India is een mysterieus en bijzonder land, veel mensen die terug komen zijn verliefd op het land en willen er graag vaker naar terug reizen. Maar als je voor de eerste keer naar India gaat zijn er een aantal zaken die je duidelijk van te voren moet regelen of weten: dit moet je weten voor je naar India gaat!

Vaccinaties voor vertrek

In India zijn er veel ziektes aanwezig die wij in Nederland niet hebben, daarom is het belangrijk om goed voorbereid naar India te gaan en de nodige vaccinaties te nemen. Officieel is er geen enkele vaccinatie verplicht om het land in te reizen, maar vanuit de Nederlandse overheid zijn er wel een aantal aan te raden. Aan te raden is: buiktyfus, DTP, Hepatitis A, Mazelen en Rabiës. Het halen van deze vaccinaties kan gemakkelijk bij de GGD of een reisvaccinatiecentrum bij jou in de buurt. Soms kun je ziek worden na de vaccinaties dus het is niet aan te raden ze erg kort van te voren te halen. Verder kun je vaak een herhaal vaccinatie halen waardoor je meteen een langere tijd beschermt bent, dit is erg handig wanneer je vaker op reis gaat.

naar India

Een visum voor India

Net zoals bij veel andere landen is het in India verplicht om een visum te hebben.  Je kunt een visum voor India aanvragen bij de ambassade van India in Nederland maar veel makkelijker is om het online te doen. Het invullen van het aanvraagformulier kost maar vijf minuten en vervolgens heb je vaak binnen 72 uur al een goedkeuring in je mailbox. Het scheelt veel tijd omdat je zo niet naar de ambassade hoeft te gaan en online zijn de vragenlijsten ook in het Nederlands beschikbaar.

De kosten van een visum voor India bedragen €49,95 inclusief alle servicekosten en consulaire kosten. Ieder land kan geheel zelf bepalen wat voor bedrag ze aan het visum hangen. Zorg wel dat je een visum op tijd aanvraagt, mochten er problemen zijn dan kun je geholpen worden en alsnog een visum krijgen. Te kort van te voren kan dit voor problemen zorgen en dat wil je niet als je op reis gaat.

Malaria bescherming

Naast vaccinaties komt er in sommige delen van India ook malaria voor. Deze ziekte, die wordt overgedragen door muggen, kan erg vervelend zijn. Het is daarom zaak om van te voren goed geïnformeerd te worden over de malaria in het gebied waar jij naartoe reist. Je altijd goed beschermen tegen muggenbeten met DEET en dergelijke is sowieso aan te raden. Verder kun je op advies van een reisverpleegkundige ook malariapillen slikken of een kuur meenemen voor nood.

naar India

Verwacht de Delhi Belly

De hygiëne in India is niet zo goed als in Nederland. Daarom hoor je vaak verhalen over de Delhi Belly. Dit betekent dat je last krijgt van je maag en darmen door het voedsel in India. Bijna alle reizigers die naar India reizen, krijgen op een moment last van de Delhi Belly. Het is daarom belangrijk om niet op straat te eten en zo de grootste problemen te vermijden. De extra kruiden en vetten in het Indiase eten zorgen ervoor dat onze maag en darmen daarop gaan reageren. Let dus goed op met wat je eet!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta. 

Ben jij wel eens naar India geweest? Welke voorbereidingen heb jij toen getroffen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer praktische informatie?

~Alle informatie over Vietnam

– Reizen naar Sri Lanka

~ Een reis naar de USA

2 gedachten over “Dit moet je weten voor je naar India gaat!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge