In een tijd waarin veel mensen thuis werken, is het belangrijk om voldoende licht te hebben. Zo kun je jezelf beter concentreren en kun je dus beter werk verrichten. De BenQ Screenbar helpt mij enorm bij het creëren van voldoende en goed licht op mijn bureau en mijn scherm.

Het ontwerp van de BenQ Screenbar

De Screenbar heeft een mooi en modern design. De lamp is zwart en heeft verschillende knoppen om het licht in te stellen. Verder kun je hem eenvoudig aan vrijwel iedere monitor ophangen. Het is dus niet mogelijk om deze aan een laptop te bevestigen. Zelf heb ik een tweede scherm waarop ik vaak mijn blogs schrijf, foto’s bewerk of mijn administratie bijwerk, door de lamp heb ik veel beter zicht. Je hoeft verder geen schroeven of iets anders te gebruiken, je kunt de lamp eenvoudig om de monitor bevestigen.

Benq Screenbar

Het gebruiksgemak

Zoals ik al eerder aangaf, kun je de lamp gewoon “ophangen” aan jouw monitor. Je hebt verder geen gereedschap of iets dergelijks nodig. Verder haalt de lamp zijn stroom uit de computer via de USB aansluiting. Je kunt deze gewoon inpluggen op jouw computer of laptop. Het is nu geen gedoe met batterijen of iets dergelijks. De vier knoppen op de bovenkant zijn eenvoudig te bedienen en in de instellingen zijn hierdoor makkelijk te gebruiken. De handmatige dimmer, kleurtemperatuur instellingen, automatische dimmer en de aan-/uitschakelaar.

Benq Screenbar

LED-werklamp tijdens het thuiswerken

Nu we met zijn alle ondertussen alweer bijna een jaar aan het thuiswerken zijn, is de functionaliteit van jouw werkplek erg belangrijk. De werklamp voor op de monitor heeft mij geholpen om voldoende licht te creëren. Dit geldt niet alleen voor mijn scherm maar ook voor de omgeving op mijn bureau. Zo kan ik beter mijn aantekeningen lezen en kan ik genieten van een fijne balans qua licht als het gaat om ’s avonds of ’s morgensvroeg werken.

Reisfoto’s bewerken met de e-reading lamp

Voor mijn website over reizen, ben ik veel bezig met het bewerken van reisfoto’s. Soms het licht aanpassen, de helft afknippen of soms de grootte aanpassen. Maar vooral met het aanpassen van het licht of de helderheid heb ik goed licht nodig. Anders bewerk ik de foto te licht, dit is natuurlijk niet prettig. Sinds ik de BenQ Screenbar gebruik, heb ik daar geen last meer van. Een groot voordeel daarbij is ook de de lamp niet zorgt voor reflectie, waarbij veel andere lampen dat wel doen. Je kunt dus zonder vervelende reflecties reisfoto’s bewerken.

Disclaimer: Dit product heb ik ontvangen om te reviewen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Heb jij wel eens gehoord van de BenQ Screenbar voor op je computer? Heb jij last van lichtgebrek tijdens het thuiswerken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer gadgets?

~ Draadloze beamer voor in huis

Bewaren op Pinterest?

14 gedachten over “BenQ Screenbar: perfect licht tijdens thuiswerken”

  1. Wat een apart ding. Ik heb nog niet zo lang gelden mijn werkplek helemaal aangepakt en ook goed gekeken naar licht en licht-inval. Hele belangrijk, vooral als je heel wat uurtjes achter de bureau spendeert.
    Saskia onlangs geplaatst…Mijn Februari 2021My Profile

  2. Wat goed! Ik ken dit niet maar ik kan mij helemaal voorstellen dat het een welkome toevoeging is aan het thuiswerk repertoire. Ik kan mij van vroeger bij mijn werk als directiesecretaresse herinneren dat we allerlei attributen kregen. Een filter voor over het scherm omdat het beter was voor de ogen. Maar ook een ophoging voor de monitor zodat dat ook weer beter was zodat je op ooghoogte artikelen kon lezen. Nogmaals, dit ken ik niet maar is wel heel mooi!
    Rory onlangs geplaatst…Hebben we niet allemaal behoefte aan een beetje troost?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge