In het skigebied Monts Jura ben ik meerdere keren geweest, het is een fijne plek voor beginners of als je even een paar dagen wilt gaan skiën. Het is namelijk ontzettend goed te bereiken, het enige is dat een goede accommodatie vinden vrij lastig kan zijn. Deze accommodatie tip Monts Jura is echt een aanrader, je kunt hier goed vertoeven tijdens een wintersport.

Bereikbaarheid

Vanaf Genève Airport is het ongeveer 45 minuten rijden naar het dorp Mijoux, waar het appartement zich bevindt. Het is eenvoudig om een auto te huren (aan de Franse kant) en vanaf naar Mijoux te rijden. De weg is makkelijk te vinden en de route goed te rijden. In de wintermaanden is het wel aan te raden om een auto te huren met winterbanden. Het appartement bevindt zich op 2 minuten lopen van de hoofdstraat van Mijoux. Mijoux is een klein dorpje waar één supermarkt is en enkele restaurants. Het is dus aan te raden op de route van het vliegveld naar het appartement boodschappen te doen bij een grote Carrefour.

Accommodatie tip Monts Jura

Het appartement

Het appartement bevindt zich in een complex met meerdere appartementen. Het is eenvoudig te vinden en de sleutel ophalen gebeurt bij een inwoner van het dorp. De indeling van het appartement is een beetje gek maar went na een dag snel. Je komt namelijk meteen binnen bij een stapelbed en vervolgens begint het woongedeelte. In de gang bij het stapelbed bevindt zich een badkamer en een toilet. In de hoek van het woongedeelte bevindt zich nog een kleine kamer met een slaapbank. Ook de bank in de kamer is een slaapbank maar ik zou niet aanrader hier met 5 of 6 personen te verblijven. De keuken is voorzien van alle gemakken en verder is het appartement klein maar fijn. Ook heeft het appartement twee balkons.

De badkamer

De badkamer is groot en heeft een bad om in te douchen. Verder is er een goede verwarming die handig kan zijn na een dag skiën om kleding te laten drogen. Het raam in de badkamer is handig om te zorgen voor een goede doorstroom van lucht in de badkamer.

Wintersport in Monts Jura

Omgeving van deze accommodatie tip Monts Jura

In het dorp Mijoux is één kleine supermarkt te vinden, met in principe alles wat nodig is. Verder zijn er meerdere restaurants maar zou ik het aanrader om iets te gaan eten in Lelex, op 10 minuten rijden. De piste ligt op 200 meter van het appartement maar je kunt ook naar Lelex rijden om dat gedeelte van Monts Jura te ontdekken. De meeste mensen in dit gebied spreken zijn Franse toeristen en dus kom je maar weinig Nederlanders tegen.

Prijs voor vier personen exclusief ontbijt per nacht: vanaf €65 euro.

Disclaimer: In dit artikel heb ik affiliatie links geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Zou jij deze accommodatie tip Monts Jura boeken? Ben jij ook zo gek op wintersport als ons? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Monts Jura?

~ Skigebied Monts Jura

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Accommodatie tip Monts Jura: skiën in Frankrijk”

  1. wij gingen nooit op zomervakantie alleen elk jaar op wintersport naar oostenrijk en vond dat geweldig!! zou het zo weer willen doen als ik het mocht! Frankrijk nooit geweest maar lijkt mij ook super om een wintersport te hebben
    rachel onlangs geplaatst…Matte budget lippieMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge