Canada stond al jaren op mijn bucketlist en afgelopen oktober was het eindelijk zo ver. We gingen met het hele gezin (mijn ouders en broer en Sam) naar oost-Canada. Een mooie camperreis stond op het programma, alle voorbereidingen voor de camperreis had ik zelf gedaan. Alle campings uitgezocht en een ideale route bedacht. We waren er twee weken en dat was een goede lengte van de reis. In die tijd kun je een goede indruk krijgen van de mooiste plekken in deze twee provincies Ontario en Quebec. We hebben een goede mix gemaakt van steden en natuur. Hieronder vind je alles over de ultieme camperroute door Oost-Canada.

camperroute door Oost-Canada

Toronto – 2 nachten – begin camperroute door Oost-Canada

De stad waar onze camperroute door Oost-Canada begon, de eerste nacht moet je vaak van de camperverhuur in een hotel slapen. Die dag zijn we meteen de stad in gegaan en naar de CN Tower en Toronto Islands geweest. Het centrum van de stad is groot dus je moet keuzes maken als je maar een dag hier bent. Vanaf de eilanden heb je een prachtig uitzicht over de skyline. Verder kun je naar Unionville gaan, een authentiek Canadees dorpje aan de rand van de stad. Mocht je een fan zijn van bier? Dan kun je naar de Amsterdamse bierbrouwerij. Die is te vinden aan het water, beneden bij de CN Tower. Daar gaan ook de boten weg die naar Toronto Islands gaan.

Camping: Indian Line Campground

Garonque– 1 nacht

De stad die vaak gebruikt wordt al toegang tot de 1000 Islands National park. Leuk is om onderweg vanuit Toronto te stoppen bij Sandbanks Provicial Park en Lake on the Mountains park. Twee fijne plekken om te bezoeken en te genieten van de natuur. Verder is Kingston een leuke stad om even te stoppen, je hebt hier Fort Henry wat herinnert aan de Engelse bezetting. Maar het absolute hoogtepunt is natuurlijk de 1000 Islands. Vanuit Garonque kun je een boottocht nemen van 2,5 uur, een aanrader! Je kunt hier echt genieten van de mooie eilanden en natuurlijk Boldt Castle. Naast de boottocht is het leuk om de Thousand Islands Bridge de nemen, vanuit daar heb je een prachtig uitzicht over de hele omgeving.

Camping: Rideau Acres

Montreal – 2 nachten

De stad Montreal is één van mijn favorieten, de sfeer is heerlijk en je hebt echt het idee dat je in Franrkijk rondloopt. De Notre-Dame is precies hetzelfde als de versie in Parijs maar daarnaast heb je ook nog een groot reuzenrad waar vandaan je de hele stad kunt zien liggen. De Vieuw Port is de oude haven in de stad waar in het voorjaar en de zomer allerlei activiteiten plaats vinden en het erg gezellig is. Het hoogtepunt in de stad? Mont Royal! Deze berg ligt midden in de stad en zorgt voor een uitzicht over het hele centrum. Je kunt de bus naar boven nemen maar sportievelingen kunnen ook gaan lopen. Als je richting Quebec gaat rijden dan is het leuk om de weg 138 te nemen. Deze weg loopt namelijk langs de rivier en is verkozen tot mooiste route van het hele land, niet te missen tijdens een camperroute door Oost-Canada

Camping: Mirabel

Quebec – 2 nachten

Het hoogtepunt van Quebec is de citadel. Het verdedigingswerk uit de Franse bezetting. Tegenwoordig is het een museum dat je kunt bezoeken, je kunt er ook voor kiezen zoals wij om over de wallen te lopen en ondertussen te genieten van het mooie uitzicht. De oude stad Vieuw Quebec is mooi om doorheen te struinen. Vergeet dan niet om naar de kerstwinkel te gaan die er het hele jaar door zit. Daarnaast is het Chateau prachtig en heb je vanuit daar een mooi uitzicht over de hele omgeving. Ongeveer een halfuur buiten de stad heb je de Chute Montemorecy waterval, een plek die zeker de moeite waard is. Vanaf daar kun je ook de brug over gaan naar het eiland Île d’Orléans. De waterval is maar liefst 83 meter hoog, een stuk hoger dan zijn veel bekendere broer in Niagara. Je kunt vanuit verschillende hoeken de waterval bekijken. Het eiland is heerlijk rustig en alsof je terug in de tijd gaat, een hoogtepunt op onze camperroute door Oost-Canada.

Camping: Juneau Chalets

Ottawa – 2 nachten

De hoofdstad van Canada, hoewel veel mensen anders denken. Je vindt hier het prachtige parlement, wat echt het bezoeken waard is. De stad is super rustig vergeleken met de andere grote steden die we hebben bezocht. Hier ligt tevens de grens tussen Ontario en Quebec, de twee provincies die wij hebben bezocht. In het centrum vind je een Notre-Dame die van binnen en buiten adembenemend mooi is. Ook het rideau kanaal, met de maar liefst acht sluizen wil je niet missen. En het Château Laurier, dat naast het kanaal ligt is een prachtige plek in de hoofdstad. Verder heb je een mooi park, het Dominium Arboretum, waar je super goed kunt wandelen. Toen wij hier in de herfst waren, waren de bomen mooi gekleurd en kwamen we wel honderden eekhoorns tegen.

Camping: Ange Gardien

Algonquin  Provincial Park – 2 nachten

Naast de watervallen was dit het hoogtepunt van onze reis, het prachtige natuurpark. Een goede plek om wild te spotten, te wandelen en in de zomermaanden te kanoën. Helaas was het kanoseizoen al afgelopen toen wij hier kwamen maar het wandelen was alleen al tof. Het park heeft namelijk verschillende trails waarop je goed kunt wandelen. Alle trails zijn goed aangegeven en je kunt bij de ingangen van het park verdere informatie vinden over de verschillende trails. Wij deden de Track en tower trail, de Hardwood look out en de Spruce Bog trail. Vooral de Track en Tower was super tof, een wandeling van 7,5 kilometer midden door de natuur met onderweg prachtige uitzichten. Het is leuk om het visitorscenter te bezoeken voor meer achtergrond informatie en in de herfst en winter voor een warm kopje thee. Een camperroute door Oost-Canada mag deze stop absoluut niet missen.

Camping: Mew Lake Campground

Niagara Falls – 1 nacht

De Niagara Falls zijn natuurlijk niet te missen. Ten zuiden van Toronto op de grens met Amerika vind je deze adembenemende plek. Maar daarnaast kun je hier ook genieten van het bruisende centrum. Het leukste is om met de Hornblower naar de waterval te varen, denk er wel aan dat je extreem nat wordt. Maar dat is juist het leukste van de hele ervaring, je staat met andere reizigers op een boot en weet niet wat je kunt verwachten. Momenten later sta je elkaar allemaal verbaasd aan te kijken. Overigens kun je hier het beste vroeg in de ochtend naartoe gaan, hoe later het op de dag wordt. Hoe langer de rij voor de boot zal worden.

Camping: Campark Resorts

St Jacobs – 1 nacht – einde camperroute door Oost-Canada

Je vindt hier een grote boerenmarkt iedere donderdag en zaterdag. Het is dus wel verstandig om dit goed te timen zodat je tijdens één van deze dagen hier bent. Eventueel kun je het omdraaien met Niagara Falls en daar als laatste naartoe gaan. Op deze markt komen veel Mennonieten bij elkaar om vee te verhandelen en allerlei andere soorten producten. Het is erg bijzonder om deze traditionele mensen bezig te zien. Buiten de markt is het centrum van de stad ook leuk maar in het hoogseizoen erg druk. Een bijzonder afsluiting van een camperroute door Oost-Canada

Camping: Green Acre Park

Zou jij deze ultieme camperroute door Oost-Canada willen rijden? Welke plekken lijken jou het leukst? Laat het weten in de reacties!

Meer Canada?

~ Wandelen in Algonquin Park

– CN Tower

~ Niagara Falls

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Camperroute door Oost-Canada: de ultieme route (14 dagen)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge