De laatste jaren heb ik steeds meer het gevoel dat ik Duitsland heerlijk vind. Duitsland ontdekken staat steeds vaker op mijn planning en ik begin het land steeds meer te waarderen. Daarom wil ik in dit artikel een aantal mooie punten van ons buurland benadrukken en mijn favorieten delen.

duitsland ontdekken

Mooie steden

Je hebt verschillende prachtige steden zoals Berlijn, Trier en Frankfurt. Trier is een prachtige stad waar vooral de cultuursnuivers onder ons naartoe moeten gaan. Alles over Trier vind je hier. Belangrijk om te weten is dat je een vignet nodig hebt voor steden in Duitsland. Een vignet voor Duitsland is in deze grote steden nodig. Je mag namelijk zonder milieusticker het centrum van meer dan 50 Duitse steden niet in met de auto. Zorg dat je van te voren een milieusticker aanvraagt, dan kom je niet in de problemen. Verder mag hoofdstad Berlijn natuurlijk ook niet ontbreken, de historie die terug te vinden is in deze stad is bijzonder. De sporen van de Tweede Wereldoorlog zijn overal nog zichtbaar en dat geeft een bijzonder gevoel. Wat te doen in Berlijn? Natuurlijk zijn er naast deze favorieten nog meer mooie steden in ons buurland. Zelf vind ik Duitsland ontdekken steeds leuker en steden zoals Frankfurt en Hamburg zijn ook zeker de moeite waard.

Het lekkere eten

Niet iedereen denkt aan Duitsland bij heerlijk eten maar toch vind ik het! Ik ben gek op de braadworsten, cordon bleus en schnitzels die je er kunt krijgen. Het persooneel is altijd gastvrij en erg vriendelijk. Overigens is ook de sfeer in de restaurants typisch Duits, veel hout en overal pannen en kannen aan de muur. Ik krijg helemaal een vakantiegevoel als ik in een restaurant in Duitsland eet. Vooral wanneer het een beetje koud begint te worden buiten, is de warmte en gezelligheid in de restaurants zeker aanwezig.

duitsland ontdekken

De prachtige natuur

Naast mooie steden is er natuurlijk ook prachtige natuur, zoals in de Eifel. Een aantal weken geleden was ik in de Eifel en werd ik opnieuw verliefd. De omgeving is prachtig, je kunt hier heerlijk wandelen, mountainbiken of genieten van de historie. Een heerlijke plek om naartoe te gaan en even tot rust te komen. De Eifel ligt voor ons (Zuid-Holland) nog niet eens op vier uur rijden, ideaal dus.

Ook in de winter

Hoewel veel mensen voor Oostenrijk of Frankrijk kiezen, is ook Duitsland ideaal voor wintersport. Zelf ben ik al meerdere malen naar Willingen geweest, een ideaal skigebied voor jong & oud. Het gebied is klein maar fijn maar je kunt er ook terecht voor grotere gebieden meer in het zuiden van het land. Je hoeft niet eens op wintersport te gaan, je kunt ook genieten van winterse wandelingen of langlaufen. Vooral voor gezinnen die naar de sneeuw willen maar geen uren in de auto willen zitten ideaal.

Praktische informatie voor Duitsland ontdekken:

  • Denk aan een milieusticker, je kunt deze eenvoudig bestellen via https://duitsemilieusticker.nl.
  • In Duitsland moet je in de wintermaanden verplicht winterbanden of all-seasonbanden gebruiken.
  • Het parkeren in grote steden is vaak lastig, daarom kun je beter op parkeerplaatsen buiten de stad parkeren en met het openbaar vervoer verder reizen.
  • Duitsland is een groot land, dus houdt rekening met mogelijk oponthoud tijdens lange afstanden.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Geniet jij ook van Duitsland ontdekken? Welke regio in Duitsland vind jij geweldig? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Duitsland?

~ Wat te doen in Berlijn?

– Mountainbiken in de Eifel

~ Cultuur snuiven in Trier

Bewaren op Pinterest?

18 gedachten over “Ons mooie buurland: Duitsland ontdekken”

  1. Duitsland is niet een land dat me erg aantrekt maar je hebt wel gelijk: Heerlijk eten, prachtige natuur en ik ben naar Berlijn geweest en dat was erg mooi! En wat een prachtige foto’s!

  2. Duitsland is inderdaad prachtig! Berlijn is 1 van m’n favoriete bestemmingen voor een stedentrip. Lekker de hippiemarkten afstruinen en mensen kijken vanaf het terras. 2 jaar geleden met mijn gezin vakantie gevierd op een Duitse camping (glamping uiteraard). Ook dat was heerlijk!

  3. Als kind kwam ik er al vaak met mijn ouders, daarna heb ik het een tijdje bewust gemeden maar de laatste vier jaar komen we er weer zeer regelmatig. Duitse steden vind ik inderdaad erg mooi, vooral die vakwerkhuizen vind ik prachtig om te zien. En ja, ook de natuur is prachtig. Mijn favoriete gebied? Pff, ik vind het Harz en de Eiffel wel erg mooi maar ook Mecklenburg-Vorpommern. Binnenkort gaan we naar de Saksische Schweiz, ook daar ben ik erg benieuwd naar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge