Afgelopen weekend was ik weer eens op pad, de bestemming was deze keer London! Degenen die mij kennen weten dat ik London echt geweldig vind en dat ik er inmiddels bijna tien keer ben geweest. Na zo’n tijd heb je wel alles gezien denk je dan? Nee! Dit weekend ben ik met de Emirates Air Line London geweest en het was super gaaf!

Emirates Air Line London

Emirates Air Line London

Je hebt in London verschillende hoge gebouwen waarvan je de stad kunt bekijken. Ook kun je natuurlijk kiezen voor de London Eye (ook leuk), maar sinds een aantal jaar heb je nog een keuze om de stad te bekijken: de Emirates Air Line. Deze kabelbaan is gebouwd door de luchtvaartmaatschappij Emirates. De kabelbaan is maar liefst 90 meter hoog en gaat over the Thames.

Hoe kom je bij de kabelbaan?

Het beginpunt van de kabelbaan bevindt zich op North Greenwich, vlakbij de O2 Arena. Je kunt hier met de metro naartoe gaan, maar om het nog leuker te maken kun je ook de riverbus nemen. Deze boot is gewoon een onderdeel van het openbaar vervoer dus je kunt gewoon inchecken met jouw metrokaart. Vanaf Westminster (bij Houses of Parlement) kun je de boot nemen of je kunt opstappen bij één van de andere tussenstops. De boot vaart in zo’n 30/40 minuten naar North Greenwich. Onderweg kom je langs de London Eye, Tower of London, London Bridge en de Tower Bridge. Het is dus niet alleen een vervoersmiddel maar je kunt ook gelijk genieten van verschillende mooie bezienswaardigheden.

Aangekomen op North Greenwich loop je binnen enkele minuten naar de ingang van de kabelbaan. Ook hier kun je met je openbaar vervoer kaart inchecken, de kabelbaan kost £3,50 per persoon. In één bakje gaan 10 personen, maar als het rustig is kun je ook alleen met je eigen gezelschap. Tijdens de overtocht naar de andere kant van the Thames krijg je informatie te horen en te zien via het schermpje in de cabine. Verder kun je natuurlijk zelf genieten van het uitzicht en de prachtige omgeving.

De baan is in totaal 1000 meter lang en je bent in zo’n 10/15 minuten aan de overkant. Om deze reden gebruiken ook veel zakenmensen deze kabelbaan. Het is sneller dan met de metro om aan de overkant van the Thames te komen. Je komt aan bij Royal Victoria, hier vind je ook weer een metro en kun je dus verder gaan om de stad te ontdekken of natuurlijk om terug naar jouw hotel gaan.

Praktische informatie:

  • Adres: Edmund Halley Way, London SE10 0FR (North Greenwich) 27 Western Gateway London E16 4FA (Royal Victoria).
  • LET OP: Heb je last van hoogtevrees? Dan is dit geen aanrader, het bakje wiebelt tijdens de tocht en de 90 meter is toch echt hoog.
  • Doordeweeks is de baan geopend van 7:00-21:00 (zomer) 7:00-20:00 (winter). Op zaterdagen is de baan geopend van 08:00-21:00 (zomer) 08:00-20:00 (winter). Op zondagen is de baan geopend van 09:00-21:00 (zomer) 09.00-20.00 (winter).
  • Prijzen: £4,50 als je bij de kassa betaalt. £3,50 als je met Oyster card incheckt.

Zou jij de Emirates Air Line London aandurven? Of zou jij toch liever de stad vanaf beneden bekijken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer London?

~ 24 uur in London

– Praktische informatie London

~ Dagtocht naar London

16 gedachten over “Emirates Air Line London: de stad van boven!”

  1. Gaaf zeg! Die kabelbaan, super leuk en prachtig zo van boven alles kunnen zien. Maar deze dame met gigantische hoogtevrees gaat dat waarschijnlijk niet durven haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge