Het is een populaire bestemming voor stedentrips in Europa: Berlijn! Ik ging afgelopen jaar voor het eerst naar Berlijn en zag prachtige dingen. Ik vond het een indrukwekkende stad, dit vooral door de geschiedenis die je nog steeds terug ziet. In deze blogpost ga ik vertellen welke bezienswaardigheden jullie zeker moeten bezoeken tijdens een stedentrip Berlijn.

Stedentrip Berlijn

East Side Gallery Wall

Nadat de Berlijnse Muur in 1989 afgebroken werd, werd er een stukje bewaard. East Side Gallery, een stuk Berlijnse Muur dat opgefleurd werd door verschillende kunstenaars. Zelf vond ik het erg indrukwekkend om een bezoek te brengen aan de muur, je wordt herinnert aan de vreselijke tijd nog geen eeuw geleden. Toch zal ik iedereen die op een stedentrip Berlijn gaat aanraden een bezoek te brengen aan de muur. Ik vind het mooi om te zien dat zo’n vreselijke geschiedenis omgezet is in iets vrolijks.

Aan de andere kant van de muur vind je de Spree, de rivier die door Berlijn loopt. Je kunt lekker langs het water zitten en kijken naar mensen (een favoriet activiteit van mij). Natuurlijk is het bij de muur erg druk met toeristen maar omdat het nog een vrij langs stuk muur is valt het erg mee. De massa mensen is een beetje verspreid over de muur.

Stedentrip Berlijn

Checkpoint Charlie

Een volgend bekent punt in Berlijn, namelijk Checkpoint Charlie. Dit was de voornamelijke grens controle post tussen het Amerikaanse en Russische deel van Berlijn. Het is nog vrijwel hetzelfde als de originele staat. Je kunt Checkpoint Charlie makkelijk bereiken met het openbaar vervoer. Zelf zou ik een foto met de wachter afraden omdat ze je afzetten, volgens mij moet je €5,- betalen voor 1 foto.  Verder is het nu de kans om souvenirs voor het thuisfront in te slaan want in deze souvenirwinkels hebben ze werkelijk alles.

Stedentrip Berlijn

Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor staat volgens mij op elke advertentie voor een stedentrip Berlijn. Toch vond ik hem in het echt nog mooier als opal die prachtige foto’s. Ook de Brandenburger Tor kun je goed bereiken met het openbaar vervoer en is zeker de moeite waard. De Brandenburger Tor is de belangrijkste poort van Berlijn en is al bijna drie eeuwen oud.Vanaf de Tor kom je gelijk op de boulevard ‘Unter den Linden’ een goede plek om te shoppen. Je kunt hier vooral grote merken en winkels vinden.

Stedentrip Berlijn

Televisietoren

Als laatste een ook gelijk de grootste bezienswaardigheid van Berlijn; de televisietoren.  De televisietoren is gigantisch groot en hij is vrijwel vanuit heel Berlijn te zien. Beneden in de televisietoren heb je een klein museum waar je informatie kunt verwerven over het gebouw. Je kunt ook naar boven om op het observatiedek te genieten van het uitzicht over Berlijn. Zelf heb ik dit niet gedaan, het was €13,00 en je mocht maar 5 minuten rond kijken. Ik vond dit een beetje overdreven dus heb besloten dat niet te doen. De toren is vanaf beneden al een bezienswaardigheid opzich!

Ben jij wel eens op stedentrip Berlijn geweest? Welke bezienswaardigheid vond jij het leuk en welke mis je in het rijtje? Laat het ons weten in de reacties!

Meer stedentrip tips?

~ 10 tips Milaan

– 5 tips Stockholm

~ 5x goedkope stedentrips

3 thoughts on “Stedentrip Berlijn: wat te doen? 4x bezienswaardigheden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge