Tijdens de voorbereidingen van een stedentrip naar Luxemburg, is het fijn om praktische informatie te hebben. Zoals wat zijn de beste wijken om een accommodatie in te hebben of is het makkelijk met het vliegtuig of de trein te gaan? Vandaag deel ik alle informatie die jij nodig hebt om een leuke stedentrip naar de mooie stad te plannen. Mijn ervaring met de stad is erg positief dus ik hoop dat dit voor jullie ook geldt.

Vliegen of met de trein?

Zelf zijn wij met de trein naar Luxemburg gegaan, ik vond het ideaal want je kunt gewoon vanuit jouw eigen huis weg gaan. Je hoeft niet eerst naar Schiphol te gaan. Vanuit Rotterdam naar Luxemburg doe je er ongeveer vijf tot zes uur over en kost een retourtje €70 euro. De andere optie is natuurlijk het vliegtuig, je kunt vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Luxemburg vliegen in 55 minuten. Denk er daarbij wel aan dat je eerder op het vliegveld moet zijn en nooit meteen in de stad bent. Met de trein stap je in het centrum van de stad uit. Een retourtje met het vliegtuig naar Luxemburg kost ongeveer €150-200 euro.

Vanaf het station naar de stad

Aangezien ik zelf het meest zou aanraden om met de trein naar Luxemburg te gaan, behandel ik hier ook alleen hoe je vanaf het station naar de stad komt. Eigenlijk ligt het station niet in het centrum en moet je dus of 20 minuten lopen naar het hart van de stad of een bus nemen. Op het treinstation kun je meteen een Luxemburg kaart kopen en dan de bus nemen richting het centrum. Je kunt dan het beste uitstappen bij Centre Monterey.

Praktische informatie Luxemburg

Vervoer binnen de stad

Het vervoer binnen de stad is top geregeld met Luxemburg card. Deze kaart kun je voor 1, 2 of 3 dagen kopen. Daarmee kun je gratis in meer dan 60 bezienswaardigheden en musea maar daarnaast kun je ook gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Met deze kaart kun je niet alleen binnen de stad maar binnen het hele land gebruik maken van het openbaar vervoer. Voor één dag betaal je €13,00 en kun je dus de hele dag het openbaar vervoer gebruiken en daarnaast veel bezienswaardigheden gratis bezoeken.

Praktische informatie Luxemburg

Accommodaties in Luxemburg

Luxemburg is een stad met een naam, het is duur. En dat klopt ook wel als het gaat om accommodaties. Het was vrij lastig om een betaalbare plek te vinden om te overnachten. Uiteindelijk hebben wij in het Hotel Parc Plaza geboekt voor €80 euro per nacht en dit was verreweg de goedkoopste optie. Vanuit hier moet je ongeveer tien minuten lopen naar het centrum. Mocht je echt in het centrum willen verblijven dan moet je op €100 tot 150 euro per nacht rekenen. Dit is exclusief ontbijt, maar bij Paul´s bakery kun je heerlijke broodjes halen voor een goede prijs.

Praktische informatie Luxemburg rondom het betalen

Gelukkig behoort Luxemburg tot de eurolanden en is het betalen in de stad vrij makkelijk omdat ze de Euro hanteren. In de stad wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van pinpassen en creditcards, je kunt vrijwel overal pinnen met een Nederlandse bankpas. Dit gaat eenvoudig en zorgt niet voor extra kosten. Als je naar een geldautomaat gaat en je betaalt met creditcard, dan worden er wel extra kosten gerekend. Het is dus aan te raden zoveel mogelijk met een bankpas te betalen. Fooi geven is in Luxemburg erg gebruikelijk, een paar euro is normaal bij een restaurant. Met deze praktische informatie Luxemburg kun je dus goed voorbereid op reis.

Met deze praktische informatie Luxemburg kun je vast wel verder. Zou jij gaan vliegen of met de trein naar Luxemburg gaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Luxemburg?

~ Wat te doen in Luxemburg stad?

Bewaren op Pinterest?

14 gedachten over “Praktische informatie Luxemburg: vervoer, betalen en meer”

  1. Ik zou voor de auto gaan aangezien het qua afstand prima te doen is. Luxemburg ben ik tot nu toe hooguit een paar uurtjes geweest als we ergens in de Ardennen waren, maar ik zou er zeker wel meer van willen ontdekken.

  2. Ik ben er ooit als klein meisje geweest, maar als ik dit dan lees kriebelt het wel weer om er nog een keer naar toe te gaan. Handige en waardevolle informatie deel je!

  3. Luxemburg ben ik nog nooit geweest maar lijkt me heel leuk! Heb er veel verhalen over gehoord, ook van mijn ouders. Ik zou dan met de trein gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge