In Nederland is het al genieten om met de motor door onze prachtige landschappen te rijden, maar het kan nog mooier. Ik heb de 5 mooiste motorroutes door Europa voor je verzameld. Om te voorkomen dat jouw plezier wordt verpest door pech onderweg, geef ik ook tips om goed en veilig de mooiste plekjes van Europa te kunnen doorkruisen.

motorroutes door Europa

De Trollenroute in Noorwegen

Noorwegen als land mag niet ontbreken in een overzicht van mooiste landen om met de motor doorheen te rijden. Tijdens de rit weet je niet waar je kijken moet. De Trollenroute is 20 kilometer lang en is een afwisseling van fjorden waar je doorheen rijdt en rotswanden waar je overheen rijdt. Op de rotswanden heb je een prachtig uitzicht over de fjorden met de gevarieerde begroeiing en een smal beekje onderin de fjord. De hoofdprijs komt pas op het eindpunt. Hier heb je een beeldschoon uitzicht over een groot deel van de route. Zeker een aanrader.

Wandelen Mont Blanc

De Stelviopas in Italië

Van Noorwegen gaan we naar Italië, vlak bij de grens met Zwitserland. Hier ligt de Stelviopas. Het is geen eenvoudige route om te rijden met de motor, maar de ervaren en goed voorbereide motorrijders gaat het zeker lukken. Zorg wel voor geschikte kleding, want het kan er flink koud zijn. De route loopt namelijk over een berg van bijna 3.000 meter hoog. Ook deze route is ongeveer 20 kilometer lang. De uitzichten zijn geweldig. Deze pas is niet het gehele jaar open, maar vanaf de maand mei kun je in ieder geval wel tot na de zomer genieten van misschien wel het mooiste dat Europa te bieden heeft op de motor.

Transfagarasan in Roemenië

Met de motor naar Roemenië rijden is waarschijnlijk niet de eerste trip waar je aan denkt, maar het is een verstopt deel van Europa dat zeker de moeite waard is. Tijdens de zomermaanden kunt u de 90 kilometer lange route met oneindig veel haarspeldbochten doorkruisen op de motor. Waar motorrijders erg over te spreken zijn, is de kwaliteit van het asfalt. Dat valt op veel van de andere populaire routes vaak tegen. De route loopt door een berggebied met de mooiste uitzichten.

Beste roadtripbestemmingen motorrroutes door Europa

Sa Calobra op Mallorca

Mallorca is een eiland waar men niet zo even heen gaat met uw motor, maar ter plaatse kun je natuurlijk ook gewoon een motor huren. Dit is een deel van Mallorca waar je nog niet onder de voeten wordt gelopen door toeristen. Met de vele rotspartijen en de hoogtevariaties in de wegen is het de moeite waard. Op de hogere wegen heb je uitzicht op zee. In dit gebied zijn er meerdere routes om uit te proberen.

Silvretta in Oostenrijk

Een weg door de Alpen. Dat moet wel het decor zijn voor een prachtig rij-avontuur, en dat is ook het geval. Het is er erg groen en je gaat erheen voor het echte motorrijden. De weg bestaat nauwelijks uit rechte stukken. Je slingert van links naar rechts door het landschap. Een nadeel is wel dat het een tolweg is, dus je moet er wel voor betalen. In de winter kun je in het gebied skiën en in de zomer is dit het domein voor motorrijders.

motorroutes door Europa

Tips voordat u de weg op gaat:

  • Sluit pechhulp voor Europa af ter aanvulling op jouw motorverzekering. Vaak is dat goedkoper dan een losse pechhulpdienst.
  • Stippel de motorroutes door Europa thuis al precies uit. Verdiep je ook in de regio. Mogelijk is een route gedurende jouw vakantie afgesloten.
  • Wat zijn de verplichtingen in het buitenland? Is het bijvoorbeeld verplicht om een veiligheidshesje bij u te hebben?
  • Laat de motor vooraf nog volledig nakijken. Pech onderweg kan een smet op de vakantie zijn.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta. 

Welke motorroutes door Europa lijken jou het leukst? Heb jij nog toevoegingen? Laat het ons het weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Tips voor het huren van een auto

– Reisverzekering of niet?

~ Ga goed voorbereid op pad met de auto

10 gedachten over “De vijf mooiste motorroutes door Europa + motor tips”

  1. Mooie trips! Mij krijg je echter niet leer op een moto. Ooit eens een migraine aanval gedaan na het dragen van een helm. Verschrikkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge