Toronto is een stad met maar liefst 3 miljoen inwoners, al deze mensen hebben natuurlijk ook af en toe rust nodig. En dat kunnen ze uitstekend vinden op de Toronto Islands. Deze groep eilanden ligt in Lake Ontario, grenzend aan de stad. Je kunt hier heerlijk tot rust komen en genieten van het mooie uitzicht over de hele stad. Als je in Toronto bent, moet je absoluut naar de Toronto Islands gaan. In dit artikel vertel ik je waarom en wat je hier allemaal kunt doen.

Toronto Islands

De miljoenenstad Toronto

Toronto ligt in het oosten van Canada en ondanks dat het niet de hoofdstad van het land is, is het wel de grootste stad. Met zijn 3 miljoen inwoners is het een echte miljoenenstad en dat zie je op veel plekken ook terug. Het kan erg druk zijn in de stad en de inwoners van de stad willen daar af en toe wel eens aan ontvluchten. Ook wij reizigers vinden het heerlijk om tot rust te komen op reis. Vanaf de CN Tower loop je binnen 10 minuten naar de Queen Quay West harbour waar alle boten vertrekken. Ook vanaf de toren kun je de eilanden al zien liggen. Toronto en de Toronto Islands zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Toronto Islands boattrip
boattrip toronto

Een boottocht door de eilanden

Een boottocht door de eilanden is absoluut een aanrader. De vijftien eilanden voor de kust zijn rustgevend en mooi. Daarnaast heb je ook een ander voordeel vanaf het water, namelijk dat je de stad prachtig ziet liggen. Alle boten vertrekken rond Queens Quay West, het makkelijkst is om hier gewoon naartoe te gaan en te vragen hoelaat de volgende boot vertrekt. Wij kozen uiteindelijk voor een boottocht van één uur, dit kost je ongeveer $20 Canadese dollar per persoon. Onderweg vertelt een enthousiaste gids van alles over de stad, de eilanden en het hele land. Wij hadden heel erg geluk met het weer want het was strakblauw. Helaas is de bootmaatschappij waarmee wij gingen gestopt, momenteel is de City sightseeing Toronto de beste optie.

Toronto Islands

Het uitzicht over de stad

Het mooist vond ik misschien niet eens de eilanden zelf maar het uitzicht wat je krijgt tijdens het wegvaren van de stad. Je kunt de hele skyline geweldig zien liggen. Ook vanaf de eilanden heb je natuurlijk een mooi uitzicht op de stad maar mocht je niet veel tijd hebben, kun je dit uitzicht ook vanaf de boot krijgen. Het is altijd het leukst vind ik om een mooie uitzichtfoto van een stad te hebben die je bezocht hebt. En daar zorgen de Toronto Islands zeker weten voor!

Wandelen op de Toronto Islands

Als je meer tijd hebt in de stad, dan kun je er ook voor kiezen om gewoon met de veerboot naar de overkant te gaan. Er zijn namelijk verschillende mooie wandelroutes die over de verschillende eilanden lopen. Het zijn alleen geen korte wandelingen en door de verbindingen tussen de eilanden heb je wel een hele dag nodig om hier te gaan wandelen. Helaas hadden wij die tijd niet dus hebben een een rondvaart gedaan. Maar mocht je de tijd wel hebben, zou ik dit zeker aanraden. Je kunt dan echt tot rust komen op de Toronto Islands. Hoewel je natuurlijk in Toronto komt voor de stad, is het ook altijd lekker om tussendoor tot rust te kunnen komen. Als je extra tijd over hebt, dan zijn de Toronto Islands echt mijn nummer één aanrader!

Zou jij de Toronto Islands willen bezoeken? Wat zou je er willen doen, wandelen of tussen de eilanden door varen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Canada?

~ De ultieme route Oost-Canada

– Campings in Oost-Canada

~ De CN Tower in Toronto

Bewaren op Pinterest?

3 gedachten over “Toronto Islands: rust in een miljoenenstad”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge