Tijdens mijn vakantie op IJsland ben ik bij Vik geweest en daar vind ik één van de leukste bezienswaardigheden de zwarte stranden. De zwarte stranden van Vik zijn wereldberoemd, want door de lava is het zand pikzwart. Er zijn verschillende plekken bij Vik waar je deze stranden kunt bezoeken en daar zal ik je vandaag alles over vertellen.

zwarte stranden van Vik

Optie 1: Reynisfjara strand

Gratis parkeerplaats: Black Beach Restaurant – einde weg 215

Allereerst kun je naar het Reynisfjara strand gaan, deze ligt aan het einde van weg 215. De borden vanaf de ringweg 1 wijzen je naar Black Beach restaurant en zo kom je gemakkelijk bij dit strand terecht. Zelf vind ik dit echt een prachtig strand, het zand is diep zwart en heel erg fijn. We zijn zelfs twee keer op dit strand geweest, de eerste keer regende het erg hard namelijk. Hier heb je ook goede kans in de maanden mei tot eind augustus om papegaaienduikers te zien. Ze zitten op de basaltrotsen langs het strand, helaas hebben wij ze eind april niet gezien. Toen ik hier in augustus was een aantal jaar geleden, had ik wel het geluk ze te mogen zien.

April
zwarte stranden van Vik
Augustus

Optie 2: Dyrhólaey

Gratis parkeerplaats: Dyrhólaey – einde weg 218

De volgende plek waar je kunt stoppen is Dyrhólaey, hier kun je van boven genieten van het zwarte strand. In de zomermaanden kun je ook naar beneden en op het strand lopen maar toen wij er waren eind april was de zee te wild. Je kunt deze plek kennen van de bijzondere boog. De rotsen zijn hier tot een mooie boog gevormd door de hevige erosie. Na het Reynisfjara strand is dit een heel ander gezicht, je hebt namelijk echt een prachtig uitzicht over heel Vik en omgeving. Je ziet vanaf boven overal zwarte stranden en een prachtige kustlijn. Let op dat het wel erg winderig kan zijn boven bij Dyrhólaey.

Optie 3: Zwarte strand bij Vik centrum

Gartis parkeerplaats: Orkan tankstation – langs ringweg 1

Als laatste kun je ook naar het zwarte strand bij Vik centrum gaan. Dit is een goede optie als je in Vik overnacht en ’s avonds nog even wilt genieten van het zwarte strand. Het strand staat vooral bekend om zijn standbeeld voor de vriendschap. Vanaf het strand heb je een mooi uitzicht over de rotsen voor de kust van Vik. Je zit precies aan de andere kant van Reynisfjara strand. Het zwarte strand bij Vik centrum lijkt misschien minder spectaculair maar is zeker erg fijn om te bezoeken. Omdat hier veel minder toeristen komen dan bij de andere twee zwarte stranden van Vik.

Zou jij de zwarte stranden van Vik ook zo graag bezoeken? Welke optie zou jij kiezen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer IJsland?

~ De Gouden Cirkel

– De ultieme route op IJsland

~ Overnachten op IJsland

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “De zwarte stranden van Vik op IJsland [Must see]”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge