Je kunt natuurlijk met het vliegtuig, de bus of de trein op vakantie gaan maar een veel gekozen optie is de auto. Daarbij hoef je niet meteen te denken aan een rit van 11 uur naar Oostenrijk, want het kan ook gaan om een weekendje naar Drenthe. Als je op vakantie gaat dan is dat voor jou natuurlijk genieten en relaxen, maar jouw auto krijgt het dan zwaar te verduren. Het is daarom handig om goed voorbereid op pad te gaan! Hierbij geef ik een aantal tips om goed voorbereid met de auto op vakantie te gaan.

met de auto op vakantie

Zorg ervoor dat je alles controleert voordat je weg gaat

Voordat je vertrekt is het handig om een aantal dingen te controleren en daar waar nodig bij te vullen. Dit geldt voor de koelvloeistof en de motorolie, mocht het peil te laag zijn dan kun je thuis gemakkelijk nog een nieuwe flacon aanschaffen en het bijvullen. Mocht je in het buitenland zijn dan is het altijd even zoeken om de goede fles te vinden. Het is ook relevant om de bandenspanning te controleren en het bandenprofiel. Eventueel is het handig om als je met een caravan, vouwwagen of andere aanhanger op pad gaat de trekhaakaansluiting te controleren, je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Zorg ervoor dat je dit alles een aantal dagen voor de vakantie doet, zodat als het nodig is er nog iets geregeld kan worden.

met de auto op vakantie

Een passende autoverzekering is erg belangrijk

Als je op reis gaat dan heb je natuurlijk een reisverzekering nodig. Maar als je met de auto op reis gaat dan is ook een autoverzekering erg belangrijk. Een verzekering auto is altijd gebaseerd op jouw leeftijd, het type auto, de beveiliging van de auto, jouw woonplaats, het aantal schadevrije jaren en de gewenste dekking. Het is daarom altijd handig om van te voren te controleren of jouw autoverzekering nog wel bij jouw auto en jouw doel past. Een autoverzekering berekenen kun je gemakkelijk doen voordat je op pad gaat. Het is dus belangrijk om te controleren of al deze gegevens nog kloppen en jouw autoverzekering nog wel past.

Neem altijd een noodpakket mee

Een noodpakket klinkt misschien heel heftig maar een veiligheidshesje en een aantal andere producten kunnen altijd van pas komen. Als er iets gebeurt ben je met een veiligheidshesje altijd goed zichtbaar. Ook is het meenemen van dekens, licht en eten & drinken handig. Je weet nooit wat er kan gebeuren en misschien kom je wel in een uren durende file te staan. Een aantal “nood” producten meenemen is daarom altijd aan te raden als je met de auto op vakantie gaat.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ga jij altijd goed voorbereid met de auto op vakantie? Heb jij nog tips? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Tips om vaak op reis te kunnen

– Wat komt er kijken bij het huren van een auto

~ Hoe kun je vaak op reis?

9 gedachten over “Goed voorbereid met de auto op vakantie”

  1. Dit soort artikelen zijn altijd fijn. Goede voorbereiding is namelijk het halve werk! En eten en drinken mee is zeker een must. Ik ga echt nooit op pad zonder eten en drinken bij me. Eigenlijk zelfs ook niet zonder auto hahah.

  2. Wij gaan met het gezin al jaren met de auto op wintersport. In 2014 reden we terug van een heerlijke skivakantie en plots kregen we autopech. Achteraf bleek dat het gemakkelijk voorkomen had kunnen worden. Sindsdien controleer ik de auto altijd even extra voordat we weer op reis gaan. Het is een kleine moeite, maar kan een hoop gedoe voorkomen.

  3. Je auto goed controleren is belangrijk heb ik gemerkt. Vorig jaar ben ik onderweg stil komen te staan omdat oliepeil te laag was. Tegenwoordig kijk ik even na of er iets bijgevuld moet worden wanneer ik een lange afstand moet afleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge