Dankzij technologie is het steeds eenvoudiger geworden om afstand te overbruggen. Met een IP bewakingscamera houd je de woning in gaten vanaf het strand, met een GSM alarmsysteem weet je precies wanneer je de autoriteiten moet inlichten bij (een poging) tot inbraak. Hoewel de kleinkinderen tegenwoordig vanuit Nederland kunnen chatten met oma en opa in Australië, wordt het internet juist veel gebruikt om vliegtickets te boeken en verre reizen te plannen. Zowel voor de vakantieperiodes als voor zakenreizen. Ga je zelf veel reizen in 2019 ? Dan mag je deze acht zaken op het gebied van technologie zeker niet vergeten!

2019

Wat mag je meenemen in het vliegtuig?

Wist je dat je geen elektrische sigaretten mag ‘roken’ op Schiphol? Zelfs niet in de rokersruimte! Er zijn behoorlijk wat apparaten met een ingebouwde batterij, en daar kan iedere luchtvaartmaatschappij weer andere regels aan stellen. Controleer voordat je op reis gaat of er op de luchthavens die je passeert specifieke regels zijn wat betreft communicatiemiddelen, en of er restricties zijn op het gebied van dataverkeer.

Internationale wet- en regelgeving

Even Googlen in China is niet te vergelijken met een Google zoekopdracht in Nederland. Er zijn verschillende landen met strenge censuur, en veel sites die geblokkeerd worden. Dit kun je met een VPN (Virtual Private Network) omzeilen, daarmee lijkt het alsof je via een andere locatie online bent. Dit kan ook helpen met het waarborgen van jouw privacy. Lees hier wat een VPN precies is.

telefoon op reis

Communicatie in het buitenland

Wanneer je wilt communiceren vanuit het buitenland via mobiel kun je gebruik maken van je eigen dataverbinding. Gelukkig zijn de roaming kosten binnen de EU anno 2019 afgeschaft, zo kun je zonder extra kosten gebruik maken van jouw Nederlandse SIM kaart. Wanneer je buiten de EU reist moet je wel forse kosten betalen, in dat geval is een nationale SIM kaart vaak een stuk goedkoper. Op luchthavens kun je vaak toeristen SIM kaarten kopen die enkele dagen of weken geldig zijn, met daarop een aantal belminuten en data.

Let op met social media

Jouw reis delen met vrienden is leuk, jouw locatie delen met mogelijke inbrekers is minder verstandig. Let altijd op met live updates wanneer je op reis bent, want je weet nooit precies wie er meekijkt. Controleer jouw social media instellingen of je niet per ongeluk alles openbaar deelt. Alleen directe vrienden is doorgaans het beste, en zelfs dan hoeft niet ieder moment live gepubliceerd te worden.

De woning leidt een eigen leven

Jij gaat op reis, maar jouw huis blijft gewoon staan met de complete inboedel. Een gekeurd slot is al een goed begin, maar er zijn andere preventiemethoden die inbrekers al ver voor de deur tegenhouden. Met name door jouw woning bewoont te laten lijken. Dit kun je realiseren met slimme verlichting die vanzelf inschakelt bij schemer, en weer automatisch uitschakelt bij zonsopgang. En de elektrische raamdecoratie sluit zodra het donker wordt door sensoren die gekoppeld zijn aan een huisautomatiseringssysteem.

Houd je huis in de gaten in 2019

Met een IP bewakingscamera heb je altijd zicht op de woning, waar in de wereld je ook bent. De camera stuurt automatisch beelden naar een beveiligde server in de cloud, je kunt deze beelden vanaf iedere locatie in de wereld bekijken. Er zijn zelfs bewakingscamera’s die bij stroomuitval blijven werken op een backup accu, en via een tekstbericht jou op de hoogte stellen van onraad. Zo heb je overal ter wereld een betrouwbaar GSM alarmsysteem, zelfs wanneer je niet over een internetverbinding beschikt.

Energie besparen in 2019

Je kunt zowel op reis in 2019 als thuis energie besparen met enkele relatief eenvoudige gadgets. Ga niet van huis zonder powerbank, dat is een losse accu waarmee je smartphones, tablets en zelfs laptops van stroom kunt voorzien. Om deze op te laden kun je zonnecellen gebruiken, zeker in landen met veel zon kun je zo gratis energie opwekken. Thuis kun met een slimme thermostaat de temperatuur in de woning laten regelen met een minimum aan verbruik, die slimme verlichting die we zojuist noemde zal op basis van LED lampen ook niet veel verbruiken.

het Felsenpad

Survival kit

Met één rugzak of tas kun je alles meenemen voor enkele dagen onbezorgd reizen, zelfs wanneer jouw koffers verloren raken of gestolen worden. Een set extra kleding, een kleine medicijnen-kit met pleisters, een tandenborstel met mini tube tandpasta, USB lader, een paar snacks etc.. Per persoon zal de samenstelling iets verschillen, denk even na over alles wat je thuis in één dag zou gebruiken. Dat kan eenvoudig mee in de carry-on bagage, of op je rug bij een lange fietstour. Steek in je portemonnee en tas altijd een briefje met contactinformatie in geval van nood, bij voorkeur in meerdere talen waaronder Engels.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Hoe vaak ga jij op reis in 2019? Zorg dat je niet alleen zelf alles goed geregeld hebt, let ook op wat je achterlaat!

Meer reistips?

~ Hoe kun je vaker op reis?

– Foto’s nemen met een smartphone

12 gedachten over “Veel reizen in 2019? Dit mag je niet vergeten!”

  1. Ik ben van plan om zoveel mogelijk van huis te zijn! Twee reizen liggen al vast en de rest volgt nog wel.

    Sowieso ben ik een beetje een freak op het gebied van de woning achterlaten!! Alles gaat op slot, rolluiken dicht, enz.
    Ik heb gelukkig wel heel leuke geburen die af en toe de rolluiken omhoog komen doen zodat het lijkt alsof er iemand is.

  2. Puntje 2 is superhandig (wist ik niet) en puntje 4 ligt eigenlijk voor de hand. Toch doe ik er te weinig mee. Veel staat op openbaar en zo kan inderdaad iedereen zie waar je bent. Luckily verblijft er meestal wel iemand in ons huis als we met vakantie zijn. Plus alle buren (met camera’s) letten goed op. Toch is het wel een punt van aandacht. Ben nu de serie ‘You’ aan het kijken en we realiseren ons denk ik niet goed hoeveel mensen onze (persoonlijke) informatie kunnen benaderen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge