dit is een elektronische koppeling die ervoor zorgt dat je zonder problemen het land binnen mag. Het eTA Canada kun je tegenwoordig geheel online aanvragen en dat maakt het een stuk makkelijker. Het kost vaak maar een minuut of 5 tot 10 per persoon. Je kunt de aanvraag overigens voor alle personen in één keer doen. Het is wel belangrijk dat je bij het visum voor Canada aanvragen al een aantal gegevens van de reis hebt. Zoals de eerste accommodatie en wat het doel van de reis is. Vaak krijg je binnen 72 uur al te horen of de aanvraag is goed gekeurd.

Een wereldstekker kopen/regelen

In Canada hebben ze andere stopcontacten dan in Nederland & België. Dit betekent dat je een speciale omvormer nodig hebt om de stopcontacten te kunnen gebruiken. Zelf heb ik meerdere wereldstekkers in huis zodat ik er altijd één mee kan nemen op reis. Je kunt deze kopen bij verschillende winkels maar kunt er natuurlijk ook één van iemand lenen. Zonder deze stekker is het dus niet mogelijk om elektronica op te laden. En je wilt niet zonder batterij komen te zitten.

kerstcadeaus voor de mannelijke reiziger

Neem een creditcard mee

Pinpassen zoals wij die in Nederland kennen, zijn schaars in Canada. De meeste betalingen worden met creditcard gedaan. Vaak heb je voor het boeken van een hotel of huurauto verplicht een creditcard nodig. Het is dus niet verstandig om op vakantie naar Canada geen creditcard mee te nemen. Mocht je deze nog niet hebben, dan is het verstandig deze op tijd aan te vragen bij jouw bank. Je kunt dan op vakantie gebruik maken van dit makkelijke betaalmiddel in Canada.

camperreis canada - vakantie naar Canada

Ga je zelf rijden? Neem een internationaal rijbewijs mee

Canada is een enorm groot land en daarom gebeurt het vaak dat er een auto of camper wordt gehuurd. Wij kozen ervoor om een camper te huren en zo geld te besparen op overnachtingen. Supergaaf natuurlijk om in een camper te rijden maar je moet wel een aantal dingen regelen. Vaak kun je alleen een auto of camper huren wanneer je een creditcard hebt, kijk daarvoor bij het bovenstaande punt. Maar daarnaast kan de Canadese politie bij een controle vragen om een internationaal rijbewijs. Meestal heeft het huurbedrijf dit niet nodig maar de politie kan er altijd naar vragen. Je kunt dit bij de ANWB direct afhalen, maar denk eraan dat dit door de bestuurder zelf gedaan moet worden. Zorg er tijdens de reis voor dat je dit internationale rijbewijs altijd bij de hand hebt.

camperroute door Oost-Canada - vakantie naar canada

Reisverzekering afsluiten voor een vakantie naar Canada

Een belangrijk punt wat veel mensen vergeten is een reisverzekering. Je kunt namelijk gewoon op reis gaan zonder verzekering maar persoonlijk zou ik dat nooit aanraden. Zeker wanneer je vaak op reis bent is het afsluiten van een doorlopende reisverzekering geen overbodige luxe. Maar ga je op vakantie naar Canada en heb je de rest van het jaar niks gepland? Dan kun je een kortlopende verzekering afsluiten. Het handigst is om dat te doen bij de verzekeraar waar jij ook voor zorg verzekert bent. Dit kan in geval van problemen namelijk gunstig zijn. Je kunt namelijk tijdens een vakantie naar Canada tegen problemen aanlopen zoals een botsing met de huurauto of camper, maar ook een ander ongeluk zit in een klein hoekje. Je bent aan de andere kant van de oceaan en wilt daarbij wel graag verzekert zijn wanneer er iets vervelends gebeurt. Wanneer je een doorlopende reisverzekering hebt, zorg dan dat deze op de module ‘Wereld’ staat, anders is Canada niet inbegrepen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Wat zou jij nog meer regelen voor een vakantie naar Canada? Ga jij ook altijd goed voorbereid op pad? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Canada?

~ De ultieme route door Canada

Niagara Falls

~ Algonquin Park

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Alles wat je moet regelen voor een vakantie naar Canada”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge