Tijdens een bezoek aan Miami is er genoeg te zien en te doen, zoals South Beach en Ocean Drive. Maar sinds een aantal jaar is er nog een must see bijgekomen, namelijk de Wynwood Walls. Op mijn afgelopen reis naar Florida bezocht ik deze indrukwekkende muren ook en dat wil ik natuurlijk met jullie delen.

Wynwood walls

Wynwood walls

In het hartje van Miami vind je een gedeelte waar graffiti is toegestaan. De muren van dit gedeelte zijn opengesteld voor kunstenaars. Vaak zijn het prachtige kunstwerken maar wordt er enkele dagen of zelfs uren later alweer overheen gespoten. Dat is hier verboden want alle kunstenaars hebben de mogelijkheid om weken hier hun graffiti te laten zien. Er zijn dus verschillende mooie werken te zien op de muren in dit kleine parkje. Bij de ingang staat een vriendelijke bewaker en alles wordt goed in de gaten gehouden. Wat ik juist goed vind, want zo blijven de kunstwerken mooi.

Wynwood walls

Zelf vond ik het superleuk om hier rond te lopen en te genieten van alle kleuren en kunstwerken. Het was lekker om hier eventjes rond te struinen en alle kunstwerken te bekijken. Doordat het zo mooi was allemaal kon ik helaas geen favoriet kiezen. Foto’s zeggen meer dan woorden dus kijk voornamelijk even naar alle mooie werken.

Wynwood walls

De wijk Wynwood

De vibe in de hele wijk is heerlijk. Ook overal buiten de officiële plek vind je veel graffiti wat met toestemming van bewoners en bedrijven gedaan is. Je kijkt je ogen uit en geniet van de gezelligheid op straat. Er wonen voornamelijk jonge mensen in de wijk die ervoor willen zorgen dat het goed gaat in de wijk. Positiviteit en veel leuke winkeltjes geven je ook het idee dat je in een veilige wijk bent. Het nadeel vond ik wel dat alles rond de Wynwood walls erg duur is. Een ijsje kost al snel €7 euro, het was wel een erg lekker ijsje maar toch. Dat vind ik niet helemaal bij de vibe passen. maar het is een fijne wijk om een middagje rond te lopen.

Wynwood walls

Praktische informatie:

  1. Entree is gratis
  2. Parkeren kan bij Northwest 24th Street – tegenover Le Chick restaurant vlakbij de muren.Vanaf hier is het nog ongeveer 5-10 minuten lopen. De kosten liggen rond de $5 tot 10 dollar per dag.
  3. Meer informatie over de graffiti en tentoonstellingen vind je op de website.

Zou jij de Wynwood walls in Miami ook willen bezoeken? Welke graffiti vind jij het leukst? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Florida?

~ Boottocht door de Everglades

– Route door Florida

~ Bahia Honda State park

Bewaren op Pinterest?

3 gedachten over “[Must see] Wynwood walls in het centrum van Miami”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge