Ik ben aan het studeren in het buitenland. In deze wekelijkse blogs vertel ik over mijn tijd in Zweden. Je vindt deze blogberichten elke zondag op GlobeGirl. Dit keer week 1!

Donderdag 18 augustus: van huis naar Kiel

Vandaag is de dag, ik ga naar Zweden! Met alle spullen achterin de auto vertrekken we naar Kiel, Duitsland. Vanuit hier nemen we de boot naar Göteborg. Na veel wegwerkzaamheden en een aantal plaspauzes kwamen we aan in de haven van Kiel. We hadden gerekend op meer files en meer stops dus we waren erg vroeg. Geen probleem: we hebben wat potjes pesten gedaan en rond gekeken in de haven van Kiel. Toen het 17:00 was mochten we de boot op en hebben we lekker gegeten en genoten van de zonsondergang vanaf de boot. Daarna zijn we gaan slapen om de volgende aan te komen in het prachtige Zweden. Een lange reis dus in week 1.

Vrijdag 19 augustus: van Göteborg naar Norsesund

Om 09:00 kwamen we aan in de haven van Göteborg en konden we meteen op weg naar mijn nieuwe woonplaats Norsesund. Aangekomen in het huis was het erg fijn om mijn ouders weer te zien na een aantal maanden. Ik heb pas rust in mijn hoofd als alles klopt, dus ik wilde gelijk mijn kledingkast inruimen etc. Mijn vriend heeft verschillende IKEA spullen in elkaar gezet voor op mijn kamer, bedankt! En ik heb ondertussen al mijn spullen uitgeruimd en een plekje gegeven. ’s Middags hebben we de omgeving ontdekt, mijn ouders hebben ons verschillende wandelroutes laten zien.

Zaterdag 20 augustus: Alingsås

Vandaag hebben we het stadje Alingsås ontdekt en hebben we daar lekker rondgewandeld. Het is een erg leuk stadje op zo’n 15 minuten rijden van ons huis. Je kunt er heerlijk winkelen en de sfeer in de stad is erg gezellig. Nadat we een lekker ijsje hebben gehaald, was het tijd voor de boodschappen. We gingen naar de ICA Maxi, een gigantische supermarkt in Alingsås, waar je uren rond kunt lopen. Het is eigenlijk te groot om snel boodschappen te doen. Het was ook even zoeken want sommige producten konden we niet vinden. We hebben onze zaterdag afgesloten met een pot(je) Monopoly.

Zondag 21 augustus: Göteborg bezocht

Het was vandaag lekker weer dus we besloten naar Göteborg te gaan. Ik wilde graag weten waar mijn campus was en mijn vriend vond het leuk de stad te zien waar ik straks vijf maanden rond zal lopen. We zijn naar Skansen Kronan geweest. Dit oude fort is hoog boven de stad gelegen en bied een prachtig uitzicht. Verder hebben we door de winkelstraatjes gelopen en lekker geluncht. Een goed begin van week 1!

Maandag 22 augustus: Wandelen, frisbeeën

Maandag is een rustige dag geweest! We hebben vooral lekker genoten van de natuur en de zon. We hebben ’s ochtends en ’s middags een stuk gewandeld. Tussen de middag hebben we lekker met zijn allen geluncht en daarna zijn mijn vriend en ik gaan frisbeeën. Tegen 4 uur was het helaas tijd voor mijn vriend om terug te gaan naar Nederland. Ik ben mee geweest naar de boot en toen is hij teruggegaan naar Nederland.

Dinsdag 23 augustus: Alingsås

Mijn moeder en ik hebben vandaag bramen geplukt in de tuin. Vervolgens hebben we daar een heerlijke bramentaart van gemaakt. Ook hebben we natuurlijk weer een lekker stuk gewandeld, dat mag hier geen dag ontbreken. Tijdens het wandelen kwamen we deze prachtige paddenstoel tegen.

Woensdag 24 augustus: Welcome day

Vandaag was dan de dag dat ik eindelijk naar de universiteit mocht. Of eigenlijk nog steeds niet… Vandaag was de kennismaking met alle andere exchange studenten, zo’n 1100. Tussen al die mensen heb ik nog niemand ontmoet die bij mij in de klas zit, helaas. Gelukkig heb ik wel veel andere leuke mensen ontmoet. We kregen informatie over het student portaal, academische systeem, cijfers, toetsen, studentenverenigingen en nog veel meer. Het was best zwaar om 3,5 uur te luisteren maar gelukkig was alle informatie relevant.

Donderdag 25 augustus: Fair and information day + training

Vandaag was er een fair met allemaal informatie over de universiteit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niks nieuws heb gezien, alles wat gister was verteld kon je nu terug zien op de fair. Ik heb niet zo lang rondgelopen op de fair. Mijn student inloggegevens moest ik nog ophalen en mijn studentenkaart moest ik nog aanvragen, dat heb ik vandaag dus gedaan. Ik had al een tijdje contact met de lokale voetbalclub en vandaag was mijn eerste training. Het was best spannend, ik wist niet precies wat er van mij verwacht werd. Ik werd met open armen ontvangen en de training werd volledig in het Engels gegeven dus ik kon met alles goed meedoen.

Het was een erg leuke week 1 in Zweden, veel nieuwe mensen, plekken en gerechten ontdekt. Ik kijk uit naar de volgende week!

Wil je meer weten over studeren in het buitenland? Ben jij benieuwd naar een plek die ik bezocht heb deze week? Laat gerust jouw vraag achter in de reacties!

Meer over studeren in het buitenland?

~ Mijn studie en avontuur

– Beurs aanvragen

~ DUO wijzigen

2 gedachten over “[ Studeren in het buitenland ] Week 1: Omgeving ontdekken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge