Als je naar Florida gaat, dan kom je hoogstwaarschijnlijk aan in Miami, de hoofdstad van de staat. Hier heb je ontzettend veel te zien en kun je dagen vertoeven. Maar als je niet gek bent op de stad of geen idee hebt wat je aanspreekt, dan kun je een big bus tour Miami doen. Het is overigens ook een tip als je maar één dag in de stad hebt. Op deze manier kun je namelijk enorm veel zien en heb je binnen no time een goede indruk van de stad.

big bus tour miami
big bus tour miami

Het concept van Big bus tour Miami

Hoe werkt het en wat is de Big bus tour Miami eigenlijk? Je kunt het vergelijken met een op zichzelf staand openbaar vervoer netwerk. Met een kaart kun je namelijk alle bussen nemen van deze maatschappij. Een groot pluspunt is, dat je dan niet met de auto de drukke stad in hoeft. Daarnaast heb je niet alleen een buskaartje gekocht maar heeft iedere bus een eigen gids. Ze kunnen je van alles vertellen over de plekken die je voorbij ziet komen, onderweg kun je overal uitstappen waar je wilt. Vervolgens kun je weer op de volgende bus instappen en heb je weer een nieuwe gids. Zo leer je in korte tijd enorm veel over de stad en ondertussen word je ook nog vervoert.

De leukste stops

Hieronder deel ik een aantal van de leukste stops, dit zijn mijn persoonlijke favorieten. Laat zeker in de reacties weten als jij nog andere leuke aanraders hebt. Natuurlijk is er onderweg enorm veel te zien maar dit zijn naar mijn mening de hoogtepunten.

Ocean drive – nummer 4 (Red loop)

Deze straat staat met name bekend om de mooie Art deco gebouwen, ’s avonds is het geweldig verlicht en kun je hier echt jouw ogen uitkijken. Aan de andere kant van de straat vind je een gezellig park en achter het park is het strand te vinden. Een heerlijke plek dus om even uit te stappen en van de omgeving te genieten.

Wynwood walls – nummer 16 (Red loop)

Op deze plek hebben ze graffiti artiesten toegestaan om mooie kunstwerken te maken. Je kunt haast niet geloven hoe mensen dit kunnen maken. De kunstwerken zijn prachtig en vooral de kleurrijke vind ik geweldig. Overigens vind je in de hele wijk een goede sfeer en moet je hier zeker heen voor de mooiste Instagram foto’s.

Little havana – nummer 26 (Blue loop)

De wijk in Miami wat voor veel Cubanen een thuishaven is, er wonen in dit gebied veel Cubanen en dat zie je dan ook in alles terug. Overal kun je sigaren komen en wordt echt traditioneel Cubaans eten geserveerd. Als je hier rondloopt, heb je even het gevoel dat je in Cuba bent. De wijk is vernoemd naar de hoofdstad van het land Havana.

Big bus tour Miami

Praktische informatie Big bus tour Miami

Een ticket kun je het beste online kopen, zodat je geen rekening hoeft te houden met openingstijden. De meeste bureaus gaan namelijk pas open nadat de eerste bussen al zijn vertrokken, je kunt daarom beter online een ticket kopen. Er zijn bij de bis bus tour Miami twee verschillende loops/routes namelijk de blauwe en de rode. Rood loopt over South Beach en het centrum van de stad. Blauw pakt meer de buitenwijken en parken mee. Je kunt ook een boottocht maken en er zijn ook enkele bussen die ’s avonds rijden. Voor $45 kun je één dag gebruik maken van de bussen, het klinkt veel maar het parkeren in de stad is vaak nog duurder. Wanneer je het ticket in de office koopt is het $50 dollar per persoon.

Zou jij de big bus tour Miami doen? Ben je wel eens in Florida geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Florida?

~ Wynwood Walls

– Ideale roadtrip Florida

~ The Keys

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Big bus tour Miami: highlights van de stad!”

  1. In San Francisco deed ik ook zo’n soort tour door de stad met de hop on hop off bus. Het is ideaal om in een korte tijd heel veel van de stad te zien, maar vind het ook wel erg toeristisch hoor haha. Ik wil trouwens wel graag terug om deze kant van Amerika te ontdekken, ben na mijn eerste bezoek toch wel een beetje verliefd geworden op het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge