Tijdens een reis door Nepal mag je het Chitwan National park absoluut niet overslaan. Het park in het zuiden aan de grens van India staat bekend om de geweldige flora en fauna en dat is niet voor niets. Het leukst is om een jeepsafari in Chitwan te doen, dit hebben wij ook gedaan en was zeker een aanrader.

Jeepsafari in Chitwan

Naar de ingang van het park

De meeste toeristen verblijven in Narayani maar wij verbleven in de Barauli Community homestay aan de andere kant van het park. De jeep ging hier weg dus moesten we eerst nog een stukje rijden voordat we bij de ingang aankwamen. We rijden door kleine dorpjes en alle kinderen komen naar buiten om naar ons te zwaaien.
Tot een aantal jaar geleden was er geen omheining maar de neushoorns kwamen te vaak in het dorp en vernielden dan spullen waardoor er tegenwoordig een hek staat. Bij de ingang moet je de entreeprijs betalen en mag je naar binnen.

Jeepsafari in Chitwan
Jeepsafari in Chitwan

De zoektocht naar de neushoorns

Er leven nog ongeveer 300-400 neushoorns in het gebied. Daardoor is het voor ons voornamelijk gaaf om op zoek te gaan naar deze beesten. Onze ranger Tek wist alles over de flora en fauna in het gebied en deed erg zijn best om ons neushoorns te laten zien. We reden rond en stopten een paar keer maar tot nu toe zagen we alleen herten en prachtige vogels (ook gaaf natuurlijk). Na een tijdje stopten we bij een meertje, waar volgens Tek de neushoorns vaak in liggen. Hij ging kijken en wij moesten in de jeep wachten op zijn teken. En hij gaf een teken, ik rende de jeep uit en kroop als Freek Vonk door de bosjes achter Tek aan. En ja hoor! Daar zaten twee grote neushoorns. Te gek, ze waren lekker aan het badderen in het meertje en zo konden wij ze goed bekijken. Een jeepsafari in Chitwan is een goede manier om het gebied te ontdekken.

Jeepsafari in Chitwan
Jeepsafari in Chitwan
Jeepsafari in Chitwan

Flora en fauna

Naast neushoorns heb je nog veel meer mooie dieren maar ook fauna. Het gebied is tijdens de regentijd (in de zomermaanden) erg nat en daardoor moeilijker begaanbaar. Gelukkig kan de grote jeep er wel doorheen en kun je ook in deze tijd genieten van de pracht en praal.
Er zijn ontelbaar veel mooie vogelsoorten in het gebied maar ook de natuur zelf stelt niet teleur. Na de safari vond ik het echt jammer dat we het gebied weer moesten verlaten. Een andere inwoner van het gebied die gevreesd is, is de tijger. Eén van de weinige parken in Nepal waar nog wilde tijgers leven. We hebben wel een verse voetafdruk van een tijger gezien maar helaas de tijger zelf niet.

Praktische informatie over de Jeepsafari in Chitwan:

• Er zijn ontzettend veel muggen in het gebied dus zorg voor anti-muggenspray en lange kleding. Zeker tijdens de zomermaanden is het heftig.
• Ga nooit zelf op pad, neem altijd een goede gids mee zoals wij Tek hadden.
• Een jeepsafari vanuit de homestay kost €40 per persoon en duurt ongeveer 3 tot 4 uur afhankelijk van het seizoen.

Ben jij wel eens op jeepsafari in Chitwan geweest? Welke dieren heb jij toen gespot? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nepal?
~ Een ultieme route door Nepal
– Overnachten bij locals
~ Paragliden in Nepal

Bewaren op Pinterest?

5 gedachten over “Een jeepsafari in Chitwan National Park [Nepal]”

  1. I just checked your list of Blog Commenting Sites and find it unique. I’ll surely return to you for more tips and sites that help me. Thanks..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge