De laatste jaren maakt de prepaid creditcard een grote opmars. Bij veel zaken op reis kun je alleen met een creditcard betalen zoals een huurauto of een hotel. Een originele creditcard kun je alleen krijgen met een stabiel inkomen. Daarom is dit voor studenten of werkzoekende soms lastig. De prepaid creditcard is daarom een goede optie want deze is beschikbaar voor bijna iedereen.

Prepaid creditcard

Een creditcard op reis

Zoals ik hierboven al aangaf is een creditcard op reis vaak een must. Zeker in landen zoals Amerika of Canada kun je niets beginnen zonder creditcard. Het is vaak niet eens mogelijk om een hotel te reserveren zonder zo’n kaart. Vandaar dan ik zelf ook sinds mijn 18de zo´n kaart heb en maak hier op reis veelvuldig gebruik van. In mijn ogen is het reizen zonder zo’n kaart enorm lastig en kun je daardoor soms in de problemen raken. Helaas is het alleen niet voor iedereen mogelijk, daarom is er tegenwoordig een goed alternatief.

Wat is een prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard werkt eigenlijk hetzelfde als een prepaid telefoon zoals wij die vroeger gebruikten. Je kunt tegoed opwaarderen en alleen gebruik maken van het bedrag wat op de rekening gestort is. Hierdoor zijn er voor de bank minder risico’s en kan iedereen boven de 18 jaar en ouder de kaart gebruiken. Je hebt hierdoor alle voordelen, je kunt eenvoudig hotels boeken of een huurauto gebruiken. Maar je hebt geen nadelen en kunt geen geld uitgeven dat je niet hebt op het moment.

Prepaid creditcard

Voor wie is het geschikt?

Doordat deze prepaid kaart geen eisen stellen zoals een andere creditcard is deze kaart eigenlijk voor iedereen geschikt. Met name studenten of mensen die momenteel geen vaste baan hebben maar wel op reis zijn is dit ideaal. Op deze manier kun je toch de zekerheid hebben dat je overal ter wereld kunt betalen maar heb je geen strenge eisen waar je aan mag voldoen.

Daardoor is het eigenlijk voor iedere reiziger geschikt, je kunt hem altijd gebruiken zonder enige restricties. Zelf kan ik het mij amper voorstellen dat je zonder een creditcard op reis gaat, zeker met zo’n prepaid versie is dat vanaf nu voor iedereen toegankelijk.

Disclaimer: Dit blogbericht is ontstaan met behulp van inspiratie vanuit derden. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Heb jij een prepaid creditcard? Wist jij al van het bestaan van deze soort creditcard? Laat het ons weten in de reacties!

Meer over betalen?

~ Zakelijke rekening als digital nomad

2 gedachten over “Prepaid creditcard: hoe werkt het en waarom is het handig?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge