Uitgestrekte landschappen of oneindige natuurparken. Stranden breder dan de optelling van de banen van de A2 of een berggebied met kronkelende wegen en heuvels. Jouw reis omgeving varieert. Keer op keer. Met minstens zoveel energie als de vorige keer pak jij die doorgewinterde reiskoffer in. In die koffer is altijd plaats voor een paar hardloopschoenen. Want, zeg nu zelf, een reis is toch geen reis als je de omgeving niet bekend met een stukje rennen?

In deze blog stellen we graag een paar hardloopschoenen van gigant Asics voor. Misschien wel hét merk waar het om kwaliteit voor hardlopers gaat. Die beoordeling laten we aan jou. Het Aziatische Asics, dat overigens staat voor Anima Sana In Corpore San, een gezonde ziel en een gezond lichaam, investeert continue in het verbeteren van de prestaties van haar schoen. Meerdere Asics hardloopmodellen worden uitgelicht.

Kayano is een naam die gemaakt is om te reizen. Deze robuuste schoen, geschikt voor middellange afstand- en lange afstandslopers, is de beste partner voor een stevige tocht in wisselende omstandigheden. De demping is subliem door de Asics Gel-technologie. Zowel aan de voorkant als onder de enkel doet deze demping haar werk. Het verhoogt het energierendement om te zorgen dat jouw afzet op die heuvel omgezet wordt in voorwaartse kracht. Zweet langs het voorhoofd, oneindige vergezichten en schoenen die jou de weg wijzen. Wie wil dat nou niet tijdens een onvergetelijke reis?

Deze afbeelding komt van Pixabay.

Het DuoMax-systeem in de schoen vermindert overpronatie en de FlyteFoam-technologie levert nog meer vering. Waardoor de voeten krachtig door het buitenlandse landschap snellen. Duurzaamheid, stabiliteit en ongeëvenaarde prestaties. Dat zijn de kernwaarden van deze bijzondere schoen.

Avontuurlijk? Dat kan ook!

Ook de Asics GT 2000 is een schoen die past bij de avontuurlijke types. Eveneens is deze schoen voorzien van de DuoMax-technologie. Om de voeten de juiste sturing te geven. In de vormgeving is deze schoen neutraler dan de Kayano. In de prestaties zeker niet minder. Dit model, die smaller is dan eerstgenoemde, is beter geschikt voor de kortere afstanden. Een interval op het strand? Sprinten door de duinen? Trek de Asics GT 2000 parels maar aan. De responsiviteit van de schoen, ofwel het vermogen om effectief om te gaan met de geleverde energie, is ook in de GT 2000 bijzonder hoog. Hoe? Diezelfde Flytefoam-technologie.


Het derde model dat de revue passeert is de Asics Gel Nimbus. Even robuust als de twee hiervoor genoemde schoenen. Minstens zo sterk en duurzaam. Voor diegenen die een neutrale afzet hebben, is dit de perfecte schoen. Het bovenwerk kent in het nieuwste model een nieuwe mesh-laag. Dit materiaal zorgt voor ademing voor de voeten. Ondanks de hitte, of kou, hou je altijd en overal droge en koele voeten met de Asics Gel Nimbus. De mesh-laag kent open en dichte plekken om het bovenwerk zich nog beter te laten aanpassen aan de details van de voet. De FlyteFoam-technologie zit ook hier in de middenzool.  

Disclaimer:  Sportshowroom motiveerde mij tot het schrijven van dit artikel.

Welke hardloopschoenen neem jij altijd mee op reis? Heb jij nog leuke plekken om hard te lopen op reis? Laat het ons weten in de reacties!

Meer schoenen tips?

~ Wandelschoen op reis

~ Schoenen voor in de zomer op reis

7 gedachten over “Voor alle reisgebieden: de hardloopschoenen van Asics”

  1. Met de kids op reis heb ik totaal geen tijd om hard te lopen (en dan erbij kan ik niet hardlopen). Ik ben meer van het zwemmen ;-). Schoenen zien er wel makkelijk en fijn uit.

  2. Als ik op vakantie ga pak ik liever de fiets en ga een (groot) eind touren. Verder de cultuur opsnuiven en ook gewoon lekker rustigaan doen… Niet te vergeten: bloggen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge