Een super leuk idee om te doen samen met vriendinnen is een mini cruise naar Newcastle, een gezellige stad in het Verenigd Koninkrijk. De boot gaat vanuit IJmuiden dagelijks (en soms zelfs twee keer per dag) naar de overkant. Met de rederij DFDS kun je genieten van een heerlijke overtocht, dagje shoppen en de stad verkennen en weer een gezellige tocht terug. Vandaag vertel ik alles over mijn ervaring met deze leuke mini cruise naar Newcastle.

De overtocht met DFDS

Zoals ik al aangaf, gaat de boot weg in IJmuiden, voor ons ongeveer één uur rijden dus goed te doen. De boot vertrekt om half 6 en je hebt dus de hele avond en komt ’s morgens rond een uur of negen aan in Newcastle. Helaas moet je wel rekening houden met een lange wachtrij bij de douane, dit wordt alleen maar erger wanneer de Brexit straks helemaal rond is. Aan boord is er genoeg te doen; een casino, bar, winkeltje, verschillende restaurants en een bioscoop. Je kunt je tijdens de avonduren voor het slapen dus voldoende vermaken.

Shoppen in de stad

Het leukst wat er naar mijn mening te doen is in de stad is shoppen. Het is voornamelijk leuk om dat de stad veel winkels heeft die we in Nederland weinig of niet hebben. Zelf vind ik dat altijd erg leuk, rondsnuffelen in winkels die je niet kent. In het centrum van de stad vind je verschillende winkelcentra maar zelf vond ik de hoofdstraat Northumberland street het leukst. De sfeer is hier goed en er zijn ontelbaar veel winkels.

Mini cruise naar Newcastle

De zeven bruggen over de Tyne

Newcastle heet officieel Newcastle upon Tyne, dat komt door de Tyne die midden door de stad heen stroomt. De Tyne vormt het hart van de stad en daarom vind je ook veel bruggen in de stad. De meeste bekende is natuurlijk de Gateway Millennial Bridge, met zijn bijzondere boog. Verder zijn er nog zes andere bekende bruggen. Vanaf de waterkant heb je zicht over de mooie bruggen. Het is erg leuk om een stukje langs de waterkant te lopen en enkele bruggen over te steken.  

Newcastle kasteel & mooie kerken

Naast de mooie bruggen zijn er meerdere mooie authentieke gebouwen in de binnenstad te vinden. De meest bekende is natuurlijk Newcastle kasteel, die vlakbij de waterrand te vinden is. Een goede plek om te bezoeken als je naar de High Level Bridge gaat, een leuke plek om de bruggen vandaan te bekijken. De High Level brug is een speciale brug en daarom naar mijn mening ook zeker het bezoeken waard. Verder is ook de Thomas kerk een mooie plek om te bezoeken. De kerk is vrijwel altijd open voor bezoek en dat zou ik dan ook zeker aanraden. Met andere woorden, zeker het bezoeken waard.

Mini cruise Newcastle dfds

Boek goedkoop via Vakantieveilingen

Een mini cruise naar Newcastle is normaliter vanaf €59 per persoon. Natuurlijk niet duur maar ik kan vertellen dat het een stuk goedkoper kan! Je moet er misschien alleen wel iets meer geduld voor hebben maar dan heb je ook wat. Ik heb namelijk dit tripje geboekt via Vakantieveilingen voor €60 euro voor twee personen. En dan heb je de mini cruise inclusief bus vervoer van en naar de stad vanaf de bootterminal. Goede deal toch?! Mijn nummer 1 tip voor een mini cruise naar Newcastle is dus, houd Vakantieveilingen in de gaten.

Lijkt een mini cruise naar Newcastle jou ook wel wat? Heb jij wel eens een minicruise gedaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Verenigd Koninkrijk?

~ Wat te doen in Londen?

– Wat te doen in Edinburgh?

~ Stonehenge

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Mini cruise naar Newcastle – goedkoop en gezellig”

  1. Ik heb deze minicruise een aantal keer gedaan, maar toen was ik nog een kind en herinner me er niet heel veel van. Tijd om er weer eentje te maken dus. ?

  2. Ja dit is zeker een aanrader! Heb dit 2 keer gedaan en heb 2 keer volop genoten. De boot is super leuk maar in New castle kan je je ook prima vermaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge