In Kirchdorf & Kirchberg, in het hartje van Tirol in Oostenrijk, heb ik veel mooie herinneringen liggen. Daarom deel ik ook graag mijn ervaringen met deze geweldige plek. Kirchdorf is een klein dorpje vlakbij Kirchberg in Oostenrijk en in de winter vooral bezocht voor de wintersport. Vandaag deel ik mijn ervaring met wintersport in Oostenrijk!

Wintersport in Oostenrijk

Bereikbaarheid

Kirchdorf ligt op zo’n 900 kilometer van Utrecht en het is ’s winters ongeveer 10 uur rijden. Je kunt ook vliegen naar Salzburg, vanaf daar is het nog een dik uur rijden. Het nadeel van het vliegen is dat het huren van een auto erg duur is. Helaas gaan er geen bussen van Salzburg naar Kirchdorf. Je kunt wel naar andere grotere plekken in de omgeving zoals Kirchberg. Het is het makkelijkst om gewoon met de auto naar Kirchdorf te gaan, eventueel met een overnachting onderweg. Je kunt dan natuurlijk ook zoveel meenemen als je zelf wilt. Neckermann biedt autovakanties aan naar onder andere Kirchdorf en Kirchberg. Bekijk hier alle opties voor een wintersport Oostenrijk. Verder is het belangrijk om te weten dat je een vignet nodig hebt. Zonder dit vignet kun je namelijk geen gebruik maken van de snelwegen van het land. En dat is natuurlijk wel nodig wanneer je naar dit wintersportgebied gaat. Als je met de auto naar Kirchberg wilt gaan, dan zal je een vignet Oostenrijk moeten hebben.

Pistes

Kirchdorf is een klein gebied waar dus ook niet een reuze aanbod is qua pistes. Er is 5 kilometer aan blauwe pistes, voor de onervaren skiërs onder ons. Kirchdorf is daarom vooral populair bij gezinnen met kleine kinderen. Gelukkig is er op nog geen half uurtje rijden Kirchberg, waar je 179 kilometer aan pistes kunt vinden. Mijn tip? Ga af en toe een dagje naar Kirchberg want daar kun je je hart ophalen als ervaren skiër.

Eten & drinken

Je kunt in Kirchdorf in verschillende pensions en restaurants eten, er zijn er niet zo veel te vinden in het dorp maar je kunt altijd wel ergens terecht. Het aanbod bestaat uit echt wintersport voedsel, schnitzels en braadworsten. In Kirchberg is er genoeg keuze, ook uit andere keukens, zoals pizza’s en hamburgers. De prijzen zijn ongeveer gelijk aan de prijzen van restaurants in Nederland. Als je huisje of appartement dichtbij de piste is, zou ik het aanraden om in ieder geval “thuis” te lunchen. Verder vind je in Kirchdorf geen après-ski bars, daarvoor moet je toch echt naar Kirchberg.

Wintersport in Oostenrijk

Het dorpje & accommodaties bij deze wintersport in Oostenrijk

Het dorpje Kirchdorf is erg gezellig en kent een leuke sfeer. Doordat het een klein dorpje is, is er echt een ons-kent-ons sfeer. Kirchdorf heeft vooral accommodaties in de vorm van pensions en B&B’s. In Kirchberg vind je veelal hotels en appartementen. Vind hier de accommodatie voor tijdens jouw wintersport Oostenrijk. In beide dorpen kun je gelukkig wel souvenirs kopen, dus het thuisfront hoeft zich geen zorgen te maken.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij wel eens op wintersport geweest in Kirchdorf of Kirchberg? Zou jij op wintersport in Oostenrijk willen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer wintersport?

~ Wintersport in Hemsedal

– Winterparadijs Åre

~ Wintersporten in Säfsen

22 gedachten over “Kirchdorf & Kirchberg ultieme wintersport in Oostenrijk”

  1. Ik ben nog nooit op wintersport geweest en moet eerlijk zijn dat ik denk dat ik dat ook nooit ga doen. Ik ben echt een brokkenpiloot en houd ook helemaal niet zo van kou. Naar Lapland wil ik dan wel graag een keer en besneeuwde gebieden vind ik er prachtig uit zien, maar om er nou de hele dag midden in te liggen (want ik val altijd met alles wel eens keer), spreekt me niet zo aan. Dit gebied klinkt wel heel leuk
    Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…7 tips voor een bezoek aan het magische Yangshuo in ChinaMy Profile

  2. Ik ben ooit met een bedrijfsuitje op wintersport geweest, maar het bleek niks voor mij. Heb toen veel in de sauna gezeten en elke dag een flink stuk gewandeld. De omgeving was daar zo mooi! Alleen daarvoor zou ik wel weer een keer in de winter naar Oostenrijk gaan. ?
    Daniëlla onlangs geplaatst…Baby cadeautipsMy Profile

  3. Moet eerlijk toegeven, dat ik nog nooit op wintersport ben geweest. Wij kiezen eigenlijk altijd voor de zon. Mij lijkt het echter heerlijk. Ziet er ook mooi uit daar. Maar ben bang, dat ik mijn partner niet meekrijg! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge