Alle praktische informatie Monts Jura vind je hier. Dit skigebied in Frankrijk, vlakbij de Zwitserse grens is een fijne plek om vakantie te vieren. Door het beperkt aantal accommodaties en de ligging is het wel verstandig om goed voorbereid op pad te gaan. Daarom lees je hier alle informatie die je nodig hebt voor een zorgeloze vakantie.

Wild kamperen in Noord-Ierland

Reizen naar Monts Jura

Er zijn verschillende manieren om naar Monts Jura te reizen. Je kunt met de auto reizen, dit is vanuit Utrecht ruim 860 kilometer en duurt ongeveer 9,5 uur. Dit is zonder stops dus je zult daarom waarschijnlijk rond de 11 uur onderweg zijn. Onderweg kom je dan langs verschillende tolwegen die €20 per reis kosten dus totaal €40. Aan benzinekosten ben je ongeveer €250 euro kwijt. Als je met vier personen bent, dan kan het voordeliger zijn om te gaan rijden. Dan is het wel verstandig om in ieder geval één week in Monts Jura te blijven.

De andere optie is vliegen naar Genève en een huurauto nemen. Van Amsterdam naar Genève kun je met KLM of Easyjet vliegen. De vlucht duurt ongeveer 1,5 uur en is in het laagseizoen te boeken vanaf €50. Ga je in het hoogseizoen? Dan moet je rekenen op €100-150 euro per persoon voor een retourtje. Dan moet je vanuit Genève nog een huurauto regelen om naar het skigebied in Frankrijk te rijden. Bij het boeken van een huurauto moet je erop letten dat je deze aan de Franse kant van het vliegveld boekt. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €100-150 euro voor een week. Dat is inclusief winterbanden en sneeuwkettingen.

Vervoer binnen het dorp

Binnen het dorpje Mijoux of Lelex kun je in principe alles te voet doen. Maar als je in Mijoux verblijft en de pistes bij Lelex wilt ontdekken dan is een auto echt een must. Het is daarom verstandig om een huurauto te nemen zoals hierboven al aangegeven. Met de huurauto kun je de gehele omgeving ontdekken en kun je op alle plekken komen. In het dorp is lopend goed te doen zoals aangegeven. Verstandig is om ervaring te hebben met het rijden in de bergen.

Accommodatie tip Monts Jura

Accommodatie in Monts Jura

Het vinden van een geschikte accommodatie in Monts Jura is misschien nog wel het lastigst. Het skigebied kun je vanuit verschillende dorpen bereiken maar Lelex is het grootste dorp. Maar zelfs in Lelex zijn er maar drie of vier accommodaties waar je kunt verblijven. Zelf heb ik twee keer in Mijoux overnacht, de eerste keer bij Hotel le Soleil, wat echt een regelrechte ramp was. De tweede keer in een klein maar fijn appartement aan de rand van het dorp. De kosten voor een appartement zijn relatief laag, rond de €60-80 euro per nacht voor een vier persoonsappartement. Dat is betaalbaar voor een wintersportaccommodatie.

Wintersport in Monts Jura

Praktische informatie Monts Jura rondom het betalen

In het skigebied Monts Jura zijn ze vooral gesteld op cash geld. Er wordt hier met de auto betaald, omdat het in Frankrijk ligt. Je kunt bij veel plekken niet pinnen dus het is aan te raden om voldoende cash geld bij je te hebben. Gelukkig kun je bijvoorbeeld een skipas wel met kaart betalen, dit zijn namelijk grote bedragen. Belangrijk om te weten is dat er in de hele vallei en omstreken geen pinautomaat aanwezig is. Je moet daarom vanuit Genève geld meenemen.

Heb jij wat aan deze praktische informatie Monts Jura? Ben jij hier wel eens geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Monts Jura?

~ Het skigebied

~ Accommodatie in Monts Jura

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Praktische informatie Monts Jura: vervoer, betalen en meer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge