Pokhara vond ik de leukste stad in heel Nepal. De sfeer is goed, het is niet zo chaotisch als de hoofdstad en er is genoeg leuks te doen. Vanuit hier heb je ook het meeste kans om de Himalaya te kunnen zien en dat wil je natuurlijk wel als je in Nepal bent. Hieronder vind je mijn 10 tips als het gaat om wat te doen in Pokhara. De stad ligt op ongeveer zes uur rijden van de hoofdstad, er is maar één weg dus mocht er een ongeluk gebeurd zijn, dan kan het nog veel langer duren. Bij ons was er een landslide geweest die een deel van de weg had geblokkeerd met enorme rotsblokken, bomen en aarde.

wat te doen in Pokhara

Zonsopgang vanaf Sarangkot

Op een half uur rijden vanaf de stad heb je Sarangkot. Een heuvel waarvandaan je een adembenemend uitzicht hebt op de gehele omgeving. Vaak kan je ook de Himalaya zien liggen, helaas hadden wij minder geluk. Toch is het uitzicht het zeker waard om rond 05:00 ’s morgens op te staan. Je kunt Pokhara vanaf dit punt helemaal zien liggen met het meer erbij. Het is natuurlijk afhankelijk van het seizoen hoeveel je ziet, in de zomer wanneer het regentijd is, kun je helaas niet veel zien van het hoogste gebergte ter wereld. De slingerweg omhoog naar het uitzichtpunt is overigens niet geschikt voor mensen die snel wagenziek worden.

Mountainbiken

Pokhara is een stad waar je veel leuke sportieve activiteiten kunt doen, zoals bijvoorbeeld mountainbiken. Er zijn overal verhuurbedrijven die een fiets verhuren, je kunt dus zelf op pad gaan. Maar er worden ook verschillende tours georganiseerd waar je met een gids de omgeving gaat ontdekken. Wij waren met een groepsreis dus onze gids nam ons zelf mee. Onderweg kom je langs prachtige uitzichten, je fietst langs het meer en kan de stad mooi zien liggen vanaf de andere kant. Onderweg is de kans groot dat je nog mooie dieren tegenkomt, zo zagen wij een arend.

Paragliden is een must in Pokhara

Het leukste wat ik gedaan heb in Pokhara is zonder twijfel paragliden. Je gaat vanaf dezelfde berg, Sarangkot, weg en vliegt naar beneden. Het uitzicht is werkelijk adembenemend. Je zweeft samen met een instructeur ongeveer 20 tot 30 minuten in de lucht en kunt alles van de omgeving zien. Met helder weer kun je zelfs Annapurna II zien liggen. Het is werkelijk prachtig en ik zou het zelf zo nog een keer doen. Ook voor mensen met hoogtevrees is het een aanrader om over jouw angsten heen te komen. Je landt beneden ongeveer in het meer en wordt vervolgens weer terug naar jouw hotel gebracht.

World Peace Pagoda

Een bijzondere pagoda boven op de berg die je vanuit overal in de stad kunt zien. Hoewel het een typisch Nepalese pagoda is, is deze door de Japanners gebouwd in 1973. Een bijzonder bouwwerk om de wereldvrede te promoten, helaas is dat nog ver te zoeken. Toch is het een prachtig gebouw om te bezoeken, mede doordat je vanaf boven ook een geweldig uitzicht hebt. Wil je naar binnen? Zorg voor bedekte schouders en knieën. Helaas is het boven op de heuvel extreem warm en kan het daarom verstandig zijn om een paraplu of andere bescherming mee te nemen.

Wandelen

Er zijn verschillende leuke hikes in de omgeving. Wij deden de hike van de World Peace Pagoda terug naar het meer. Het is een leuke wandeling aangezien je alleen maar naar beneden loopt. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over het meer en de stad. Er zijn verschillende plekken in de omgeving waar je goed kunt wandelen, vraag meer informatie bij jouw accommodatie. In de meeste gevallen staat alles goed aangegeven en is het meenemen van een gids niet per se nodig. Maar mocht je het fijn vinden dan zijn er altijd gidsen beschikbaar die je graag meenemen.

Wat te doen in Pokhara? Shoppen

Overal in Nepal vind je leuke winkels om te shoppen maar zelf vond ik de leukste in Pokhara. Wat te doen in Pokhara, shoppen dus! Ook vind je hier veel dezelfde winkels en producten als in Kathmandu maar de prijs ligt hier een stuk lager. Je kunt dus leuke souvenirs scoren voor een goede prijs. De Lakeside Road vond ik persoonlijk de leukste plek om te shoppen. Naast leuke souvenirs voor thuis kun je hier ook goed kleding scoren voor trekkings en dergelijke. Maar ook sieraden en T-shirts kun je hier goed shoppen.

Varen over het meer

Wat te doen in Pokhara? Genieten van het meer! Pokhara ligt namelijk aan het Phewa meer. Je kunt vanuit de stad een bootje nemen naar de World Peace Pagoda of je kunt gewoon een rondje varen over het meer. Wij kwamen vanuit de World Peace Pagoda en gingen met de boot terug over het meer. De lokale bevolking gebruikt geen motor maar er moet gewoon geroeid worden. Zelf vond ik het een leuke ervaring om met de lokale bevolking over het meer te varen.

Raften

Vanuit Pokhara zijn er verschillende plekken waar je kunt raften. Wat te doen in Pokhara? Raften mag niet ontbreken! Het gaat er vrij heftig aan toe dus het wordt niet aangeraden om onder de 16 jaar te zijn. Op de rivieren: Karnali, Trishuli of Sunkoshi kun je het beste raften. Het handigst is om een tour te boeken, dan word je opgehaald in het hotel en wordt je naderhand weer thuis gebracht. Een superleuke activiteit voor de avonturiers onder ons.

Davi’s Fall: Wat te doen in Pokhara?

Buiten de stad zijn ook een aantal mooie bezienswaardigheden zoals Davi’s Fall. Deze waterval is erg leuk om te bezoeken, het is weer eens wat anders. Nergens anders in Nepal hadden wij namelijk een waterval bezocht. In 1961 ging een Zwitsers koppel zwemmen in de waterval en de vrouw verdronk, de naam Davi’s is aan hen te danken. Gelukkig is het nu goed beschermd en heb je niet eens de mogelijkheid om erin te zwemmen.

Grot Lime Stone Mahendra

Vlakbij de Davi’s Falls vind je een ander bijzonder natuurverschijnsel, namelijk de kalksteen grot Mahendra. Nadat je de entree betaald hebt, kun je naar beneden wandelen en kom je eerst langs een herdenkingsplek. Je mag hier geen foto’s nemen. Hierna kom je de grot in. Persoonlijk ben ik erg paniekerig in grotten dus ging ik na enkele minuten alweer naar buiten. Maar toch is het een tip voor mensen die grotten wel erg leuk vinden. Door het water dat hier vlakbij stroomt hoor je een constante waterval, erg indrukwekkend.

Heb jij nog tips wat te doen in Pokhara? Welke tip zou jij ook zeker weten doen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nepal?

~ Jeepsafari in Chitwan

– Paragliden in Pokhara

~ Accommodaties in Nepal

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Wat te doen in Pokhara – 10 leuke en unieke tips!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge