De stenen van Stonehenge zijn misschien wel de bekendste stenen van Europa. Het mysterie van de stenen die opgestapeld zijn en als een soort henge fungeren. Een henge is een rond/ovaal bouwwerk, bestaande uit een greppel en verschillende doorgangen. De laatste tekenen van de Stonehenge komen van 2300 jaar voor Christus. Vaak wordt er gedacht dat er zo’n 300 jaar gewerkt is aan het monument. Momenteel staat het bouwwerk op de UNESCO erfgoedlijst.

Nadeel

Het grote nadeel van deze trekpleister is dat je er moeilijk kunt komen met het openbaar vervoer. Het is vanaf London zo’n 2 uur rijden en met het openbaar vervoer ben je zo’n 4 uur bezig. Natuurlijk kun je een dagtour doen vanuit verschillende Engelse steden maar de kosten die ze daar meestal voor rekenen zijn dit bezoek niet waard. Wij hadden onze auto mee en konden dus makkelijk bij Stonehenge komen.

Stonehenge

Aangekomen bij Stonehenge konden we mooi aan de overkant van de weg parkeren. Dit parkeren kost zo’n £10 pond voor een hele dag. Je loopt vervolgens naar de receptie om een kaartje te kopen, eerder kun en mag je niet naar de overkant. Het kost £8 pond voor een volwassene en £4.80 pond voor een kind. Bij dit bedrag krijg je er een gratis audiotour bij waarbij je kunt kiezen uit 10 verschillende talen. Je loopt onder de weg door en komt aan bij het monument. Je moet onder de weg door want de weg is te druk om over te steken. Bij het monument is het zo druk dat mensen elkaar omduwen om vooraan te staan om een goede foto te maken. Wil je een goede foto scoren moet je even naar de andere kant van het monument lopen want daar kun je even rustig de tijd nemen. Het nadeel daaraan is wel dat je dan veel mensen op de foto hebt staan, die aan de andere kant hun best doen om een goed kiekje te kunnen maken.

Mijn mening

Persoonlijk zou ik Stonehenge alleen aanraden als je erbij in de buurt bent. Het beste is ook om op een doordeweekse dag te gaan, in het weekend is het erg druk. Een dagtrip vanuit bijvoorbeeld London zou ik afraden vanwege de hoge kosten. Je krijgt er te weinig voor terug. Ook zou ik het afraden wanneer het regent aangezien alles buiten is!

Zou jij Stonehenge bezoeken of toch liever aan je voorbij laten gaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Engeland?

~ Dagtocht naar London

-Roman Baths in Bath

~ 24 uur in London

5 gedachten over “Stonehenge Amesbury Engeland: mijn ervaring”

  1. Ik heb een beetje gemengde gevoelens bij Stonehenge. Het is een grote bekende site, maar ter plekke toch best wel klein en niet zo indrukwekkend.

    De stenen op de Orkney’s in Schotland vond ik indrukwekkender.

    1. Ik ben het helemaal met je eens, ik ben wel blij dat ik er geweest ben maar als ik zou er nooit een tweede keer heen gaan. Terwijl er andere bezienswaardigheden zijn die ik het liefst 10x zou bezoeken?

  2. Op je foto’s ziet het er mooi uit maar na het zien van die overvolle parkeerplaats zou ik het voorbij laten gaan. Het is er te druk en ook al is het een bijzondere plek, is het wellicht niet bijzonder genoeg om er zoveel tijd aan te spenderen. In de Bretagne heb ik megalieten velden bezocht en ook dat vond ik tegenvallen. Engeland heeft volgens mij nog veel meer moois te bieden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge