Om Orang oetans te spotten zijn wij naar het dorpje Bukit Lawang getrokken in Sumatra. Je kunt vanuit hier namelijk het Gunung Leaser nationaal park in gaan, waar nog veel wilde dieren te vinden zijn. Deze accommodatie is bij ons erg goed bevallen en daarom wil ik deze hotel tip Bukit Lawang graag delen. Vanuit On the Rocks Bungalow kun je meteen de jungle in lopen en zit je op een rustige plek in het dorp.

Bereikbaarheid

Vanaf het begin van het dorp is het ongeveer 10 tot 15 minuten naar het de bungalows lopen. Eerst loop je langs de rivier en vervolgens is het voornamelijk klimmen geblazen. Een trap met maar liefst 200 treden brengt je naar de bungalows. Belangrijk is dus dat je hier rekening mee houdt tijdens het bezoeken van de plek. Neem vanuit het dorp meteen boodschappen mee en ga niet voor ieder klein dingetje naar beneden want je raakt uitgeput. Erg fijn is dat de mannen van de bungalow jouw bagage tillen als je aangeeft wanneer je komt. Een hele opluchting want na een reis van vijf uur vanuit Medan waren we vrij moe.

Hotel tip Bukit Lawang
Hotel tip Bukit Lawang

De kamer

Wij hadden de kleinste hut die ze hebben, de Pakam hut.. Een hut waar je goed met zijn tweeën kunt verblijven. Hoewel er geen airconditioning is, maakt de ventilator een hoop goed. Verder is er voldoende ruimte om jouw spullen kwijt te kunnen en is het handdoekenrek erg fijn. Voor de hut heb je een hangmat en twee stoelen dus kun je heerlijk buiten zitten en genieten van de rust. Hoewel de jungle altijd geluid maakt maar het is een fijn rustgevend geluid. Mijn hotel tip Bukit Lawang is dan ook voornamelijk op de hut gebaseerd.

De badkamer

Van alle gemakken voorzien is de badkamer zeker. Een westerse wc, een goede douche en een wasbak. Tijdens het douchen kan het wel zijn dat er een aantal apen naar binnen gluren maar meer dan dat is het niet. Wat een klein nadeel is wel, dat de badkamer vrij open is, niet erg fijn wanneer het kind van de buren de hele ochtend boven de pot hangt. Uiteindelijk hingen wij daar zelf een aantal dagen later ook want onze Hollandse magen konden het Sumatraanse eten toch niet helemaal aan.

Hotel tip Bukit Lawang

De omgeving van deze hotel tip Bukit Lawang

On the Rocks bungalow heeft ook een restaurant waar je kunt eten, een aanrader zodat je niet constant de trappen op en af moet. Verder is het heerlijk om in het dorp Bukit Lawang rond te lopen. De rivier is het middelpunt van de plaats en daar is dan altijd iets beleven. Er zijn verschillende bruggen die je zeker even gebruikt moet hebben. Aan de andere kant van de rivier zijn veel leuke souvenirwinkels waar je tegen een goede prijs spullen kunt kopen. Een leuk idee is om te gaan tuben over de rivier, met een band ga je de rivier af. Overigens heb je vanuit het restaurants en de entree van het park een mooi uitzicht over de jungle.

Prijs voor twee personen exclusief ontbijt per nacht: vanaf €25 euro.

Disclaimer: In dit artikel heb ik affiliatie links geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Heb jij een hotel tip Bukit Lawang? Zou jij On the Rocks Bungalow bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Sumatra?

~ Orang oetans spotten

~ van Medan naar Bukit Lawang

Bewaren op Pinterest?

18 gedachten over “Hotel tip Bukit Lawang: On the Rocks Bungalow”

  1. Wauw die omgeving! Echt heel mooi. Wat kan Azie ook prachtig zijn he. Ik ben er nog nooit geweest en Sumatra is voor mij al helemaal niet zo heel bekend, maar nu ik dit zo zie… Ik ben zo iemand die eerst naar Bali zou gaan, maar wie weet zijn de onbekendere eilanden wel een beter idee.

  2. Oh wat een heerlijk plekje! Ik heb echt zin om weer op reis te gaan! Ik wil graag weer eens terug naar Indo, verder dan Bali ben ik nog niet gekomen dus ’t wordt hoog nodig tijd om weer terug te gaan.

  3. Lijkt me heerlijk om daar te verblijven! Wel spijtig dat jullie niet zo goed tegen het eten konden. Alle vakanties bij mij kennen ook zo’n dag van op bed liggen en misselijk zijn. Echt balen maar fijn dat je het zo leuk hebt gehad en dat het goed bevallen is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge