Tijdens een mooie rondreis door Zweeds Lapland heb je eigenlijk altijd een auto nodig. Je kunt wel op één plek verblijven maar omdat de afstanden vrij groot zijn is het wel aan te raden om een auto te huren. Maar welke dingen moet je nou weten voordat je veilig op pad kan en een auto huren in Zweeds Lapland echt een succes wordt?

auto huren in Zweeds Lapland

Tip 1: Bekijk de auto voordat je wegrijdt

Natuurlijk is dit eigenlijk geen specifieke tip voor een auto huren in Zweeds Lapland want dat geldt eigenlijk voor het huren van alle auto’s. Wij hebben onze auto opgehaald op de luchthaven van Skelleftea bij MABI autoverhuur. Alles lag al klaar en we konden meteen onze auto instappen en weg gaan. Onze mooie Peogeot 308 stond al voor ons klaar op de parkeerplaats. Alle krasjes en beschadigingen op de auto hebben we gefotografeerd zodat we zeker wisten of we zelf krassen hebben gemaakt of niet.

auto huren in Zweeds Lapland

Tip 2: Zorg dat je op tijd tankt

Het is in Zweeds Lapland namelijk niet zoals in de Randstad dat je op elke hoek van de straat een tankstation hebt. Soms kan het eerstvolgende tankstation pas over 100 kilometer zijn dus dan wil je wel goed voorbereid zijn. Het is daarom niet slim om helemaal tot het rode balkje te wachten maar je kunt beter van te voren op tijd tanken zodat je niet in de problemen komt. Overigens een goede tip is om te tanken in Finland als je vlakbij de grens komt, het scheelt namelijk bijna 20 cent met de prijzen van benzine en diesel in Zweden!

auto huren in Zweeds Lapland

Tip 3: Let op alle dieren onderweg

Het klinkt waarschijnlijk logisch maar zoals je misschien op verschillende foto’s gezien hebt: je hebt veel wilde dieren in Zweeds Lapland. Je komt superveel borden tegen van pas op overstekend wild en dat klopt ook. Zeker in de omgeving van Arvidsjaur heb je veel rendieren op de weg en in heel Zweeds Lapland heb je de kans om elanden, vossen, herten, eekhoorns en dergelijke dieren tegen te komen. Je moet dus echt wel goed oppassen want zeker de grotere dieren zijn geen plezier om van heel dichtbij te zien. Het is ook erg leuk om alle verschillende borden langs de weg tegen te komen.

Tip 4: Je lichten moeten altijd aan staan – auto huren in Zweeds Lapland

Het is de Zweedse wet dat je overal en altijd je lichten aan moet hebben. Het is niet zoals in Nederland alleen in het donker maar ook overdag. Je kunt dus niet zonder lichten rijden want dan kun je een boete krijgen. Als je ’s winters op vakantie gaat en een auto huren in Zweeds Lapland overweegt denk er dan wel aan dat het ongeveer 20 uur per dag donker is. Dan moet je ook van te voren goed uitzoeken hoe de grote lichten werken want die heb je op alle onverlichte wegen daadwerkelijk nodig.

Tip 5: Zorg voor voldoende eten en drinken

Dit heeft grotendeels te maken met hetzelfde punt als het tanken. Er is nou eenmaal niet overal een supermarkt of restaurant dus soms moet je goed voorbereid zijn. Als er werkzaamheden zijn en je bent langer onderweg dan kun je niet zomaar ergens gaan eten. Daarom hebben wij er de hele reis voor gezorgd dat we voldoende eten en drinken bij ons hadden. Hierdoor hadden we nooit een probleem.

Disclaimer: Ik bezocht Zweeds Lapland op uitnodiging van Voigt Travel. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij een auto huren in Zweeds Lapland of liever op één plek blijven? Welke tips heb jij nog voor het huren van auto’s? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Zweeds Lapland?

~ De ultieme route door Zweeds Lapland

– 3x de beste accommodaties in Zweeds Lapland

~ Omgeving Luleå & Brändön

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Een auto huren in Zweeds Lapland: dit moet je weten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge