Tijdens onze mooie reis naar Indonesië hebben we naast Bali, Sumatra en Nusa Penida ook het mooie Gili Trawangan bezocht. Dit is het grootste eiland van de drie Gili eilanden voor de kust van Lombok. Tijdens ons verblijf hebben wij een heerlijke tijd gehad in het Natya hotel, daarom deze hotel tip Gili Trawangan! Het is echt een aanrader om hier te verblijven tijdens een vakantie naar dit mooie stukje Indonesië.

hotel tip Gili Trawangan

Bereikbaarheid

Gili Trawangan is een klein eiland van 15 km2 en dus zijn eigenlijk alle hotels makkelijk te bereiken. Ook vond ik het erg makkelijk dat het hotel dichtbij de aankomstplek van de boten lag. Je kunt binnen 5-10 minuten naar het hotel lopen wanneer je aankomt met de boot. Er zijn ook hotels die aan de andere kant van het eiland liggen en daarvoor zou je eerst een fiets moeten huren en dan pas naar het hotel kunnen. Wij konden na deze (vrij heftige) boottocht vrijwel meteen in ons hotel neerploffen.

De kamer

Het hotel is klein en sfeervol, wij hadden een kamer op de eerste verdieping en onze kamer was een Superior Tweepersoonskamer. Dit is de meest budget kamer maar was alsnog mooi en ruim. Op de kamer had je een grote kast waar je mooi alle kleding in kwijt kon, een televisie, een koelkast en gelukkig ook een airco. Verder kon je thee en koffie zetten en was er voldoende verlichting aanwezig. De kamer was heerlijk voor een paar nachten (wij verbleven er twee nachten) en is daarom zeker een hotel tip Gili Trawangan in mijn ogen.

De badkamer

De badkamer was modern en praktisch ingedeeld. Een mooie douche, een westerse wc en een wasbak zorgden ervoor dat alles aanwezig was. Er valt niets aan te merken op de badkamer. Ook liggen er toiletartikelen zoals een tandenborstel mocht je die vergeten zijn. Wel is het een beetje gek dat er een gordijn tussen de douche en het slaapgedeelte zit. Als je niet met je partner bent is dat namelijk nogal ongemakkelijk. Gelukkig kan het gordijn wel goed dicht.

wat te doen op Bali

De omgeving van deze hotel tip Gili

Zoals ik al eerder heb gezegd is het eiland erg klein. Desondanks is er genoeg te doen. Zo kan je heerlijk snorkelen, duiken, surfen, suppen en lekker fietsen over het eiland. Het hotel ligt aan het strand dus je kunt ook heerlijk genieten van de zonnestralen op het eiland. Mijn hotel tip Gili Trawangan is echter wel mede gebaseerd op het heerlijke zwembad. Zelf ben ik niet gek op het zwemmen in de zee en zwem ik veel liever in een zwembad. Daarom heb ik zelfs bij een hotel aan het strand voorkeur voor een zwembad. Het zwembad was heerlijk en lekker rustig en de sapjes zijn zeker een aanrader.

Prijs voor twee personen inclusief ontbijt per nacht: vanaf €30 euro.

Disclaimer: In dit artikel heb ik affiliatie links geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Zou jij de hotel tip Gili Trawangan opvolgen en het hotel boeken? Ben jij wel eens in dit gedeelte van Indonesië geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Indonesië?

~ Snorkelen op de Gili eilanden

– Wat te doen op Bali 45 tips!

~ West-Kalimantan

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Hotel tip Gili Trawangan – Natya Hotel ~ aan het strand!”

  1. Oh heerlijk hotelletje lijkt me. Ik houd wel van zwemmen in zee maar ik zeg nooit nee tegen een zwembad in het hotel haha. De kamers zien er sfeervol uit ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge