Als je in Nepal bent, dan mag je de stad Pokhara zeker niet overslaan. Persoonlijk is Pokhara mijn favoriete stad in Nepal. Het klimaat is er heerlijk en vanuit de stad kun je het Annapurna gedeelte van de Himalaya zien liggen. In de stad zie je overal reclame voor paragliden en dat is dan ook de leukste activiteit. Paragliding Pokhara moet je zeker doen!

paragliding pokhara

Een bureau kiezen

Je zult het doorhebben wanneer je in Pokhara aan komt of op het internet op zoek gaat naar bedrijven die paragliden aanbieden: er is heel veel keus. Er zijn heel veel verschillende bedrijven die een tandem sprong aanbieden, hoe kies je dan? Ik was met een groepsreis mee dus gelukkig kon ik advies vragen aan mijn gids. Hij raadde Lake Valley Paragliding aan. Een bedrijf dat geen onnodige risico’s neemt en een realistische prijs vraagt voor een sprong. Er zijn ook bedrijven die goedkoper zijn maar daar zou ik persoonlijk minder op vertrouwen. De gemiddelde prijs ligt rond de 10.000 roepies, als er veel minder (7.000-8.000) wordt gevraagd moet je even goed nadenken.

paragliding pokhara

Het weer moet goed zijn

Niet iedereen weet dat paragliden altijd gebeurt op de thermiek, opstijgende warme lucht in combinatie met de tegendruk van de wind. Paragliding hangt dus heel erg af van het weer. Wij verbleven 4 dagen in Pokhara dus hadden gelukkig voldoende tijd om op goed weer te wachten. Het is ook een stuk leuker om met helder weer te paragliden, dan zie je natuurlijk veel meer van de mooie omgeving van Pokhara. Ik had zelfs het geluk om de Himalaya te kunnen zien, dat gebeurt in het regenseizoen niet vaak.

paragliding pokhara
paragliding pokhara

De sprong – geweldig!

Vanuit Pokhara word je opgehaald bij je ho(s)tel en ga je richting Sarankot. Deze berg is ten zuiden van de stad en wordt gebruikt om vanaf te paragliden. Je zit ongeveer 30 minuten in de auto/bus en dan kom je aan op de bestemming. Je krijgt uitleg over het opstijgen en als de wind goed is, dan is het zover. Het is een heerlijk moment wanneer je gewoon begint te rennen en de lucht in gaat. Samen met mijn instructeur Lax hing ik daar dan, in de lucht. Het uitzicht is adembenemend en je voelt je net een vogel. Je zweeft door de lucht en bent helemaal vrij. Het is afhankelijk van de thermiek hoe hoog je gaat en hoelang je in de lucht blijft, gemiddeld ongeveer 15-30 minuten bij paragliding in Pokhara.

Foto’s en video’s van het avontuur

Bij Lake Valley Paragliding zit bij de prijs inbegrepen ook foto’s en video’s van het avontuur. Voor mij was dit heel belangrijk omdat ik het natuurlijk op mijn website wilde delen. Tijdens de sprong heb je een Go Pro mee en daarmee maakt de instructeur en jijzelf foto’s en video’s van het hele avontuur.
Het is natuurlijk heel erg gaaf om dat aan het thuisfront te kunnen laten zien. Helaas gaat het soms ook mis en dat had ik, de beelden waren door een crash in de SD-kaart verloren gegaan. Gelukkig kon ik de volgende dag nog een keer en is toen alles goed gegaan met de beelden!

paragliding pokhara

Praktische informatie paragliding Pokhara:

 • Adres Lake Valley: Lakeside-6 , Center Point Opposite Road 33700 Pokhara. Telefoonnummer: 985-6033231
 • De kosten van een tandemsprong zijn 10.000 roepies inclusief foto’s en video’s bij Lake Valley Paragliding Pokhara
 • Bel altijd een aantal dagen van te voren en wees flexibel.
 • Tijdens het paragliden moet je dichte schoenen dragen en is het in de koudere maanden nodig om lange broek en jas te dragen.
 • Houd er rekening mee dat je ongeveer 2-3 uur weg bent. In verband met het rijden naar de locatie, soms wachten op goede wind en het krijgen van de foto’s en video’s.
 • Neem een USB of SD-kaart mee zodat je de foto’s meteen zelf ook hebt. Je hebt wel de mogelijkheid om een SD-kaart bij Lake Valley Paragliding Pokhara te kopen voor €10.

Disclaimer: Het paragliden heb ik volledig zelf betaald, dit artikel bevat dus GEEN gesponsorde onderdelen.

Zou jij willen paragliding Pokhara overwegen? Of lijkt het je te eng? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nepal?

~ Ultieme route door Nepal

 – Overnachten bij locals

~ Accommodaties in Nepal

Bewaren op Pinterest?

22 gedachten over “Paragliding Pokhara: hoogtepunt van reis naar Nepal!”

 1. Prachtige foto’s als herinnering! Wow. Ik zou het zelf eerlijk gezegd echt te eng vinden. Dat vond ik sowieso al, toen ik nog geen moeder was. Maar nu merk ik dat veel dingen die eerder ‘normaal’ waren, nu al snel te eng zijn.

 2. WAAAAUUWWW. Ik ga in oktober twee weken naar Nepal. Het is ook een rondreis maar ik zag dat we 2-3 dagen in Pokhara blijven. Het lijkt me super dit te gaan doen.
  Even een vraagje. Mocht ik dit gaan doen, dan wil ik uiteraard de foto’s/video hebben, maar maakt het uit wat voor soort sd-kaart je hebt?

  1. Gaaf, Zeker doen! Meestal heeft het bedrijf zelf een sd-kaart voor in de camera en vragen ze dan of je een USB hebt om het op te zetten. Je kunt ook een USB bij het bedrijf kopen maar is vaak een stuk duurder. Ik heb er gewoon één meegenomen vanuit Nederland 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge