Afgelopen oktober hebben wij een prachtige rondreis gemaakt door Oost-Canada met een camper. Je kunt op sommige plekken in Canada wild kamperen maar het is toch fijn om op een camping te staan. Vandaag deel ik daarom campings in Oost-Canada en mijn ervaringen daarmee. In sommige gevallen kan het zijn dat een sfeer totaal anders is doordat wij aan het einde van het seizoen hier waren. Vaak een week of twee weken voordat de camping voor het winterseizoen sloot.

campings in oost-canada
campings in oost-canada

Indian Line Campground – Toronto ~ €43 per nacht incl. water & elektra – Campings in Oost-Canada

Grootte plek 
Hygiëne
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Sfeer

Een camping die aan de rand van de gigantische stad Toronto ligt maar je toch het gevoel geeft dat je op een rustige camping staat. Dat is natuurlijk knap en dat heeft Indian Line Campground goed voor elkaar. Je kunt vanaf de camping binnen 25 minuten in het centrum van de stad zijn of binnen 15 minuten op de luchthaven. De sfeer op de camping is matig, er zijn enorm veel seizoensplaatsen waardoor je al tijdelijke gast een beetje buiten de boot valt. Verder zijn de plekken ruim en kun je zelf kiezen waar je wilt gaan staan. Het sanitair was absoluut niet fris maar dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de periode van het jaar. Eén week nadat wij hier weg gingen, zou de camping sluiten.

campings in oost-canada
campings in oost-canada

Rideau Acres – Kingston ~ €34 per nacht incl. water & elektra

Grootte plek 
Hygiëne
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Sfeer

Een prachtige plek hebben wij, aan het meertje. Voor ons is alleen een strandje dat ons van het water scheidt, heerlijk. Samen met één andere camper zijn wij de enigen die hier te vinden zijn. Er is een grote hal met daarin allerlei spelletjes waar we ’s avonds vertoeven. De sfeer op de camping is gemoedelijk. De dames bij de receptie zijn erg gastvrij en vertellen ons meteen alles over de omgeving en wat er op de camping te doen is. De plek is groot en uitgerust met een eigen vuurplek, daar maken we dan ook zeker gebruik van. Vanuit hier kun je makkelijk naar de Thousand Islands rijden binnen 15 minuten. Op de camping zie je overal konijnen en eekhoorns lopen en heb je helemaal het idee dat je midden in de natuur bent.

campings in oost-canada
campings in oost-canada

Camping Mirabel – Montreal ~ €41 per nacht incl. water & elektra

Grootte plek 
Hygiëne
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Sfeer

Hoewel een groot deel van de camping wordt bezet door seizoensplekken, heeft de camping een fijne sfeer. Het sanitair is ontzettend schoon en het enige probleem is dat het water naar zwavel ruikt. Je krijgt een pasje voor het toiletgebouw dus alleen degenen die daarvoor kiezen kunnen gebruik maken van het gebouw. De plekken zijn ruim en hebben allemaal een eigen picknicktafel. ’s Morgens word je prachtig wakker met de zon die door de bomen schijnt en kun je meteen genieten van de Canadese natuur. Campings in Oost-Canada hebben overigens bijna allemaal een picknicktafel.

campings in oost-canada
campings in oost-canada

Juneau Chalets – Quebec ~ €36 per nacht incl. water, riool & elektra

Grootte plek 
Hygiëne
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Sfeer

De gezelligste camping van allemaal, vond ik. We worden supervriendelijk welkom geheten door de twee heren achter de receptie en verzeilen meteen in een gezellig gesprek. De camping ligt langs een prachtig meertje en is supergoed te bereiken doordat de snelweg op nog geen 2 kilometer ligt. Je hoort de snelweg overigens niet op de camping, dat is dan weer een groot voordeel. In de zomer kun je vanaf de camping kajakken en andere sportieve activiteiten ondernemen. Het sanitair was superschoon en het personeel erg behulpzaam. Je kunt vanuit hier makkelijk met de bus in het centrum van Quebec komen.

Ange Gardien – Ottawa ~ €30 per nacht incl. water, riool & elektra

Grootte plek 
Hygiëne
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Sfeer

Campings in Oost-Canada vinden om eind oktober te overnachten is soms best lastig. Gelukkig vonden we ook rond Ottawa een leuke plek. De stad ligt op maar 25 minuten rijden en was makkelijk te vinden met de uitleg van de eigenaar van de camping. Het sanitair gebouw was erg fris en werd alleen door ons gebruikt. Verder was er weinig beweging op de camping maar de eigenaar was erg vriendelijk en behulpzaam. Er waren veel faciliteiten zoals een zwembad die in een ander seizoen wel gebruikt konden worden. ’s Avonds waren er veel kampeerders die een kampvuur maakten en van de buitenlucht genoten, net zoals wij.

Mew Lake Campground – Algonquin ~ €36 per nacht incl. elektra – Campings in Oost-Canada

Grootte plek 
Hygiëne
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Sfeer

Mijn persoonlijke favoriet was zonder twijfel Mew Lake Campground. Deze camping ligt binnen in Algonquin Provincial Park en heeft een heerlijke sfeer. Iedereen is gezellig en maakt een praatje met elkaar. De plekken zijn enorm groot en je wordt aan alle kanten omringd door wilde dieren. De camping ligt centraal in het park en daardoor kun je mooi het hele park ontdekken vanaf hier. Het sanitair was groot en schoon, we kozen expres een plekje vlakbij het gebouw zodat we niet ver moesten lopen. Midden op de camping ligt een prachtig meer waar je kunt vissen of ’s zomers in kunt zwemmen. Het lijkt mij geweldig om deze camping ook nog eens in de zomer te bezoeken.

c

Campark Resorts – Niagara Falls ~ €52 per nacht incl. water, riool & elektra

Grootte plek 
Hygiëne
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Sfeer

Helaas waren niet alle campings in Oost-Canada een succes. Campark Resorts zou ik persoonlijk niet aanraden. Het personeel was chagrijnig en niet bereid om te helpen. We mochten een plekje kiezen en vervolgens stond er ineens iemand op onze plek. Het sanitair was al weken niet schoon gemaakt gok ik want het was enorm smerig. Er was ook een Halloween feest gaande waardoor de helft van de faciliteiten niet beschikbaar was. Na één nacht zijn we meteen weg gegaan. De bereikbaarheid is wel goed want binnen 10 minuten sta je bij de fantastische Niagara Falls. Als je hier puur voor de locatie komt, dan is het een goede plek. Verder moet je er niet veel van verwachten.

Green Acre Park – St Jacobs ~ €30 per nacht incl. water, riool & elektra

Grootte plek 
Hygiëne
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Sfeer

De enige in het rijtje campings in Oost-Canada die we niet op de planning hadden staan. Omdat Campark Resorts zo tegenviel zijn we daar eerder weggegaan en hebben we de laatste nacht in Canada op Green Acre Park doorgebracht. Een camping vlakbij de bekende St Jacobs markt in een mooie groene omgeving. De sfeer op de camping was fijn en er waren voldoende faciliteiten. Vanuit hier ben je binnen 15 minuten bij de St Jacobs markt die iedere donderdag en zaterdag plaats vindt en veel toeristen trekt.

Welke campings in Oost-Canada zou jij graag bezoeken? Welke onderdelen vind jij erg belangrijk? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Canada?

~ Ultieme route met een camper

– Niagara Falls

~ Voorbereidingen op een camper reis

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Campings in Oost-Canada voor een camperreis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge