Wie München zegt, zegt meestal Oktoberfest of Lederhosen. Elke autoliefhebber zegt echter BMW, oftewel Bayerische Motoren Werke. Dit automerk zit al meer dan een eeuw gevestigd in München en het is daarom ook logisch dat er voor deze stad is gekozen als locatie voor het BMW museum. In november bezocht ik met mijn vader dit museum, en dat is de moeite zeker waard voor iedereen met een interesse in auto’s en/of motoren. Heb je zoals ik een speciale voorliefde voor (klassieke) BMW’s alsmede hun techniek en geschiedenis? Dan staat het museum garant voor een ultiem dagje plezier en is het een niet te missen activiteit in de Beierse hoofdstad.

BMW museum
bmw museum

Wat valt er allemaal te zien?

Het museum is gevestigd vlak naast het imposante hoofdkantoor van BMW, met aan de overkant van de straat BMW Welt waar je alle nieuwe modellen kunt bewonderen en zelfs een testrit kunt aanvragen of jouw nieuwe BMW kunt laten afleveren. Het geheel van gebouwen vormt een enorm complex. Om de goede volgorde aan te houden begin je bij het museum. Het museum is modern en ruim opgezet en er valt een hoop te zien. Er is aandacht voor alle verschillende aspecten van het merk BMW, verdeeld over 7 permanente exposities. De looproute leidt je langs unieke BMW’s vanaf het begin van het merk tot aan de latere modellen.

bmw museum

Tussendoor passeer je exposities over onder andere de raceauto’s en motoren van BMW, de opbouw van de beroemde 6-in-lijn motoren van BMW en de vliegtuigmotoren van BMW. Jawel, ooit bouwde BMW vliegtuigmotoren en die geschiedenis leeft voort in het blauwwitte logo. Dat stelt namelijk een draaiende propeller voor. Na een tijdje zien we de jaren 60, 70 en 80 auto’s waar ik zo van hou. Alles natuurlijk volledig origineel en in topstaat bewaard. Je museumbezoek kun je zo lang maken als je zelf wilt, wij hebben er zeker zo’n tweeënhalf à 3 uur vertoefd. Naderhand steek je over om in BMW Welt een kijkje te nemen naar alle nieuwste modellen. Zo heb je in een middag meer dan 100 jaar ontwikkeling voorbij zien komen.

Praktische informatie BMW museum

Het museum is buiten het stadscentrum gelegen, vlakbij het Olympiapark waar in 1972 de Olympische spelen werden gehouden. Je vindt hier het BMW hoofdkantoor, museum en Welt allemaal bij elkaar. Dat is erg handig voor 1 bezoek waarin je alles mee kunt pakken. Als je zoals wij logeert in het centrum van de stad, gebruik je waarschijnlijk het openbaar vervoer om je te verplaatsen. De metro is dan de beste manier om bij het museum te komen. Vanaf het centraal station duurt de rit tussen de 15 en 20 minuten, waarbij je wel een keer moet overstappen. De halte die je moet hebben is Olympiazentrum, en de U3 of U8 brengt je hier. De toegangsprijs voor het museum is 10 euro, en BMW Welt is gratis te bezoeken. Dat tientje haal je er al met al makkelijk uit.

Ben jij wel eens in het BMW museum geweest? Ben jij wel eens in München geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Duitsland?

~ Wandelen in Gerolstein

~ Berlijn stedentrip

Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge