Het is eigenlijk een vast onderdeel tijdens een vakantie in Florida: een boottocht in de Everglades. Dus ook dit jaar ging ik weer op pad, ik was erg enthousiast en we vertrokken vroeg. Onderweg belden we naar het bedrijf en we konden om 12:30 terecht. We reden vanuit Fort Lauderdale over de ‘Alligator Alley’ waar we onderweg al veel alligators tegenkwamen.

Boottocht in de Everglades

De Everglades

Het is een enorm nationaal park in het hartje van Florida: de Everglades. Het is maar liefst 600.000 hectare groot en heeft niet alleen mooie natuur maar ook prachtige dieren. Zo kun je met heel veel geluk zelfs de Florida panter tegenkomen maar ook: slangen, schildpadden, alligators en verschillende vogels. Veel mensen kennen het park door de Mississippi alligators, deze dieren zijn gevreesd en dat is niet voor niets. Ze kunnen namelijk wel 4 tot 5 meter lang worden en die wil je niet tegenkomen. Daarom is het tijdens het rijden in de Everglades belangrijk dat je oplet, want soms liggen ze gewoon langs de kant. Benieuwd naar meer wildlife en prachtige natuur in Florida? Sanibel Island is de tip van Carolien!

Everglades City

Als je op pad gaat naar de boottocht in de Everglades dan moet je in Everglades City zijn, vanuit hier vertrekken er meerdere boten. Wij kozen voor Everglades City Airboat Tours en gingen vooraf nog even eten in Everglades City. We kozen voor de Tastes of the Everglades, dit restaurant heeft echt een prachtig uitzicht. Het eten was lekker, de bediening vriendelijk en de prijzen goed. We werden hartelijk ontvangen en met voldoende eten in de maag gingen we op pad naar de boottour.

Everglades City Airboat Tours

We kozen voor Everglades City Airboat Tours omdat dit één van de weinige aanbieders was die geen vechtshows aanbied met de alligators. Verder is dit een echt familiebedrijf dat al jaren specialist is in de Everglades en alles weet van het gebied. We gingen aan boord en de kapitein vertelde ons meteen van alles over het gebied.

De propellerboot is nodig omdat anders de mangroven beschadigd raken, aangezien een groot deel van de Everglades uit mangrovebossen bestaat. De kapitein vertelt wat over de gebied van de Everglades en binnen mum van tijd gaan we op volle toeren door de mangrovebossen. Zelf vind ik dit echt geweldig en geniet met volle teugen.

Onderweg zien we prachtige vogels en komen we zelfs wasberen tegen. De wasberen zijn erg nieuwsgierig en komen daarom erg dichtbij. Tijdens het varen komen we ook andere boten tegen maar alles is eenrichtingsverkeer tussen de mangroves. Helaas komen we hier geen alligators tegen, het water is begin mei nog te zout voor de alligators. Ze komen later in het jaar weer naar dit gebied, jammer genoeg. Maar desondanks vond ik het een heerlijke boottocht.

Praktische informatie boottocht in de Everglades:

  • Een boottocht in de Everglades is erg populair dus reserveren van te voren is altijd nodig.
  • Wij gingen op pad met Everglades City Airboat Tours, een bedrijf dat al sinds jaar en dag specialist is in dit gebied.
  • De kosten van een boottocht van één uur is $42.00.

Zou jij een boottocht in de Everglades ook zo gaaf vinden? Heb jij wel eens wasberen zo dichtbij gezien? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Florida?

~ Vijf keer de mooiste stranden van Florida

– Universal Florida, de droom van iedereen

~ Krokodillen spotten in Orlando

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Boottocht in de Everglades op zoek naar krokodillen”

  1. Gaaf hoor, wij hebben dit niet gedaan, wel het treintochtje door de Everglades, hier zagen e toen ook een paar alligators ( wij waren in April, dus misschien waren ze er gewoon neer gezet door de plaatselijke vvv 🙂 en verder zelf gereden, maar een boottocht deden we wel in het edward ball wakulla springs state park, echt een aanrader. Wij kwamen hier achter via de lonely planet ( of let’s go) en dit was echt super! Prachtig die wasbeer!

  2. Ooit waren we in Orlando en hebben we een alligator farm bezocht. Ik zeg ooit, want ik was destijds 10 jaar (en nu 47 jaar. Oei, dat is lang geleden). Ik weet nog wel dat ik dat toen al enorm impressive vond. En heel eng. Ik weet niet of dit iets zou zijn wat ik graag zou doen. In ieder geval niet op een reis met ons dochtertje (6 jaar). Maar ik ben dan ook niet zo avontuurlijk aangelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge