Iedereen heeft een fiets voor een andere reden. De één fietst iedere dag naar zijn werk, de ander rijdt alleen met zonnig weer op zondag. Toch is het voor iedereen belangrijk om zijn fiets te verzekeren, wat voor fiets het ook is. Het is heerlijk om lekker langs de boulevard te fietsen en te genieten van het uitzicht. Dan wil je het liefst lekker achterover leunen en om je heen kijken. Daarvoor is een beachcruiser ideaal, een laag zadel en een hoog stuur zorgen voor een relaxte zitpositie. Vandaag zal ik alles vertellen over het verzekeren van een beachcruiser. Deze fiets is namelijk erg populair en het verzekeren ervan is zeker nodig.

Het afsluiten van de fietsverzekering

Het verzekeren van een beachcruiser is in principe makkelijk. Bij een fietsverzekering kun je namelijk iedere mogelijke fiets hebben. Het maakt niet uit of het een stadfiets, e-bike of beachcruiser is. Een verzekering voor een beachcruiser afsluiten is makkelijk en eenvoudig. Online kun je de verzekering afsluiten en ben je vanaf het moment van betalen meteen verzekerd tegen diefstal en schade. Zo kom je zelf niet voor onvoorziene kosten te staan met betrekking tot jouw fiets. Voor een klein bedrag per maand ben je dus voorzien van een goed dekkende fietsverzekering voor jouw gave beachcruiser.

Het eigen risico bij een fietsverzekering

Als je een fietsverzekering afsluit, dan moet je je altijd bewust zijn van het eigen risico. Bij veel verzekeringen is het eigen risico erg hoog, maar bij een fietsverzekering is het eigen risico maar €25,-. Dat betekent dat je zelf maximaal €25 euro moet betalen wanneer er iets met jouw beachcruiser aan de hand is. Als jij het verzekeren van een beachcruiser niet doet, dan moet je alle kosten zelf betalen. Mocht je het willen, kun je ook het eigen risico verhogen. Dit zorgt ervoor dat de premie die jij maandelijks betaalt omlaag gaat.

Verlaag het risico ondanks de verzekering

Wanneer je verzekerd bent heb je natuurlijk zekerheid wanneer er iets met jouw beachcruiser gebeurt. Desondanks is het handig om te zorgen voor een aantal beveiligingen. Allereerst is een slot op de fiets nemen geen overbodige luxe maar een must, daarnaast moet je de fiets nooit op een donkere plek parkeren. Een fiets die in het licht staat, is een stuk opvallender en wordt minder snel gestolen. Verder is het handig om jouw fiets waar mogelijk in een afgesloten ruimte te parkeren zoals een garage of een fietsenstalling. Dit zorgt ook voor de verlaging van het risico op diefstal of schade.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Heb jij wel eens op een beachcruiser gefietst? Is het verzekeren van een beachcruiser volgens jou ook zo belangrijk? Laat het ons weten in de reacties!

Meer fietstips?

~  Fietsvakantie: tips & tricks

– Kies voor een elektrische fiets

~ Fietsen over het spoor

4 gedachten over “Verzekeren van een beachcruiser, waar moet je op letten?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge