Tijdens een reis door Nepal wil je graag in fijne accommodaties verblijven. Je krijgt zoveel indrukken dat je ’s nachts lekker wilt slapen en de volgende dag weer op avontuur kunt. Het was erg fijn dat tijdens onze reis de hotels en andere accommodaties erg goed waren. Daarom deel ik graag deze accommodaties in Nepal waar ik erg tevreden over ben.

Kathmandu – Hotel Serenity

Accommodaties in Nepal
Grootte kamer 
Locatie
Gastvrijheid-personeel 
Aanwezigheid faciliteiten 
Hygiëne 
Totaal

Aangekomen in de hoofdstad van Nepal kwamen we bij het Hotel Serenity. Het hotel ligt midden in de wijk Thamel waar vooral veel toeristen verblijven. Je kunt vanuit hier de stad goed verkennen en de kamers waren groot. We konden de koffers makkelijk op de grond neerleggen en dan was er nog voldoende ruimte. De badkamer was onhandig ingedeeld maar wel schoon. Je kon zelf aangeven of je schoonmaak wilde of niet. De baliemedewerkers waren vriendelijk maar wel zakelijk. Het ontbijt waar je gebruik van kon maken tegen betalen was lekker maar eenvoudig. ’s Avonds had je geen last van de geluiden uit de omgeving en kon je heerlijk slapen in het mega grootte bed!

Nagarkot – Hotel Viewpoint

Accommodaties in Nepal
Grootte kamer 
Locatie
Gastvrijheid-personeel 
Aanwezigheid faciliteiten 
Hygiëne 
Totaal

Dit hotel ligt op een prachtige locatie, normaliter heb je een geweldig uitzicht over de Himalaya. Helaas is dat in het regenseizoen niet vanzelfsprekend en moesten wij het met mooie rijstvelden en bergen doen. Doordat het op zo’n grootte hoogte ligt, was alles vochtig. Het beddengoed was vochtig en daardoor was het niet erg prettig om hier te slapen. Er zijn meer hotels in Nagarkot maar dit is waarschijnlijk een probleem in alle accommodaties in de bergen. Het personeel was erg vriendelijk en wilde iedereen naar wens zijn. Het locatie was het grootste voordeel van deze accommodatie.

Panuati – Panuati Community Homestay

rondreis door Nepal
overnachten bij locals in nepal
Grootte kamer
Locatie 
Gastvrijheid-personeel 
Aanwezigheid faciliteiten 
Hygiëne 
Totaal

Mijn favoriet van alle accommodaties in Nepal. Jullie hebben hier al eerder over kunnen lezen in mijn verhaal over overnachten bij locals in Nepal. We sliepen bij de lokale bevolking en hebben veel van de Nepalese cultuur leren kennen. Niets was te gek en we hebben echt een heerlijke nacht bij de familie gehad. Ik zou het zelf zeker weten aanraden om in ieder geval één nacht in een homestay te slapen tijdens een verblijf in Nepal.

Bhaktapur – Hotel Sweet Home

Grootte kamer 
Locatie
Gastvrijheid-personeel 
Aanwezigheid faciliteiten 
Hygiëne 
Totaal

Midden in het oude centrum van de stad, bevond zich ons hotel. Het hotel heeft een heerlijk dakterras waar ik veel uurtjes heb doorgebracht. Je kijkt over de hele stad en de vallei uit, echt genieten. Het hotel was één van de weinige hotels met goede Wifi dus ik heb hier zelfs kunnen werken, hoewel dit voor niet alle mensen een must is natuurlijk. Ook hier was het personeel erg vriendelijk en konden we zelfs onze kleren laten wassen. Dezelfde avond was het al klaar en werd onze schone was naar onze kamer gebracht. Echt een heerlijk hotel om even op adem te komen.

Chitwan – Barauli Community Homestay

Grootte kamer 
Locatie
Gastvrijheid-personeel 
Aanwezigheid faciliteiten 
Hygiëne 
Totaal

Na de homestay in Panuati is dit een stuk anders maar toch een homestay. Je verblijft in de Barauli Community Homestay tussen de lokale bevolking. Je hebt wel jouw eigen kamer, het is eigenlijk een hutje maar de locals wonen daar ook. Het is fijn om constant omringt te zijn met deze mensen want ze zijn heel vriendelijk. Doordat je een eigen hutje hebt, heb je hier in tegenstelling tot de andere homestay wel privacy. De ligging aan de rand van het Chitwan National Park is fijn maar buiten de homestay is er niets te zien of doen in de omgeving.

Pokhara – Hotel River Park

Grootte kamer 
Locatie
Gastvrijheid-personeel 
Aanwezigheid faciliteiten 
Hygiëne 
Totaal

Het laatste hotel was in Pokhara, een stad die ik erg leuk vond. De baliemedewerker heeft ons meerdere keren uit de brand geholpen en mensen gebeld voor ons. Verder ben je binnen drie minuten lopen midden in het centrum van de bruisende stad. Het is een fijn hotel om meerdere nachten te verblijven. Hoewel de kamers vrij klein zijn, zijn ze voorzien van alles wat nodig is. Eén van de accommodaties in Nepal waar ik zo nog eens zou verblijven.

Welke accommodaties in Nepal heb jij bezocht? Welke van deze hotels zou jij ook willen bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nepal?

~ Route door Nepal

– Overnachten bij locals in Nepal

~ Paragliden in Pokhara

Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge